Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Франтішек. Від 3 років і більше. Ч/б піля ДТП

Історії тварин, що знайшли люблячих господарів

Модераторы: sola, а-лиса, vivi, moresai, Управляющий, ФинКом

Франтішек. Від 3 років і більше. Ч/б піля ДТП

Сообщение vivi » 13 дек 2009, 03:06

Наш новенький контужений. Деталі пізніше - після ренгену.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
vivi
Старожил

Re: Франтішек. Від 3 років і більше. Ч/б піля ДТП

Сообщение dzzvinka » 18 дек 2009, 11:47

Передала вчора кошти на лікування Франтішека. Нехай одужує! ::co::
dzzvinka

Сообщение sola » 18 дек 2009, 18:53

Гроші в мене. Якщо щось треба - звертайтеся!
А що показав рентген?
Fais се que dois, advienne que pourra.

Изображение
sola
Старожил

Сообщение vivi » 18 дек 2009, 20:09

На рентгені тріщина а одному з поперекових хребців, як наслідок кіт погано володіє задніми лапами (намагається встати і відразу завалюється). Не працюють м"язи-підіймачі хвоста. Тріщина оперативного втручання не потребує, лише спокою і обмеження рухомості тварини. Якщо після загоєння травли хребця нервові тяжі відновляться не у повному обсязі, є висока імовірність, що доведеться ампутувати хвіст.
Окрім того, рентген виявив застарілі сліди від того, що у котика колись стріляли - у м"язевих тканинах задньої лапи засіла чи то куля, чи щось таке. Це на даний час проблеми не становить, просто ілюструє, наскільки котик "щасливий", просто везунчик...
Гірше з лівою передньою лапою - на 100% порушена її інервація. Прогнози не втішні - якщо за місяць часу нервовий тяж не відновиться, лапу треба буде ампутувати.

А кому він буде такий потрібний?..
vivi
Старожил

Сообщение dzzvinka » 18 дек 2009, 21:46

Будемо сподіватися таки на краще!
я люблю котів!
dzzvinka

Сообщение nickie » 21 дек 2009, 15:43

Біднятко! Якщо потрібно - трошки допоможу фінансово на лікування котика.
Сподіватимемось що він таки видужає! Здоров*я!!!
nickie

Сообщение larik » 22 дек 2009, 13:03

nickie писал(а):Біднятко! Якщо потрібно - трошки допоможу фінансово на лікування котика.
Сподіватимемось що він таки видужає! Здоров*я!!!

Я тоже готова помочь
"-Люди забыли эту истину, - сказал Лис, - но ты не забывай: ты навсегда в ответе за всех, кого приручил"
larik

Сообщение vivi » 24 дек 2009, 22:44

Станом на зараз. Хребет відносно краще. Може більш-менш нормально сідати, але при ході все одно завалюється. Апетит - дай боже кожному, не беруся навіть порахувати, скільки гормету з"їдено (буквально донедавна тільки їм і годували, бо через прокушений язик не міг тверде їсти). По лікуванню - всупереч побажанням К.Л. просто чекати, пристали на розраховану Тарасом схему лікування. Поки що (третій день) ефекту не видно, окрім як для гаманця. Але сподіваємось, що допоможе. Дози кінські, але Т. клянеться, що тільки такими і можна щось досягти. У курсі прозерин (по ціні - дєшовка), атропін для підтримки на великих дозах прозерина (схема синусоїдальна з повтором); гепаві-кель (~70 грн 100 мл - менших у продажі нема); хеель (5хтраумель, цель, дискус = 328 грн). Хеель (ті ж таки 328 грн) за 4 дні треба продовжувати з 3-, 4денним інтервалом (в залежності від препарату).Ну так, і ренгген свого часу для нього "затягнув" 180 грн (перед і зад у двох проекціях) - в наявності при собі мав 170, 10 грн нам напередодні свята "миколайчик подарував", але наступного разу іти на Лисенка чуюся морально зобов"язаним з шоколадкою...
Якщо чесно, на повтор Хееля грошей вже нема в мене. Якщо буде ласка співчуваючих - прийму або грошима, або безпосередньо препаратами (купити ТОЧНО можна в Едельвейсівській аптеці на самому початку Пекарської - треба траумель, цель, дискус - по 5 ампул).
Прогноз, все-таки, невтішний, так що прошу по-можливості шукати потенційні дуже добрі ручки для котика з ампутованою лівою передньою лапою. :( Дуже вже не хочеться бідосю присипляти... Лагідний, чемний, контактний. Вражаюче видовище як цей калічка намагається ходити чемно у горщик. У нього це виходить! Буде чудовим домашнім котом, попри певні фізичні вади.
vivi
Старожил

Сообщение vivi » 24 дек 2009, 22:49

Пи.Си. По грошам прозвітувався, бо ж на чеські єври лікував...

Пи. Пи. Си. Олю, sola, не знаю, скільки тобі на Франтішека дали, але, якщо вистачить на Хеель (бодай на якийсь один - тільки тоді відпишись, на який саме), може через когось передаси (Лесю, наприклад)?
vivi
Старожил

Сообщение vivi » 24 дек 2009, 23:58

Ось памятка з холодильника - табличка призначень Франтішека...
Изображение
vivi
Старожил

Сообщение nickie » 25 дек 2009, 11:04

Максим! Зможете в понеділок в мене на Науковій гроші перехопити?

Ще запощу в ЖЖ. може хтось захоче допомогти на лікування
nickie

Сообщение dzzvinka » 25 дек 2009, 11:52

vivi, він за місяць оклигає як думаєте? у нас вже є Бася з теми про Щасливих, ми за місяць їдемо зі Львова на потязі.. як він то перенесе?.. а то я б забрала.
пс. можу на вихідних дати 100 грн, на жаль, більше нема. мій тел. в профілі. але може в sola ще трошки залишилося з того, що я перший раз давала?
я люблю котів!
dzzvinka

Сообщение Germina » 25 дек 2009, 14:07

Я теж можу дати 100 грн. Але як передати?
Germina

Сообщение vivi » 26 дек 2009, 15:12

Дуже дякую Halya за 300 грн, Хеель учора придбав, на весь курс тепер вистачить.
Може воно б і ліпше було з кожного потрошку взяти, аніж усе з однієї людини, але, даруйте, мені таки легше було раз під"їхати, аніж об"їжджати усіх...
Дівчата, дякую за підтримку, наразі у грошах вже потреби немає. Хіба, коли стане очевидною необхідність ампутації, але, сподіваємось усе-таки, що обійдеться, та й я до того часу може свій фінансовий стан поправлю і побиратися мені не доведеться...
dzzvinka писал(а):vivi, він за місяць оклигає як думаєте? у нас вже є Бася з теми про Щасливих, ми за місяць їдемо зі Львова на потязі.. як він то перенесе?.. а то я б забрала.

Думаю, після усіх його поневірянь, думаю, залізничний переїзд для нього заввиграшки. А далеко? І коли? І що розуміється під "оклигає"? За місяць буде видно, чи є шанси на відновлення лапи, чи її треба ампутувати. Якщо є шанси на відновлення - то можна вважати, що "оклигав", хоча, імовірно, його ще доведеться проколювати - це не проблема? Якщо прогресу з лапою не буде, треба буде ампутувати. dzzvinka, Ви його готові "безлапченком" усиновити? І ще - ампутація справа не надто складна технічно, але доволі непроста у плані відновлення післяопераційного. Якщо за місяць ампутувати - доведеться ще "погратися" (поколоти, попильнувати) з відновленням. Хоча, якщо їдете Ви неназавжди і не дуже надовго, ампутацію можна перенести до повернення (з іншого боку - це ще дасть примарну надію - додатковий час - ну а раптом відновиться...). Знову ж таки, якщо Ви готові забрати його калічкою, я можу і до Вашого повернення тримати, з усім необхідном хірургічно-ветеринарним супроводом.
І ще один нюанс - він не кастрований. Наразі ніяких статевих інтересів не проявляє і не мітить\ не пахне, але він ще не зовсім очуняв, травма хребта ще не минулась, та й нема до кого той інтерес проявляти - я то відразу сказав, що на мене він може не розраховувати. ;)
Але не можу дати гарантію, що за деякий час мітити не почне, а вводити його зараз в наркоз було б нерозумно...
vivi
Старожил

Сообщение dzzvinka » 26 дек 2009, 15:37

vivi, ми їдемо назавжди зі Львова через місяць. матимемо 2 міс часу, щоб колоти, капати і тп., бо потім очікуємо людське поповнення родини :)) "оклигає" - це його можна буде транспортувати на великі відстані без шкоди його здоров’ю.
якщо у нього не буде лапи і хвоста - це не проблема для нас. звісно, наш варіант - крайній, бо Бася, переїзд за місяць і наш сімейний склад - не є великими плюсами для Франтішека. але якщо буде питання його життя, то незважаючи на все це, ми його заберемо
щодо кастрації - не проблема, бо Бася ще замаленька, а ми її будемо стерилізувати 100%. щодо всього цього я ще пораджуся з sola
пс. дякую за те що робите :)
я люблю котів!
dzzvinka

Сообщение sola » 27 дек 2009, 17:02

Соррі, не була в Інтернеті з четверга, щойно прочитала.
50 євро від Насті (dzzwinka) залишаю в Наталі К. (як зрештою і всю свою готівку :ab: - бо від завтра на кілька днів їду до Польщі).
Fais се que dois, advienne que pourra.

Изображение
sola
Старожил

Сообщение vivi » 06 янв 2010, 22:29

Изображение
Изображение

Хлопець почувається чудово, от тільки з лівою передньою зрушень ніяких, так що прогноз щодо ампутації усе очевидніший і очевидніший. :( В суботу (якщо нічого не завадить) поїдемо "покажемось" ветеринарам ще раз.
З позитивних моментів - напрочуд доброзичливо ставиться до незнайомих котів та кішок. При тому, що при кожній годівлі кидається до миски як востаннє в житті, ніякої агресії до інших претендентів на цю миску не виявляє...
dzzvinka Давайте поміркуємо, наскільки Ви серйозно готові його порятувати і, відштовхуючись тоді від часу Вашого від"їзду, прикинемо скільки ще маємо часу на сподівання і операції...
vivi
Старожил

Сообщение Halya » 25 янв 2010, 22:56

Як котик? З лапкою так і немає зрушень?
Halya

Сообщение vivi » 26 янв 2010, 19:55

З лапою зрушень нема і не передбачається. :( Тонус усіх м"язів лівої лапи нулячий. Єдиний плюс полягає у тому, що кровообіг не порушений, лапа жива і тепла, ризику заражень або якихось інших проблем немає, тож ампутувати її потреби немає (ну хіба що така потреба може виникнути з часом, якщо він тією лапою занадто за все задіватиме або пробуватиме відгризти. але не думаю все-таки, що це знадобиться).
vivi
Старожил

Сообщение vivi » 23 сен 2010, 12:00

Франтішек "вибрався" з готелю і найближчі півроки планує прожити у пані Т. Хоча в мене складається стійке враження, що пані Т. на нього "запала" і Франек ризикує вже від неї не вирватися. :)
vivi
Старожил

Сообщение nickie » 24 сен 2010, 11:41

Ой, хоч би в них все склалося! :bp: Франтішек такий класний котик! Він заслуговує на хороших господарів! :cv:
nickie

Сообщение dzzvinka » 27 сен 2010, 09:27

vivi, ви не уявляєте яке щастя для мене отримати цю новину...
На жаль, я не змогла вконати свої обіцянки, мені дуже прикро через це і я повністю розумію, що дуже не красиво обійшлася і з вами, і з Франтішеком, коли дала марну надію на те, що можу забрати його до себе. Обставини стали сильнішіми за мене. Я дуже вдячна вам і дуже щаслива за нього.
я люблю котів!
dzzvinka

Сообщение vivi » 30 сен 2010, 13:37

Розумію, чому б не розуміти.

А з Франтішеком вийшло трішки не так, як я попередньо написав. Пані Т. його забрала і мали до неї прийти люди на нього подивитись. І ось якби ті люди не прийшли або не вподобали його - тоді вже Франтішек лишився б у п. Т., але люди прийшли. І вподобали. І взагалі вони хотіли саме кота-інваліда взати (в них свого часу жила кішка-інвалід). Так що у "Щасливих" ми цілком законно. :)
vivi
Старожил

Сообщение dzzvinka » 30 сен 2010, 16:10

Слава Богу! Нехай їм всім щастить! :bp:
я люблю котів!
dzzvinka

Сообщение ALEX_DIZI » 26 дек 2010, 23:59

vivi писал(а):але люди прийшли. І вподобали.

Это был я с родителями. Франтишек теперь с нами. У него кроме передней лапки, всё окей, и хвост и задние лапки на зависть здоровым. Похудел с 8.5кг на 7, но всё равно все говорят, что он огромный. Каждый день не менее часа гуляет - бегает, с сумасшедшей скоростью, лазит на деревья, откуда мы его снимаем, гоняется за птицами, несколько раз уже дрался с соседскими котами, доказал, что двор только его. На поводке гуляет на улице, любит кататься на машине. Стал очень капризным в еде, хотя кормим только мясом и рыбой, уже перебирает и в них. Ни о каких кашах речь даже не может идти. Жутко любит своровать со стола запретные вкусняшки - деруны, что нибудь в майонезе, жареную рыбку, колбаску.Чувствует безнаказанность и яростно кусается если, что не по нём. Из "ангела", которого принесли в сентябре, теперь превратился в маленького семейного диктатора.
Мы любим называть его "наши семь килограмм счастья".
Мы очень благодарны всем кто его спас и лечил, спасибо и за деньги и за внимание. Время от времени буду выкладывать фотки и новости о нём.
Изображение
Изображение
Изображение
ALEX_DIZI

След.

Вернуться в Щасливі історії