Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Пчілка - бідацтво забране з концтабору

Історії тварин, що знайшли люблячих господарів

Модераторы: sola, а-лиса, vivi, moresai, Управляющий, ФинКом

Пчілка - бідацтво забране з концтабору

Сообщение Halya » 01 мар 2010, 22:24

Щойно оглядались у ветеринара. Собачці виявляється близько 8-9 років, стан здоров'я більш менш задовільний, з видимих проблем - печінка трохи збільшена, очі дуже сльозяться і вуха тре добряче прочистити. Наразі звичайне нормальне хатурчування + вітаміни + спокій мали б допомоги. За 2 тижні буде наступний огляд + вакцинація, якщо на той момент стан собачки буде це дозволяти. Найгірше це моральний стан собаки.. - вона залякана, неохоче встає, і майже весь час лежить в куточку, але ВСЕ ТАКИ це трішечки краще ніж було в суботу коли ми її щойно взяли..

ЩЕ таке, сьогодні вранці стався наступний випадок - коли я зранку, збираючись на роботу, взула чоботи вона дуже на це зреагувала - почала панікувати, пищати і намагатись забитись якомога подалі в куток.:((
Люди, я дуже хочу тут помилятись, але в мене на цю реакцію лише одна думка - чи може бути, що таким чином дідусь собак "втихомирює", щоб не гавкали, копаючи ногами... Я ще раз повторюю, можливо я помиляюсь і насправді дуже хочу в тому помилятись, але можливо Наташа, Марінка, якщо будете ще там - зверніть на це увагу, або запитайте його якось..

а от я ми зараз виглядаємо
Изображение[url=http://keep4u.ru/full/81cd2905603e296e46b5df6b77f18296.html]
Изображение[/url]
Halya

Re: Пчілка - бідацтво забране з концтабору

Сообщение а-лиса » 02 мар 2010, 00:14

- чи може бути, що таким чином дідусь собак "втихомирює", щоб не гавкали, копаючи ногами...

Галя,да! Именно такими методами... Он нам так собак и ловил,одних пытаясь ловить ,и тут же копая и отпихивая ногой, на все наши вопли ответ один, вы хотите забрать собак,а они орут,а у меня соседи и по другому не получится..... так что поняла,метод утихомиривания именно такой....
Галя спасибо за помощь!!!
80936587820 Наташа
Мир не изменится из за спасения собаки, но для собаки,мир изменился навсегда...
а-лиса
Старожил

Сообщение Halya » 03 мар 2010, 21:11

Чергова неприємність - сьогодні в Пчілки опухла верхня права частина морди.. якраз під оком.. Подзвонили до вета - дуже схоже, що це через проблемні зуби.. чи зуб.. Завтра зранку їдемо на діагностику. Ну що тут скажеш - таке враження, що всі неприємності, які тільки могли статись взяли і звалились на цю бідолашку :ak:
Halya

Сообщение larik » 03 мар 2010, 21:23

ну-ну, все буде добре. вона в надійних руках :ab:
"-Люди забыли эту истину, - сказал Лис, - но ты не забывай: ты навсегда в ответе за всех, кого приручил"
larik

Сообщение chucho » 03 мар 2010, 22:04

Галя, тримайтеся, все буде добре :ab:

,
chucho

Сообщение Svitovyda » 03 мар 2010, 22:19

тримайся!
до назара возиш її?
боротьба оптимізму зі здоровим глуздом
Svitovyda

Сообщение illaria » 03 мар 2010, 23:44

Собачці виявляється близько 8-9 років

Не знаю, как написать и надо ли писать......
У нас была стая с близкородственными скрещиваниями.
Когда они попали в приют, то все решили, что они старушки,( состояние плохое, зубов нет) только когда их начали стерилизовать, оказалось, что старше 4 лет никого нет. :ai: Все органы молодые. :ay:
А состояние зубов и их отсуствие было характерно и молодым собакам, из-за близко-родственного скрещивания.
У одного пацана при кастрации молочный зуб удалили.... :ab: - старичек! :ah:
Может и Ваши моложе ?
Сочувствую и удачи! :cv:
illaria
Старожил

Сообщение Halya » 04 мар 2010, 16:36

Дякую всім за підтримку! :ab:
Щойно від вета - вирвали 2 зуби, решту почистили і познімали камінь. Тепер на черзі медикаменти, та спокій. Але знову не обійшлось без "сюрпризів" - виявилось, що з одним оком в Пчілки проблеми - так виглядає, що це око майже не бачить.. :ac: (це може бути як наслідок давньої травми, що й не дивно). Більш детальну діагностику наразі немає сенсу проводити - нехай спершу відійде від того всього, а там побачимо..
Halya

Сообщение chucho » 04 мар 2010, 16:57

Галя, а для очей якісь краплі прописав? Я своєму Санчо капаю "софродекс" і даю в їжу терту сиру моркву з кількома краплями олії...Може зір можна повернути?...Думаю це в них від харчування та від "стилю життя" :bh:
chucho

Сообщение Halya » 05 мар 2010, 11:47

chucho писал(а):Галя, а для очей якісь краплі прописав? Я своєму Санчо капаю "софродекс" і даю в їжу терту сиру моркву з кількома краплями олії...Може зір можна повернути?...Думаю це в них від харчування та від "стилю життя" :bh:

Наразі нічого не прописував - говорив, що тре буде спеціальну діагностику для очей провести, щоб визначити наск. все запущено і що далі з тим робити...
Halya

Сообщение Halya » 24 мар 2010, 11:39

А ось такі і ми тепер. :)
Изображение

Відкликаємо на імя Муха, бігаємо за ногами і за сусідкою по квартирі, любимо сидіти на дивані і гавкати в унісон з тою ж таки сусідкою по квартирі :) Одним словом собачка вже потрошки відійшла, минулої пятниці зробили загальну прививку - так що на вихідних будемо вчитись виходити на вулицю. З проблем зі здоровям залишились досить неприємний запах з рота (вет казав, що це скорше всього через гастрит зароблений в "минулому житті" - і в принципі з часом це б мало пройти), і маємо страшну "лупу" на шкірі (знову ж таки вет сказав - "не грибок" і причина знову ж таки в паскудному харчуванні з "минулого життя" - з часом мало б пройти, якшо ні то будемо звертатись до вета далі..). Видимі проблеми з очима ніби зникли після курсу антибіотиків.. :) Маємо ще невеличкі дисциплінарні проблемки з туалетом - по маленькому Муха ходить в одне місце - на пеленку, чемно і без збоїв, а от по великому - раз через раз.. (( Сподіваюсь коли почнемо повноцінно гуляти то цієї проблеми позбудемось.. :(
Психічний стан теж значно кращий - чобіт вже ніби не боїться.. принаймі я не помічала ніякої особливої реакції на них :) Але коли приходить хтось чужий то сидить тихенько в куточку -боїться незнайомих людей все таки :(
Стосовно віддачі її комусь, ми чесно кажучи ще не вирішили.. зараз її віддавати ще зарано, та й чи знайдуться хороші-відповідальні люди, які захочуть взяти до себе вже немолоду (8 років все таки) собачку, з "важким" минулим, і можливими проблемами зі здоровям, які все ще можуть вилізти зважаючи на попередній спосіб життя... + Муха дуже ласкава собачка, дійсно справжній компаньйон і дуже привязалась до мене (пробує "захищати" мене навіть від чоловіка :)) ).. так що наразі не уявляю як бути далі..
Halya

Сообщение joulu » 24 мар 2010, 11:53

Дуже гарне песятко
"Байдужість - це параліч душі, передчасна смерть." А.П. Чехов
joulu

Сообщение Halya » 24 мар 2010, 12:15

joulu писал(а):Дуже гарне песятко

Дякую:) Так вона дійсно гарнюня.. :)
Дівчата просили мене сфоткати її ДО і ПІСЛЯ, але, чесно, я коли її привезла в перший день додому, поставила на ноги - а вона просто впала від знесилення - мені було не до фоткання.. А вже потім коли після купання, чищення вух і обрізання кігтів, я її сфотографувала - то це вже був далеко не той ефект... (( Та й дійсно, на жаль, фотки не можуть передати того ефекту покращення стану тваринки..
Halya

Сообщение chucho » 24 мар 2010, 14:21

І зовсім вона не виглядає на 8 років, я би сказала - "тінейджерка" :ad:
chucho

Сообщение Одрі » 24 мар 2010, 16:23

На рахунок,"як я буду віддавати просто не знаю..",я тебе розумію,тиждень і ти так привикаєш до собачки,що просто неймовірно тяжко розстатися.
Если кажеться, что всё плохо, ЗНАЙ-это только кажется..
Одрі

Сообщение Kary » 02 апр 2010, 13:53

Галя, как ваша красота? привыкла уже к Вам? я про нее вспомнила, когда резко подняла руку "своего" погладить - та же реакция - громадный пес зажмурился и голову в плечи спрятал. :ac:
И еще - в нашем районе где-то есть приличная ветеринарная клиника? На Тургенева мне клинику разругали, Вы к кому свою водили? а то до Айболита я с ним не дойду, а домой ветеринара позвать - так я лучше за эти деньги ему поесть куплю.
Kary

Сообщение Svitovyda » 02 апр 2010, 14:11

Галі я порадила свого вета, але від вашого району він далеко (я так розумію, що це район привокзальної) - на Маяковського, у ветуніверситеті (біля прокуратури). Цей же ветеринар обіцяв для притулку проводити безкоштовно операції і огляди - але треба оплачувати витратні матеріали і привозити туди до нього. Виклик його додому 60 грн. Взагалі він не дешевий, але я його досить давно знаю по конюшні, від дуже акуратний, дотошний - на око без аналізу ніколи нічого не пропише, постійно цікавиться новою інформацією в галузі.
Svitovyda

Сообщение joulu » 02 апр 2010, 14:19

Kary, не факт что бывшие хозяева на "вашего" руку подымали. Он может быть просто, как бы это сказать... аккуратный :)
Моя собака тоже жмурилась и голову немного втискала, когда я гладила ее, особенно когда она находилась в стадии покоя.
"Байдужість - це параліч душі, передчасна смерть." А.П. Чехов
joulu

Сообщение Halya » 02 апр 2010, 14:57

Kary писал(а):Галя, как ваша красота? привыкла уже к Вам? я про нее вспомнила, когда резко подняла руку "своего" погладить - та же реакция - громадный пес зажмурился и голову в плечи спрятал. :ac:
И еще - в нашем районе где-то есть приличная ветеринарная клиника? На Тургенева мне клинику разругали, Вы к кому свою водили? а то до Айболита я с ним не дойду, а домой ветеринара позвать - так я лучше за эти деньги ему поесть куплю.

"Моя" вже аж занадто звикла до мене :) Страху в квартирі вже не помічаю.. вулиці боїмось ще.. :(
Я вета (Назар Ярославович) викликала додому на огляд і прививки, але на ренген і все решту возила до нього на Маяковського (це одразу позаду за Кредо банком).
Стосовно "їсти" то я собі тільки можу уявити скільки такий красень їсть :)

Svitovyda писал(а):..Виклик його додому 60 грн..

Виклик на дім вже 70 грн, але з моїм графіком роботи мені набагато зрочніше викликати його додому ніж кататись з обома звірями на таксі взад-вперед.. :) все рівно по грошах тоді майже те саме виходить.
Halya

Сообщение Svitovyda » 02 апр 2010, 16:00

Halya писал(а):вулиці боїмось ще.. :(

ну, тут довгі спокійні вигули - більше ніяк. мені помагало те, що тварина спокійніше почувала себе в "лісовій" місцевості - парку, бо виросла в вольєрі серед лісу. ми з нею якось доходили до парку і вона розслаблялась. а вам після життя в замкненій квартирі і це не сильно поможе - хоча в спокійному парку по-любе їй буде спокійніше.
Svitovyda

Сообщение Kary » 03 апр 2010, 13:30

девочки, если его вести - то мне уже все равно. что в Айболит, что на Маяковского. Если что - тогда домой вызвать надо будет, но слава богу, это я пока просто перестраховываюсь. Спасибо :ab:
Kary

Сообщение а-лиса » 05 май 2010, 02:18

По просьбе Гали переношу тему в счастливые. Ой все таки "опасное" это дело,брать животное к себе на передержку,расстаться потом не возможно,по себе знаю. Пчелке-Мушке очень повезло,она нашла замечательную хозяйку :ab:
80936587820 Наташа
Мир не изменится из за спасения собаки, но для собаки,мир изменился навсегда...
а-лиса
Старожил

Сообщение Kary » 05 май 2010, 09:32

Галя, Наташа, поздравляю, как я рада! ведь мы все понимаем - одно дело пристроить породистую собаку с документами и родословной, а другое - собаку, которой пока что не очень везло в ее собачей жизни.. .
Галя, мы все можем оценить, какой труд Вы в нее вложили, и время, и средства и любовь! Раскланиваюсь :cp:
Kary

Сообщение Halya » 05 май 2010, 18:33

Дуже дякую всім за теплі слова і підтримку! :) :cv:
Halya

Сообщение Halya » 07 май 2010, 19:45

Kary писал(а): ..одно дело пристроить породистую собаку с документами и родословной, а другое - собаку, которой пока что не очень везло в ее собачей жизни.. .

Каріна Борисівна, до мене аж тепер дійшло, що Ви власне мали на увазі.. Ви трошки не так зрозуміли - ні я не прилаштовувала Мухи нікуди, ми просто залишили її у нас.:)
Halya

След.

Вернуться в Щасливі історії