Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Біло-райдужний хлопчик - на жаль, ще й меморіальний :(

Память о тех, кто уже не с нами

Модераторы: Управляющий, ФинКом

Біло-райдужний хлопчик - на жаль, ще й меморіальний :(

Сообщение vivi » 29 июл 2011, 23:46

Жахливий сьогодні день був...
У процес обміну двох двотижневих кошенят, що були у мене тиждень на вигодовуванні (viewtopic.php?f=91&t=28938) на Ритину Анфісу (viewtopic.php?f=91&t=29141), мені задзвонила панянка з історією героя цієї теми. Я, врешті-решт, так майже нічого з його історіїї і не второпав... Чи то його викинули з горішнього поверху, чи то він сам випав; два дні валявся на вулиці, чи три... Реконструкція подій приблизно така: кошеня (це я з'ясував вже по факту, у дзвінку фігурував дорослий кіт), падіння з висоти, унаслідок отриманих травм нерухомо лежав цілий день. Був занесений на огляд до веткабінету (мені незнайомого, з приводу кваліфікації лікарів ні версій, ані вражень не маю; хоча хоч убий не розумію нащо йому призначати Л-лізин було...), де йому були зроблені "якісь два уколи". На ніч кошеня "занесли на городи, щоб його собаки не загризли", на ранок - повернули назад на газончик під будинком.
Одним словом, поїхав забирати.
При моєму первинному огляді: дуже анемічний, помітно ускладнене дихання (краще сказати - насилу дихає), болюча реакція на пальпацію черевної порожнини і грудної клітки, слабковиражена больова реакція задньої лівої лапи. Стояти - не стоїть, лапи роз'їжджаються, хоча при пальпації переломів не очевидно. Таз - на 80% впевнений, цілий...
У "моїй" клініці діагностували пневмоторакс (ліва доля легенів "зхлопнулась" від удару), підозру на діафрагмальну грижу (це розрив діафрагми з "випаданням" кишківника у грудну клітку). Вкололи дексу, еуфілін, фурасемід. На рентген ми насилу прорвались, бо було пізно - нас вже не записували: "приїжджайте, як хтось не прийде, тоді візьмемо". Приїхали, попробуй нас не взяти... По доорозі після фурасеміду упісялись просто казкво - це добре, значить січовий цілий. Прорвались. Рентген діафрагмальну грижу не підтвердив - ура! Ура - бо діафрагмалььна грижа в умовах львівської ветеринарії - вирок. Операція відноситься до торокальної хірургії, себто потребує примусового наповнення легень, що можливо при наявності інгаляційного наркозу (у Курача є, точно знаю і ще раз нагло про це кажу, правда не працює). Але грижі нема.
Розписали призначення - еуфілін, гамавіт (бо ж анемічне жахливо), антибіотик, закупились препаратами. Поїхали додому - розміщатись. По дорозі домовились за кисневу подушку і кисень для барокамери (котегу найближчі кілька днів було показано просто-таки жити у ній). Приїхали додому.
Отут закони Мерфі спрацювали на повну... Питання евтаназії поставало протягом епопеї разів п'ять... Але ж все розрулили, вирішили боротись... Сама тварючка якось збадьорилась, задихала (після еуфіліну і ін.), голос стала подавати, а не ті страшенні звуки незмазаних дверей... Заїхали тільки-но у двір мого будинку - якось забився у переносці, наче запанікував. Поки машину обійшов за переноскою - чуйка що щось не так... Заглядаю - то не він у переносці ковбаситься, то ним ковбасить. Відкриваю - останні судоми, зупиняється дихання, зупиняється сердцебиття - навіть, ще не усвідомлюючи, що можна зробити, не встигаю дотягтись до аптечки...
Мені, на жаль, по різним причинам, доводилося присипляти тварин. Але так... Коли вже остаточно вирішили боротися і тупо не довезти додому... Коли останні подихи фактично в мене на руках - я категорично проти! Було боляче. Зізнаюсь, поки ніхто не бачив - я плакав.
vivi
Старожил

Re: Біло-райдужний хлопчик - на жаль, ще й меморіальний :(

Сообщение vivi » 29 июл 2011, 23:50

Біжи, безіменний хлопчику (а може і дівчинка),
Изображение
vivi
Старожил

Сообщение vivi » 29 июл 2011, 23:53

Мене совість не гризе, ви не подумайте... Точно знаю, що ніхто у місці не зміг би зробити для нього усе, що зрозив я, не зміг би зробити оперативніше... Але... Чи за півдня встиг до нього прив"язатися, чи що...
vivi
Старожил

Сообщение rita-lviv » 30 июл 2011, 00:01

До боли жалко... проклятая страна !!!!!!
rita-lviv

Сообщение lorana » 30 июл 2011, 06:19

vivi писал(а):Мене совість не гризе, ви не подумайте... Точно знаю, що ніхто у місці не зміг би зробити для нього усе, що зрозив я, не зміг би зробити оперативніше... Але... Чи за півдня встиг до нього прив"язатися, чи що...

Максим, то что было сделано все возможное сомнений нет! А мне кажется, что дело вот в чем, возможно немного в философию ударюсь, но мне так показалось... Когда ты начал за него бороться, ты как будто вызов кинул, судьбе, болезни, равнодушию... сама не знаю. А когда мальчик умер, могло показаться, что все напрасно не только в его случае, а вообще ВСЕ, вся деятельность зоозащитная. Главное не падать духом! Думаю, что такие мысли посещали неоднократно не одного волонтера. ИМХО
Самое подходящее время, чтобы взять СОБАКУ, наступает тогда, когда появляется подходящая СОБАКА.
lorana

Сообщение Kary » 30 июл 2011, 09:08

я в три часа ночи прочитала,даже ответить не смогла,так жалко котейку и его короткую кошачью жизнь. И согласна с Ларисой,может показаться,что все зря,особенно если время потеряно и котенка тупо таскали из огорода на газончик,может,теряя время.это очень тяжело,когда у тебя на руках,я знаю.
Kary

Сообщение sanechka » 31 июл 2011, 03:03

Максим, співчуваю...
Нельзя быть человеком лишь немножко.
Всё бумерангом возвратится, не щадя.
Спокойно смотришь, как страдает кошка,
Терпи, когда перешагнут через тебя.!
sanechka

Сообщение larik » 03 авг 2011, 16:10

так жаль, так жаль котенка.... я очень сочувствую, Максим
"-Люди забыли эту истину, - сказал Лис, - но ты не забывай: ты навсегда в ответе за всех, кого приручил"
larik

Вернуться в Мемориал