Отож, Щавлик. У Щавлика є гобі - розкладатися. Коли я тільки на ньго натрапив - підгнивали лапи, тепер морда... Але по порядку. Через 10 днів після прилаштування до мене звернулися його нові власники з проблемою, озвученою (коротко) наступним чином: "позавчора вкрав шматок фаршу, вчора понос і температура, на Тургеньєва сказали що отруєння, сьогодні йому далі погано". Оскільки людей цілий день мена дома а за життя тваринки вони дуже переживали, забрав. Завіз в Айболить, прокапав, здав кров на загальний/біохімію. На той момент версія про отруєння виглядала дуже правдоподібною. Прнаймні, наголошую, жодних виражених вірусних симптомів у кошеняти не було (навіть понос припинився), лише температура в районі сорока і відсутність апетиту, в"ялість. Кров здав, відкапав, завіз додому і запустив до гурту (адже Щавл так і так з ними ріс, нічого вірусного не мав і в новій хаті без тварин узяти не мав де...). Ввечері отримав аналізи - панлейкопенія 100%. Нові власники потім зізналися, що десь за місяць до Щавлика купили кошеня на Краківському базарі, яке у три дні здохло.
Станом на зараз Щавлик поправляється (вже катетер зняли, крапати перестали, апетит з"явився, і доволі непоганий). Виглядає правда як Фредді Крюґер... Вонючий, вся морда залипша густою чумною слиною, підгноваюча ранка на писку... але передчуття хорошого кінця є.
Є і передчуття кінця поганого - найстарше в моїй хаті піврічне, нейменше півторамісячне. Чекаю, що з дня на день весь той натовп "посиплеться" від панлейкопенії.

((
Відповідно, сумно чекаю наслідків, нікого не підбираю, нікого не прилаштовую. Можливо, незабаром ще й буду канючити гроші на ліки, бо приблизний кошторис ефективного курсу лікування панлейкопенії одної тварочки від 300 грн (а з аналізами, маніпуляціями і всі 500-600)...