Мій перший серйозний проєкт у веброзробці змусив мене повністю змінити уявлення про цей процес. Спочатку я зосереджувався лише на технічній стороні: писав код, налаштовував сервер, працював із базами даних. Але дуже швидко стало зрозуміло, що цього недостатньо. Щоб краще зрозуміти, як працюють реальні цифрові продукти, я почав аналізувати різні кейси, зокрема звернув увагу на https://teragroup.com.ua, де побачив більш комплексний підхід до створення вебрішень.
Після цього я почав мислити не окремими функціями, а системою. Кожен елемент сайту став частиною загальної логіки: від першого екрану до фінальної дії користувача. Я зрозумів, що важливо не тільки зробити, щоб усе працювало, а й щоб це було зрозуміло і зручно для людей.
Далі я переглянув структуру своїх проєктів. Розділив логіку на окремі модулі, спростив взаємодію між ними і прибрав зайву складність. Це значно полегшило підтримку і дозволило швидше вносити зміни.
Окрему увагу приділив швидкості роботи сайту. Оптимізував запити, зменшив навантаження на клієнтську частину і протестував різні сценарії використання. Це позитивно вплинуло на досвід користувачів.
Зараз я сприймаю веброзробку як поєднання технічних рішень і логіки взаємодії. І саме цей підхід дозволяє створювати проєкти, які не просто працюють, а реально приносять результат.