Чесно кажучи, коли ми з чоловіком вирішили облаштувати маленьку робочу кімнату в комірчині без вікон, я думала, що доведеться змиритися з задухою та вічною духотою. Але все виявилося не так страшно, головне — підійти до питання з головою. Найперше, ми дізнались, що є спеціальні системи примусової вентиляції, які встановлюються на стіну або навіть у дверний отвір, і це не така вже й дорога інвестиція. Я б порадила звернути увагу на витяжні вентилятори з таймером або датчиком вологості — вони самі вмикаються, коли потрібно. Ще один момент, який нас виручив — це вентиляційна решітка у дверях, через яку відбувається природна циркуляція повітря між кімнатами. У статті: вентиляція в кімнаті без вікон: огляд рішень
https://journal.vencon.ua/ua/ventilyaci ... granizacii яку я натрапила на Венкон JOURNAL, було чітко розписано кілька варіантів, і ми скористалися саме тими, які найбільше підходили нам. До речі, навіть запахи з кімнати перестали затримуватися, і працювати там стало набагато приємніше. Якщо хтось сумнівається, чи варто братися за облаштування такої кімнати — скажу однозначно, що варто, головне — зробити правильну вентиляцію і не забути про регулярне очищення фільтрів. І не бійтеся експериментувати, навіть у глухій кімнаті можна створити комфорт, головне — бажання і трохи зусиль.