Домовились з одним знайомим орнітоголом, до якого ми вже зверталися у подібних "пташиних" ситуаціях (щоправда, з меншими пацієнтами), завеземо, він ним опікуватиметься до весни. Людина хороша, відповідальна, любляча, і знавець своєї справи.
Цього разу "на діло" таки узяли відеокамеру - будемо пробувати започатковувати власну передачу Анімал Копс.

Щоб не затягувати оповідь - зайшли, узяли, оглянули, повезли. Птаха молода зовсім, цогорічного дуже пізнього виводку, не обморожена, але дуже знесилена. І, як виявилося потім, контужена. Робоча версія подій не складна - типу: "летіло-летіло, впало".
Розмістили у орнітолога у теплому гаражі - дня за три сіра голівонька має прийти до норми, тоді птасю випустять на волю, на подвір"я - у компанію до павичів, золотих фазанів, казарок і диких кур (ну ще до ручних білок, такси, в"єтнамської свинки і австралійських горлиць - то такий собі звірячо-пташиний рай - горобців-халявщиків взагалі без ліку).
Маю наразі кілька шкарадних фото з мобільного:

З відео ситуація цікавіша - мої без-п"яти-хвилин-добрі-друзі - телеканал ЗІК зацікавились цим усим, завтра зніматимуть того дядька, що знайшов лебедя, орнітолога і трішки мене. Разом з тим візьмуть і мої скромні записи. Зроблять з того усього сюжет (який я маю намір у них виклянчити разом із, по-можливості, "робочими" записами - те, що до сюжету не увійшло, та моїми оцифрованими).
Щоправда, птиці для мене у цю неділю на лебеді не закінчились - додому не доїхав, як засік з машини підбите галченя (чи граченя?). Марина бачила, як я його з сачком під машинами вишукував і тим-таки сачком ловив. Профі сачка, блін... Галченя, на жаль, "ремонту не підлягало". Явно робота "кроу хантерів", най їм, паразитам, воздасться... Некроз суглоба крила - конкрєтна така гангрена, поранення грудини... Легка і безболісне смерть на противагу замерзанню - то усе, що можна було запропонувати бідосі.