Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Гуси-лебеді, або пташиний день, або просто неділя...

Память о тех, кто уже не с нами

Модераторы: Управляющий, ФинКом

Гуси-лебеді, або пташиний день, або просто неділя...

Сообщение vivi » 06 дек 2010, 21:10

Звичайна неділя і звичайне бажання трохи відіспатися зранку. Бажання, на жаль, не оцінене телефоном... Десь о дев"ятій будить дзвінок, беру трубку, не встигаю сказати "ало", як піді мною провалюється ліжко - в результаті у трубку першим ділом лунає лайливе слово. :) Вибачаюся і кажу "слухаю". Дзвонить "Гаряча лінія" міськради. :ai: До них звернулася мешканка з приводу того, що на території військової частини знайдено замерзшого лебедя. Працівник військової частини його відігрів, але, зрозуміло, утримуватись він там не може... До дитячого еколого-культурного центру на Кубанській в неділю нема чого й пробувати дзвонити, КП, що опікується Стрийським парком загалом і лебедями у ньому ("Зелене щось там") від звернення міськради відморозилось. :ai: Ну, гадаю, це й на краще, бо у звіринці на Кубанській умов для лебедя явно нема, а у Стрийському парку ставлення співробітників до цих звірюг гірше, аніж до лавочок...
Домовились з одним знайомим орнітоголом, до якого ми вже зверталися у подібних "пташиних" ситуаціях (щоправда, з меншими пацієнтами), завеземо, він ним опікуватиметься до весни. Людина хороша, відповідальна, любляча, і знавець своєї справи.
Цього разу "на діло" таки узяли відеокамеру - будемо пробувати започатковувати власну передачу Анімал Копс. ;) Звісно, у військовій частині, де все почалося, нам знімати не дозволили (і пустили-то "зі скрипом", довго робили вигляд, що ми незнати хто, і невідомо, чи можна нам птаха віддавати).
Щоб не затягувати оповідь - зайшли, узяли, оглянули, повезли. Птаха молода зовсім, цогорічного дуже пізнього виводку, не обморожена, але дуже знесилена. І, як виявилося потім, контужена. Робоча версія подій не складна - типу: "летіло-летіло, впало".
Розмістили у орнітолога у теплому гаражі - дня за три сіра голівонька має прийти до норми, тоді птасю випустять на волю, на подвір"я - у компанію до павичів, золотих фазанів, казарок і диких кур (ну ще до ручних білок, такси, в"єтнамської свинки і австралійських горлиць - то такий собі звірячо-пташиний рай - горобців-халявщиків взагалі без ліку).
Маю наразі кілька шкарадних фото з мобільного:
Изображение
Изображение

З відео ситуація цікавіша - мої без-п"яти-хвилин-добрі-друзі - телеканал ЗІК зацікавились цим усим, завтра зніматимуть того дядька, що знайшов лебедя, орнітолога і трішки мене. Разом з тим візьмуть і мої скромні записи. Зроблять з того усього сюжет (який я маю намір у них виклянчити разом із, по-можливості, "робочими" записами - те, що до сюжету не увійшло, та моїми оцифрованими).

Щоправда, птиці для мене у цю неділю на лебеді не закінчились - додому не доїхав, як засік з машини підбите галченя (чи граченя?). Марина бачила, як я його з сачком під машинами вишукував і тим-таки сачком ловив. Профі сачка, блін... Галченя, на жаль, "ремонту не підлягало". Явно робота "кроу хантерів", най їм, паразитам, воздасться... Некроз суглоба крила - конкрєтна така гангрена, поранення грудини... Легка і безболісне смерть на противагу замерзанню - то усе, що можна було запропонувати бідосі. :(
vivi
Старожил

Re: Гуси-лебеді, або пташиний день, або просто неділя...

Сообщение Kary » 06 дек 2010, 23:13

очень жалко птицу, что не выжила. А этот просто красавец! постава-то какая...
Повезло птице, что встретились на ее пути такой вот Максим и такой вот орнитолог :ab:
Kary

Сообщение vivi » 07 дек 2010, 10:38

Поспішив я із "щасливими". Лебідь сьогодні вночі помер. :(
І, оскільки жодна добра справа не лишається безкарною, маю тепер купу менінгітів з нашою доблесною армією... Видзвонюють мені - а хто ви такий, а прізвище, а орнітолога дайте прізвище, адресу, бо вже штаб якогось тим лебедем цікавиться, прес-центр і те де.
Задовбало все. Невдячна справа...
vivi
Старожил

Сообщение vivi » 07 дек 2010, 10:43

Перенесу у "Меморіал" трохи згодом, бо тут же ще можуть певні події відбуватися - з військовою частиною, з телевізійщиками...

Ет, шкода, така красива птиця...
vivi
Старожил

Сообщение nickie » 07 дек 2010, 11:39

Ех, шкода птаха... :ak:

І що в нас за люди - сьогодні по котах-воронах-галченях стріляють, а завтра може й на людей перейдуть... :aq: Як там в класика - Тварь я дрожащая, или право имею? :ea: :ea: :ea: :aq: :aq: :aq:
nickie

Сообщение vivi » 07 дек 2010, 11:46

Гірше те, що якщо по котах-собаках стріляти все-таки принаймні у більшості людей вважається ненормальним, то по птахах - дуже багато хто вважає, що то нормально, можна і нічого в тому поганого нема! Вони (ті, хто по птахам стріляють), навіть у спільноти об"єднуються - кроу хантерами себе звуть...
vivi
Старожил

Вернуться в Мемориал