Для людини лікування наступне (рекомендації дерматолога)
- розчин йоду (якщо я помиляюся, то потрібно зробити 3% розчин), стандартно йод є 5%. Розводиться спиртом.
- нізорал - крем
- шампунь нізорал для миття голови.
Дуже важлива особиста гігієна:
- памятати, що ні в якому випадку не мочити лишай, і приймати водні процедури так, щоб не рознести лишай по тілу.
- прасувати постіль і речі. Я робила дещо інакше - міняла постіль кожен день, спала вдягнена у піжаму, - яку теж міняла кожного дня. Це стосувалося і всіх інших речей, які я одягала.
Сам лишай я тоді спалила за 2-3 дні, але процес до його остаточного вилікування це близько 3-х тижнів.
Оскільки, він виліз у Вас повторно, то я б радила все-таки сходити до дерматолога. І скоріше за все Вам прийдеться таки таблетки поприймати

Порада з квацування дуже добра. Я кварцувала квартиру кожного дня - від 30 хвилин до 3-4 годин. Тут також важливо, що при кварцуванні живих тваринок, квіти, і людей - варто з приміщення забрати.
P/S Щодо повторних вакцинацій. Порадьтеся з alba i aniaf щодо лікування. Минулого року у нас булу кошенята з дуже агресивною формою лишаю. Заразилася вся перетримка. Так от нам тоді вакцинування допомогло лише для дорослих котів. З кошенятами ефект був дуже слабий, я навіть сказала ніякий. Дівчата в результаті вилікували їх мазями. Рецедивів як я пригадую після цього не було.
І пам"ятайте, що котів йодом не обробляють!!!