Phoenix8 » 12 мар 2013, 21:56
Дякую за таке детальне пояснення. Тепер напишу свою точку зору. Одразу зазначу, що не вважаю свої погляди єдино правильними. В дечому я з Вами, звісно, погоджуюсь. Але я ніяк не втямлю, чому не можна дати тварині ШАНС? Найменше, що ми можемо (і повинні)зробити, це дати собаці шанс на краще майбутнє. Себто зробити фото і виставити в соцмережі. Просто спробувати, а раптом, знайдеться бажаючий її узяти? Я ж не прошу збирати гроші, везти на перетримку, а потім викидати на вулицю (про що Ви власне і писали), я пропоную поки висвітлити її історію в інтернеті. А потім вже можна збирати кошти на стерилізацію і тому подібне. Я вважаю, що ми не маємо права вирішувати, кому жити, а кому ні, кого рятувати, а кого ні. Кожна собака має право на життя і шанс на краще майбутнє. Кожна! І можете вважати мене наївною... Так, звісно, в мене немає стільки досвіду, як у Вас, але я теж прилаштовувала собак, і можу дечим поділитися. От візьмемо до прикладу мою першу собачку - Люсю. Я прилаштувала її на село. Я довго шукала їй господаря, розміщувала оголошення в інтернеті, клеїла паперові оголошення... Та за увесь час був лише один дзвінок, і то, коли вони почули, що собачка непородиста, одразу попрощались. Я ні разу не пошкодувала, що завезла її на село. Вона живе в хаті, не в буді, не на ланцюгу, і так, вона дусить курей. Нормальній адекватній людині ніколи не прийшло б в голову завдати шкоди тваринці. Тим паче через таке. Так, село - не найкращий варіант. Але, вулиця, на мою думку, гірше. І знаєте, з власного досвіду скажу, що Любов і Турбота творять дива. Собаки, яких я прилаштовувала теж були немолоді і вже пізнали всі "прєлєсті" вуличного життя. І тим не менш, адаптувалися. Головне - терпіння. Якщо господарі не бажають проявляти терпіння, то треба добре подумати перед тим, як доручити їм тваринку.
І ще один момент: знаєте, скажу Вам відверто, після таких от "зауважень", зникає будь-яке бажання допомагати. Просто це вже не вперше зіштовхуюсь з такою реакцією, і от я вирішила поставити себе на місце тих людей, які виставляють сюди прохання про допомогу. Припустимо, що людина за все своє життя ні разу не задумувалась про те, щоб допомогти бодай чимось бідній тваринці (та й іншій людині також). І тут (дива трапляються) раптом людині випадає можливість допомогти. На її шляху трапляється тваринка, якій вона береться допомогти. Зауважте, людина поняття не має, що робити, куди везти, до кого звернутися. На жаль, це типова ситуація, більшість наших громадян не знають що робити в таких випадках. Власне тому людина і звертається в соцмережу чи сюди на форум. Щоб отримати допомогу, поради, пропозиції, а не докори. Можливо, вона не здогадалась перед тим як виставити оголошення, порозпитувати людей, можливо, не мала змоги. Але важливо не це. Важливо, що людина захотіла допомогти. та правду кажуть, - "инициатива наказуема". Замість того, щоб підтримати людину, подякувати за небайдужість (в наш час за таке треба дякувати, на жаль), волонтери (чи зоозахисники) одразу пишуть щось на зразок - "Ви що накоїли, Ви ж зробили тільки гірше, залиште собаку в спокої." Як думаєте, після такого в людини залишиться бажання допомагати? Я просто не хочу, щоб людям відбивали бажання щось робити, бодай якось допомагати. В наш час, коли принцип "моя хата скраю" став мало не девізом кожного громадянина нашої держави, знайти людину, яка готова щось робити, яка готова не залишатися осторонь чужих проблем, - просто на вагу золота. Але це лише моя скромна думка, маєте право з нею не погодитись.
Усім вищесказаним я хотіла донести лише одну суть - давайте будемо використовувати усі шанси для того, щоб тваринці жилося краще. Давайте будемо допомагати один одному! В нас усіх спільна мета. Щиро на це сподіваюсь. І для того, щоб не виникало подібних ситуацій, нехай ті, хто має більше досвіду, діляться ним з тими, хто його не має. Треба ділитися, треба підтримувати один одного, а не просто вказувати іншим на їхні помилки. Дякую, якщо дочитали моє повідомлення до кінця.