Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Пропозиція про створення нової перетримки для котів силами

Модераторы: sola, а-лиса, vivi, moresai, Управляющий, ФинКом

Пропозиція про створення нової перетримки для котів силами

Сообщение sola » 02 июл 2012, 16:39

На прохання Тані (Тасі) відкриваю тему про перетримку для котів

Всі ми знаємо, яким необхідним є розширення системи перетримки для котів у Львові. Літом ця проблема легша, а зимою знов дуже гостро постане питання, куди принести знайдену тварину, навіть якщо куратор має фінансові можливості допомагати їй.
Створення притулку для котів з величезною їх кількістю і відсутністю персональної відповідальності куратора за свою тварину вважається нами недоцільним.
Також утримання одночасно котів, викинутих господарями (умовно здорових, але без імунітету) + зданих на перетримку господарями разом з підібраними вуличними створює додаткові складності, які добре описані на форумі у цій статті http://ua-vet.com/index.php?razd=part/a ... age_arch=6

Загальна пропозиція полягає в тому, щоб організувати у Львові додаткову перетримку, яка буде відповідати основним санітарним вимогам утримування котів (тобто тварини будуть розділені на здорових і хворих), тому необхідні як мінімум 2 приміщення, або окремі відділи в одному приміщенні.

1) Важливим аспектом перетримки буде те, що куратор, здаючи тварину на перетримку, відповідає за неї сам (мусить сам приїзджати, годувати, прибирати і т.д.). Тобто зберігається принцип: одна тварина - один куратор, і завжди відомо, хто відповідає за конкретну тварину.

2) Альтернативним варіантом є утворення перетримки з постійно проживаючою там господинею/господарем, які згодяться доглядати тварин (за зарплату, яку будуть виплачувати форумчани). Найбільш придатним варіантом, на нашу думку, є винаймання особняка, де можливо створити окремі відділи: 1) для здорових котів 2) карантин. Також не буде виникати проблем з сусідами та ін.

Ми усвідомлюємо, що створення такої перетримки потребує багато організаційних і фінансових зусиль, але, на нашу думку, їх можна поступово подолати, тим більше, що багато форумчан зацікавлені у цьому.

Виникають такі проблеми:

1. Знаходження приміщення і (по можливості) відповідального господаря/господарів. Це має бути перевірена і надійна людина, до того ж зацікавлена у догляді за котами за зарплату. Це найбільш складне і відповідальне завдання. При відсутності бажаючих бути господарем перетримки можливий описаний вище варіант, коли кожний куратор сам приїзжає до своєї тварини, але тут виникають додаткові складнощі, в які поки не будемо вдаватися.

2. Юридична відповідальність за перетримку. На кого буде записана оренда приміщення і хто візьме на себе юридичні аспекти (стосунки з власниками приміщення, оплата і т.п.). Можливо, хтось із форумчан має можливість здавати приміщення!

3. Фінансове утримання приміщення (оренда і комунальні послуги, зарплата господаря). Тут є пропозиція визначитися наперед, скільки КОЖНОГО місяця згодні вносити ті і ті конкретні форумчани, які хотіли би користуватися перетримкою і вносити оплату КОЖНОГО місяця, незалежно від того, чи дають вони цього місяця тварину на перетримку чи ні. Окремим підпитанням тут є, чи готові ми брати тварин на ПЛАТНІ перетримки і відповідати за них (попит в платних перетримках постійно є)
В залежності від кількості форумчан, що готові платити кожного місяця стане ясно, які суми потрібні від кожного і чи взагалі така перетримка є реальною!

4. Безпека перетримки і її нормальне заповнення. Під цим розуміється те, щоб не розголошувати місцезнаходження перетримки неперевіреним людям, для того щоб не допустити масового підкидання котів, а також визначення кількості котів, які фізично може вмістити в себе перетримка.

5. Здоров"я котів і ризики.
Ми усвідомлюємо, що якби ми не старалися розділити хворих і здорових котів (навіть з ветеринарним оглядом) неможливо 100% допустити незараження здорових котів і нерознесення інфекцій. Тому кожний куратор мусить усвідомлювати всі ризики здачі свого кота на перетримку і сам оцінювати ступінь цього ризику. Є пропозиція створити документ, який буде підписувати куратор, що здає тварину на перетримку про усвідомлення цього ризику (особливо це важливо для платних перетримок!)

Просимо зацікавлених висловити свої бажання і пропозиції щодо перетримки і описати свої фінансові можливості для попередньої оцінки!! Також слід усвідомлювати, що знайти і організувати таку перетримку потребує багато часу, але не маючи якогось цейнтноту, нам видається вірогідним знайти відповідне приміщення і відповідальну людину/людей хай і протягом довшого часу. Просимо також описати конкретно чим кожний може/хотів би долучитися до створення перетримки!
Fais се que dois, advienne que pourra.

Изображение
sola
Старожил

Re: Пропозиція про створення нової перетримки для котів сил

Сообщение sola » 02 июл 2012, 16:41

Загалом підтримую, але не дуже вірю в можливість реалізації.
Fais се que dois, advienne que pourra.

Изображение
sola
Старожил

Сообщение Tasia31 » 03 июл 2012, 11:22

Я теж розумію, що реалізація такого завдання дуже складна. Але треба почати з того, що оцінити, наскільки учасники форуму зацікавленні, і хто ДІЙСНО готовий організовувати нову перетримку. Теж пропоную цю тему перенести в Термінові на місяця, тоді ми це вияснимо.
Tasia31

Сообщение nickie » 03 июл 2012, 15:15

Теоретично звучить дуже привабливо. Я б готова була там раз на тиждень-два чергувати (якщо це буде замість тої квартири ЛКП).

Але от практично... :bw: Тільки не копайте - це перші питання, які особисто в мене виникли:

Я щось ДУЖЕ боюся. Боюся за безпеку тварин - якщо когось братимемо на платну перетримку (а-ля готель), то місцезнаходження приховати не вдасться.
Не хочеться плодить розсадник інфекцій, Тоді певно треба купляти якісь спец, засоби типу Екоцид, які то вбивають (чи є такі?). Вони коштують - тобто треба буде ще і на таке витрачатися, Але тоді на часобробки кудись дівати котів з карантиного приміщення - але куди?..
Не зовсім зрозуміло - кожен опікун відвідуватиме свою тварину. Тоді вийде, що весь форум там щодня зявлятиметься - і плюс можливо час від часу власники *готельних* тварин :bn: Боюся, коти в стресі від такої кількості людей будуть.

Наймати людину - дійсно, найстрашніше - бо як перевірити, що вона робить у відсутність форумчан? Ну і плюс зарплату хоч мінімальну їй платити - то теж на наші витрати.

Ну і раціонально-фінансовий момент (знов-таки, я нікого не відмовляю - просто намагаюся оцінити вартість і йомовірність проекту):
Давайте прикинемо по грошах: в мене на одну кото-морду в день грубо йде близько 8-10 грн (це харчування (не віскас, ясно) + горщики). Якщо котів буде 20 - 160 грн в день, тобто 4800 грн в міс (утримання)
+1000 грн найомному працівнику
+ комун послуги (опалення, вода, світло) - хай 400 грн/міс
+ оренда - ??? нехай 1000 грн
---------------------
разом 7200 грн/міс - це бес усіляких лікувань/стерилізацій.

Нас десь двадцятеро, Це виходить 360 грн з людини на місяць ОБОВЯЗКОВО.
Чесно - сумніваюся, що навіть по 100 грн в міс всі гарантують, а враховуючи, що половина то собачники, які витрачаються вже на підопічних собак, не думаю, що вони ще й під котами захочуть підписуватися.
А може я ще якісь витрати не врахувала. :ac:
Тому чисто раціонально - не потянемо :(

Буду ДУЖЕ рада почути альтернативну думку інших форумчан!!!! :ax: :az:
nickie

Сообщение Tasia31 » 03 июл 2012, 15:41

Таня, ти в правильному руслі думаєш, розрахунки дуже цінні! То дійсно треба оцінити, чи ми потягнемо.
Про платні перетримки я би наразі утрималася взагалі думати, там дійсно міліон моментів...

В мене такі думки щодо грошей. Подивитися, які є приміщення, скільки коштує оренда-комунальні і скільки то виходить на місяць на людину (люди зарані мають на це підписатися). Ну припустимо виходить по 100 грн на людину в місяць. А забезпечення кормом і піском СВОЄЇ тварини бере на себе вже кожний КУРАТОР, який і має розраховувати САМ чи в стані він то зробити... Логіка в мене тут така (на свому прикладі поясню) - от я іду по вулиці, бачу нещасну/хвору кицю, додому я її взяти не можу, несу на цю організовану перетримку. Ну і я все одно ж купляю їй корм/пісок, так як я і робила би вдома. Я ж би не чекала, що хтось оплатить мені корм на ту тварину, що я принесла до себе. Окреме питання, що можна збирати на форумі/в соц.мережах гроші на корм і т.д.
А якщо приміщення не буде, я просто цю тварину на вулиці змушена буду залишити((. Ну або тяжко-довго шукати перетримку вже любу, платну, безплатну... Я помітила, що дуже часто люди готові і корм купити, і лікувати і т.д, а вот саме місця куди принести нема!!!

Я думаю, тут основоположне питання - чи ми вирішимо дійсно когось наймати (господиню) чи кожний буде сам дивитися за своєю твариною (ну, тут ясно, що нема чого ходити всім 20 людям, можна вже в процесі домовитися про чергування, то вже інші деталі). Основна думка тут така, як правильно озвучила Оля, що якщо немає господаря постійного або куратора на кожну тварину, який КОНЧЕ мусить прийти погодувати-вколоти, то починається розбрід певний і то складно. Бо ми всі бачимо, що ніби домовилися на чергування по 2 рази на день, була купа людей записана, але майже у кожного свої обставини, і зараз зовсім інша картина чергувань (я от сама особисто тільки один раз в котів прибирала, а їздив в основному мій чоловік, за що йому честь і хвала!)
Господиню, звичайно дуже складно знайти надійну. Але форумчан досить багато, всі мають якихось знайомих, нехай на то хоть півроку потратиться, але я вірю, що таку людину можна знайти!
Зараз то все виглядає дуже складно, але я б казала сконцентруватися на тому, чи ми взагалі готові шукати:
1)приміщення і господиню,
2) тільки приміщення

І відразу приблизно казати скільки кожний готовий в місяць виділити суто на оплату приміщення і (можливо!) зарплати господині.

Про питання інфекцій/карантину я не дуже компетентна. Тут би Оля найкраще нам підказала!! Наразі з нашою з неї розмови я винесла то, що ризик інфекцій буде завжди, але при тих 2 приміщеннях він сильно зменшується.

Перечитала і бачу в сухому залишку такі питання:
1)Чи Ви взагалі зацікавлені в такій перетримці?
2) Краще щоб була господиня чи кожний ходить до тварини (ну і плюс питання з чергуваннями)?
3)Скільки грошей Ви в стані виділити на місяць на оплату суто приміщення (і можливо господині)?

Ну і в мене такі відповіді:
1) та, дуже
2) краще господиня, хоч і то важче організувати. Але як на мене, чергування ще важче.
3) 150-200 грн.
Tasia31

Вернуться в Неактуальні теми