Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Перетримка

Модераторы: sola, а-лиса, vivi, moresai, Управляющий, ФинКом

Перетримка

Сообщение Надежда Шайда » 29 мар 2012, 23:10

Шановні форумчани! Всі мабуть погодяться, що не вистачає місць для тимчасової перетримки тварин навіть платних (з помірними цінами). У зв'язку з чим виникла ідея:
Потрібно попитати знайомих, сусідів..., робимо акцент на людях похилого віку, оскільки вони живуть на пенсію, мають вільний час і зазвичай люблять тварин. Шукаємо таких людей похилого віку, бажано щоб мали двір, і намагаємось домовитись про наступне: людина бере на перетримку кілька тварин (залежно від можливостей), за що отримує регулярну платню + корм для тварин. Волонтери котрі опікуються тваринкою на перетримці зобов"язуються регулярно її провідувати та ЗА ПОТРЕБИ годувати, вигулювати чи прибирати.
Можна домовлятись і про перетримку котів у квартирах.

"Самопоміч" зараз організовує регулярні зустрічі для людей похилого віку. Можна підготувати для них коротеньку лекцію і заодно звернутись з проханням про допомогу.

Шановні волонтери-старожили, у Вас є більше досвіду, будь ласка пишіть відгуки, можливі плюси і мінуси такої перетримки.
Надежда Шайда

Re: Перетримка

Сообщение Надежда Шайда » 29 мар 2012, 23:13

Деякі коментарі були викладені тут http://vk.com/topic-5906414_21940068
Копіюю їх для ознайомлення:
Лідія
Лідія Хоркавців-Федишин
Це дуже хороша ідея!
Тільки домовлятись потрібно таким чином, щоб власник перетримки був готовий до вигулу тварини, бо погодьтесь, їздити щодня вигулювати підопічного трохи важкувато. Для великих собак ідеальний варіант - приватний сектор, де на подвір"ї можна ставити будку, тоді і не буде такої гострої проблеми з вигулом.
І ще, з харчуванням теж бажано домовлятись на місці, тобто якщо тваринка на натуралці, то щоб не возити банки з банячками,зобов"язати перетримку годувати (звісно, за окрему платню).
На рах.оплати: є готелі, де беруть коло 50 грн.за добу. Нам, бідним волонтерам, таке задоволення, звичайно, не по кишеням. Наскільки я знаю, приватні перетримки в середньому беруть по 10 грн. за добу + 5 грн. за харчування.

Марта
Ідея звісно хороша. Але потрібно знайти дуже відповідальних людей. Щоб ці люди справді перейнялися долею тварини, а не просто отримували матеріальний зиск і нічого не робили. Тим більше з пенсіонерами дуже важко знайти спільну мову, адже вони все знають, все уміють і рідко до когось прислухаються.

Надія
Саме тому і потрібно їздити регулярно на відвідини. Потрібно також зробити якусь пам"ятку (н-д: чим і як годувати, що можна і чого не можна робити). Якщо залучити побільше людей то все вийде. Є багато молодих людей які хочуть допомогти, але взяти тварину не мають куди. Ось такі люди і можуть опікуватись. На перших порах їздити потрібно буде часто, щоб переконатись , що людина дійсно відповідальна і адекватна. Можна поділитись: по парних днях їздить один волонтер, а по непарних інший, на вихідних ще інший може приїздити. Головне щоб централізовано було. Щоб усі волонтери або між собою спілкувались, або комусь одному потім в деталях розповідали про поїздку. А от харчування напевно краще буде купувати, а не давати гроші. Тоді буде впевненість, що тварини нормально харчуються. Я для своєї собаки купую м"ясо фасую порційно і заморожую. Дуже зручно. Потрібно ділитись ідеями і все у нас вийде!!!
Надежда Шайда

Сообщение sola » 30 мар 2012, 07:58

Я пас.
Люди похилого віку, а по-простому - бабки, мають море заморочок.
Помістивши до них тварину, Ви не вирішите проблему, а додасте собі ще одну - у Вас на голові буде не лише тварина, а ще й бабка з усіма своїми бдзіками.

Навіть цілком нормальну людину, дуже інтеоігентну і нібито без заморочок, пані М. з вулиці К...ської мені вже давно і тяжко хочется вбити - вона сама ліпше знає, чим годувати моїх тварин, які ліки їм давати, а які можна не давати, віддає тварин новим власникам без мене і т.п. І переконати її неможливо - каже "так" і робить по-своєму. І це за наші гроші (10 гривень на день). Якби не три собаки, яких мені реально нема куди більше подіти, я б ніколи в це не вв"язалася!

Так що шукайте перетримки ліпше серед своїх, таких, як Ви - молодих, гнучких, незаморочених, відповідальних, адекватних і психічно стабільних! :ax:
Fais се que dois, advienne que pourra.

Изображение
sola
Старожил

Сообщение rita-lviv » 30 мар 2012, 12:23

Точно моя ситуация ! Теперь у меня под кураторством ещё и две бабульки........
rita-lviv

Сообщение sanechka » 31 мар 2012, 04:18

sola писал(а):Так що шукайте перетримки ліпше серед своїх, таких, як Ви - молодих, гнучких, незаморочених, відповідальних, адекватних і психічно стабільних! :ax:

Оля, ти забула додати, розумних і красивих! :ba: :ay:
Нельзя быть человеком лишь немножко.
Всё бумерангом возвратится, не щадя.
Спокойно смотришь, как страдает кошка,
Терпи, когда перешагнут через тебя.!
sanechka

Сообщение Kary » 07 апр 2012, 20:32

Волонтери котрі опікуються тваринкою на перетримці зобов"язуються регулярно її провідувати та ЗА ПОТРЕБИ годувати, вигулювати чи прибирати.

А в чем тогда фишка передержки?
Если два раза в день я должна ездить к бабуле, выгуливать собаку, покупать ей продукты, ( а где собаке - то уже и кефирчик бабуле :ba:) ,убирать за ней...Тьфу - за собакой, кончено,а не за бабулей...
Смысл передержки - то есть помощь опекуну за его реальные деньги - нивелируется.
Kary

Сообщение Велена » 07 апр 2012, 21:27

rita-lviv писал(а):Точно моя ситуация ! Теперь у меня под кураторством ещё и две бабульки........

Нас таких много :)
Велена

Вернуться в Неактуальні теми