Tora » 10 мар 2012, 17:34
Alba По перше з приводу цуценят -якщо їм є вже 2 місяці, то ви втратили 1 місяць!Собака в цьому віці звикає до оточення - або людей, або собак.В подальшому, особливо після місяців 3, щенята потім все життя побоюються людей,добре ще, якщо їх вихованням хтось займається, а якщо підуть жити в село,то охорона з них ніяка, бо гавкають і втікають.А по селах з собаками багато не "панькаються".Щенята, яких я взимку в морози привезла, мали по 2 місяці, а другі 1 місяць.Ті, хто старші, всі вже без винятку мають страх до людей.Одному з господарів це вже не сподобалось і я щеня забрала.А відносно собаки - де вона, в якому районі? Може поможу? Я ловлю собаку на петлю - довгий повідок просовую в петлю для руки і за шию.А тим часом даю щось смачне і затягую петлю.Тоді знов щось смачненьке і заманюю в машину.Якщо не йде, то ззаду підштовхує хтось.Краще,правда подивитись як вона себе веде, чи не дуже боїться.Можна ще зробити петлю типу намордника на морді, як роблять ветеринари.Але тільки почекати,щоб у неї пройшов перший переляк.
Души собак безгрешны.