Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

лишай (тимчасова)

Модераторы: sola, а-лиса, vivi, moresai, Управляющий, ФинКом

лишай (тимчасова)

Сообщение Ліда » 01 авг 2011, 22:31

В мене проблема - лишай :ai: . Симптоми у вигляді червоних плям з"явились тиждень тому у родички, яка живе по сусідству , а тепер і у мене. Родичка була перше на Замарстинівській, а сьогодні для певності на Коновальця, де з допомогою "скребка" підтвердився "котячий лишай". Справа в тому, що лікування два лікаря призначили абсолютно різне (мабуть,треба звертатись ще й до третього), але головна проблема в тому, що не знаю, як лікувати котів. Тобто дерматолог з впевненістю сказав просто покупати їх в "Нізоралі" :bn: , лікар з "айболиту" порадив почекати, коли хвороба більше виявиться, бо навіть нема звідки брати проби на поживне середовище (я оглянула трьох своїх, одного родички і малого знайду, всі чистенькі). Ну але як можна чекати, може, хворий тільки один (і я не знаю, який).Я начиталась в неті різних порад, аж голова кругом, може тут хтось стикався з цією заразою?
067-878-57-05, 063-072-50-39
Ліда

Re: лишай (тимчасова)

Сообщение rita-lviv » 01 авг 2011, 23:44

Зараженным котам, колю ПОЛИВАК (вет-аптека) , через две недели повтор. Как для ,меня лучше средства нет. Необходимо тщательно убрать квартиру и желательно прокварцевать все помещения. Кстате, ПОЛИВАК используют и как прививку.
rita-lviv

Сообщение sanechka » 02 авг 2011, 01:12

Не знаю, як лікувати котів... але у людей лишай боїться звичайного йоду. Перевірено на дитині, колись привезли котячий з моря. Лікар у нас дуже грамотний. Вилікували досить швидко, хоч плямок було море.
Нельзя быть человеком лишь немножко.
Всё бумерангом возвратится, не щадя.
Спокойно смотришь, как страдает кошка,
Терпи, когда перешагнут через тебя.!
sanechka

Сообщение sola » 02 авг 2011, 07:41

Так, погоджуюся, котам проколоти полівак (можна також мікродерм або вакдерм - що буде в найближчій від вас ветаптеці).

Ось інструкція:

Описание Вакцина ПОЛИВАК-ТМ является безопасным и высокоэффективным средством специфической профилактики и лечения микроспории и трихофитии семейства псовых, кошачьих и др. домашних и сельскохозяйственных животных.
ПОЛИВАК-ТМ - ассоциированная инактивированная вакцина против дерматомикозов животных включает грибы из рода Трихофитон (стригущий лишай) и Микроспорум.
Вакцина адаптирована специально для применения на домашних кошках.
Одна доза вакцины содержит не менее 20 млн. микроконидий в 1 см3.

Применение
Вакцину применяют с профилактической целью для иммунизации клинически здоровых животных и лечения дерматомикозов у клинически больных.
Метод профилактической вакцинации
Вакцину вводят внутримышечно в область заднебедренной группы мышц двукратно с интервалом между введениями 10-14 сут в профилактических дозах 1,0-1,5 см3 в зависимости от возраста согласно наставлению.
Коммерческая доза составляет 1,0 см3.
Способ лечения
Дву- и трехкратное введение вакцины с интервалом 10-14 дней в лечебных дозах 1,5-2 см3 согласно наставлению.

Прошу звернути увагу на те, що вакцина вводиться ВНУТРІШНЬОМ"ЯЗЕВО.

Після першого введення вакцини може настати "погіршення" - тобто якщо лишай був, а не проявлявся, він проявиться, Після другого разу тоді настає покращення.
Якщо з"являться лишайні місця на котах, можна їх мазати по кілька разів на день. Мазей багато, мені найбільше подобається "Ламікон-спрей" (там та сама діюча речовина, що й у нізоралі, але значно дешевше).

Про людей - теж мастити по кілька разів на день (тим самим ламіконом, чи нізоралом, чи ще чимось - препаратів багато), і НЕ МИТИСЯ. Тобто не приймати душ, ванну, а митися "частинами", не намочуючи лишайне місце. бо вода може рознести спори по всьому тілу. Йод -жорстокий метод, залишає опік, який теж потім доводиться лікувати.
А ще - зараження дорослої людии лишаєм - привід задуматися над своїм імунітетом. Взагалі-то, до здорової дорослої людини лишай не мав би чіплятися.
Fais се que dois, advienne que pourra.

Изображение
sola
Старожил

Сообщение Ліда » 02 авг 2011, 10:35

Ми теж спочатку змазували ранки йодом і закривали, а другий лікар це все категорично заборонив :bn: . А вакцинувати, мабуть, треба всіх котів? То завал, саме більша пляма вилізла на щоці(((.
Ліда

Сообщение sola » 02 авг 2011, 11:36

Так, вакцинувати треба всіх котів. Якщо хочете, прийду допоможу Вам вколоти.

Изображение
sola
Старожил

Сообщение Ліда » 02 авг 2011, 21:42

Sola, велике дякую від всіх котів :ax: ,я з горем-пополам сама справилась.
Ліда

Сообщение nata] » 22 ноя 2012, 16:55

недавно в гостях я заразилась от их кота лишаем, подскажите пожалуйста могу ли я заразить своего кота
nata]

Сообщение sola » 22 ноя 2012, 21:02

На жаль, так, можете. Тому коту краще вже зараз, не чекаючи на симптоми, вколоти протигрибкову вакцину (вакдерм, мікродерм або полівак). Якщо симптоми так і не вилізуть, то достатньо одного разу. Якщо ж в кота з"являться лисини чи "корочки", то вакцину повторити через 10 днів. В особливо важких випадках - ще раз ще через 10 днів.
А Вам бажано було б перевірити своє здоров"я: справа в тому, що здорова доросла людина не мала б заражатися лишаєм. Зазвичай заражаються малі діти або старші люди, тобто слабші. Якщо ж це сталося, це означає, що Ваша імунна система дала збій - привід пройти обстеження.

Изображение
sola
Старожил

Сообщение nata] » 23 ноя 2012, 21:28

справа в тому, що тоді я трішки прихворіла, але до кінця тижня підлікувалася, а через 3 тижні знову застудилася, вже тоді лишай дав про себе знати, а ще й до того всього я дізналася що вагітна, і що тепер робити не знаю(
nata]

Сообщение sola » 24 ноя 2012, 10:40

і що тепер робити не знаю(

Свого кота, як я вже писала, вколіть вакциною профілактично.
Ну, а щодо Вас - можливо, варто відмовитись від протигрибкових мазей, а мазати лмшайне місце тільки йодом.

Изображение
sola
Старожил

Вернуться в Неактуальні теми