Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

знайденo пташеня крука

Модераторы: sola, а-лиса, vivi, moresai, Управляющий, ФинКом

знайденo пташеня крука

Сообщение ozric » 21 май 2011, 20:52

наслідок гарно проведеного вікенду: у Жовкві мені практично на голову впало пташеня. Після нетривалих спостережень стало зрозуміло, що злетіти птах не зможе, і вирішено було транспортувати його до Львова. Весело було іншим пасажирам, коли птаха почала "подавати голос" :ab: Крила цілі, ніяких переломів немає, але достатньо сильний забій однієї лапки, внаслідок чого дуже кульгає. Подібний швидше на крука, ніж на вороненя - бо розміром майже як доросла ворона.
Виникає питання, що з ним робити далі, адже досвіду спілкування з птахами - ніякого.
Отакий красень ( Едгар )
Изображение
093 649 58 89
ozric

Re: знайденo пташеня крука

Сообщение Kary » 21 май 2011, 21:16

У меня от моих попугаев осталась клетка, если Вы надумаете его оставить,я Вам ее дам в аренду:) правда,если Вы пишете,что он крупный,места ему будет маловато,наверное...
По-моему,они любят мяско мягкое,фарш,воду в таком возрасте давать не обязательно,они ее из пищи получают.
Kary

Сообщение sanechka » 21 май 2011, 22:27

Так как два года назад у меня был опыт выкармливания птенца синицы,(конечно размерчик слегка не тот :ca: ), но могу поделиться опытом. Мой птенец ещё вообще не умел сам есть и я его по совету Марины выкормила из шприца без иглы. Делала смесь из творога, крутого яйца и мякиши хлеба. Сперва делала более жидкую смесь и из шприца прямо в горло. Потом уже пинцетом более густую смесь давала, такие катушки делаа и он ел. Потом перешли на фарш. Ел с ОГРОМНЫМ удовольствием. Только вот одна беда, если его дома держать, то, боюсь, он не сможет уже в живой природе выжить...
Нельзя быть человеком лишь немножко.
Всё бумерангом возвратится, не щадя.
Спокойно смотришь, как страдает кошка,
Терпи, когда перешагнут через тебя.!
sanechka

Сообщение vivi » 21 май 2011, 22:45

Ох-ох... Підбирати сльотків НЕ МОЖНА! :(
1. Тепло і відсутність протягів. Але не перегріти. При перегріві пташеня буде важко дихати відкритим дзьобом - це легко відрізнити від того, як воно просить їсти. Переохолоджене пташеля вяле і відмовляється від прийому їжі. З огляду на погоду, думаю, гріти його не доведеться, головне уникнути протягів.
2. Годувати воронових слід раз на 1-1,5-2 год (радійте! пташенят співочих прахів слід годувати кожних 15 хв.), протягом усього світлового дня. Вночі (зазвичай від півночі до 6-7-ї ранку годувати не треба).
3. Суміші для годування воронових найкраше робити на основі тертої моркви - на дрібній терці десь близько 40% від суміші. Решта - творог (нежирний!), варене "вкруту" яйце, фарш м'ясний або рибний. Можна також купити мотиль на рибальському базарі... Підібрати консистенцію суміші таким чином, щоб була м'яка, але НЕ ЛИПЛА до пальців. Годувати пінцетом. Кожну скатану кульку можна змочити водою (особливо, якщо пташеня не хоче ковтати). Творог, варене яйце, шматочки м'яса, недоварений рис можна давати і так, поза сумішшю.
4. Краще не поїти, бо без досвіду напоювання, пташеня може захлинутися. Краще змочувати їжу у воді. Якщо воно вже достатньо доросле, щоб пити само - поставте йому воду.
5. Вітаміни. Їх слід давати. Можна у суміш для годування (тільки не в гарячу). Пташенята потребують Д3 і рібофлавін (Б2). Дозування як на середню собаку (в птахів, і особливо пташенят, значно швидший метаболізм). Б2 - 0,003-0,005г на добу.
6. Готуйтесь до того, що у вас новий член родини - адаптувати птаху, вигодовану людьми, до самостійного життя дуже складно, майже неможливо.
vivi
Старожил

Сообщение vivi » 21 май 2011, 22:47

7. Поки що - ніяких кліток - картонна коробка. Про клітки відпишу потім... Вони вороновим не підходять (або - не всякі з них підходять) - матимете лису птаху.
vivi
Старожил

Сообщение Аскара » 22 май 2011, 00:16

Доброго ночі! Чи можна було би його забрати? Досвід вигодовування птахів у мене є. Мій номер - 096 95 90 388 Марта. Буду дуже вдячна.
Эту дорогу осилит идущий.
Тот, кто от слабости стал всемогущий.
Аскара

Сообщение ozric » 22 май 2011, 09:47

дякую дуже за таку детальну інформацію! та знаю я, знаю, що підбирати не можна, але.. шкода стало велику і гарну птаху. нє віноватая я:)))))
птаха вже освоїлась, ходить по кімнаті, розмахуючи крилами. про клітку мова не йдеться - він дуже великий, та й основне завдання поки що - навчитися літати.
поки що спостерігаю за нею. поки що питання про віддачу птахи не зовсім актуальне - хіба у хороші пташині умови з вольєром
093 649 58 89
ozric

Сообщение Аскара » 22 май 2011, 10:12

Я не планую тримати його вдома, такий птах має жити на волі, отже його треба підлікувати і випустити. Тому й пропоную його взяти до себе, у мене вдосталь вільного часу, а також є знайомі, які займаються хижими птахами, до них завжди можна звернутись за порадою і допомогою.
Эту дорогу осилит идущий.
Тот, кто от слабости стал всемогущий.
Аскара

Сообщение ozric » 22 май 2011, 18:10

після спілкування з орнітологом виявилося, що це....грак. граки - комахоїдні і...не надто інтелектуальні в порівнянні з родичами - воронами та круками. окрім того, граки - колоніальні птахи. тому, мабуть, після того, як він навчиться літати, випускатиму його.
093 649 58 89
ozric

Сообщение Тереза » 22 май 2011, 21:09

ozric писал(а):та знаю я, знаю, що підбирати не можна, але.. шкода стало велику і гарну птаху.
......
поки що питання про віддачу птахи не зовсім актуальне - хіба у хороші пташині умови з вольєром

ozric писал(а):після спілкування з орнітологом виявилося, що це....грак. граки - комахоїдні і...не надто інтелектуальні в порівнянні з родичами - воронами та круками. окрім того, граки - колоніальні птахи. тому, мабуть, після того, як він навчиться літати, випускатиму його.

себто птаха тепер не шкода, раз не крук?
Тереза

Сообщение ozric » 23 май 2011, 12:38

як то не шкода? О_о. це речення "окрім того, граки - колоніальні птахи. тому, мабуть, після того, як він навчиться літати, випускатиму його." стосувалось не інтелекту Едгара, а того що, на відміну від круків, він - птах колоніальний. головне зараз- зробити так, що він міг повернутися до НОРМАЛЬНОГО життя, а не перетворитися на лису і нещасну істоту за ґратами. носила його до орнітолога, порадив за тиждень ( коли зможе сам їсти і загоїться ніжка) відвозити назад до його колонії. там день за ним поспостерігаю. Едгар вже намагається стрибати (через забиту ніжку його заносить трохи), вітається і...дуже голосно спілкується :ab:
093 649 58 89
ozric

Сообщение larik » 23 май 2011, 22:49

сьогодні трапилася така історія. винесла я котам на вулицю воду (я не у Львові, а тут жара страшенна). поставила миску з водою біля смітника. тут бачу - посеред дороги шматок хліба валяється. я його підібрала і віднесла до того ж смітника - булка суха, справжній сухар. дивлюся - за моїми маніпуляціями уважно спостерігає птах, такий, як твій, Софійка, тільки більший і з сірими "вставками". підійшов він до хліба, взяв його і пішов до миски з водою (хліб і миска по різні боки смітника!). запхав хліб у воду, покрутив, поки розмокне і з задоволенням з"їв. майже те саме вчора ввечері робила я, коли пила чай з сухариками :ad: так що з інтелектом в птахів все люкс :ab:
"-Люди забыли эту истину, - сказал Лис, - но ты не забывай: ты навсегда в ответе за всех, кого приручил"
larik

Сообщение rita-lviv » 24 май 2011, 00:02

Простите , что громожу тему, но я тоже наблюдала подобное , только это происходило с двумя воронами и замачивали они сухой хлеб прямо в луже ! Помню меня это так поразило ! Сейчас у меня на чердаке две вороны и уже четыре голубя (у всех перебиты крылья) такого можно о них расказать......
rita-lviv

Сообщение ozric » 08 ноя 2011, 21:53

Карліто пішов...
093 649 58 89
ozric

Сообщение moresai » 09 ноя 2011, 11:00

простите за глупый вопрос :ai: "пішов" означает улетел или...?
8093 453 10 35 Марина
Милосердие – это сострадание. Это бескорыстная искренняя помощь нуждающимся.
moresai
Старожил

Сообщение ozric » 09 ноя 2011, 16:48

на Райдугу :ac:
093 649 58 89
ozric

Сообщение rita-lviv » 09 ноя 2011, 18:07

:ak: Жаль...
rita-lviv

Вернуться в Неактуальні теми