Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Кіт, 2 роки, почав пісяти де попало, хотіли усипити

Модераторы: sola, а-лиса, vivi, moresai, Управляющий, ФинКом

Кіт, 2 роки, почав пісяти де попало, хотіли усипити

Сообщение Svitovyda » 09 мар 2010, 18:40

Ситуація така: моя знайома приїжджає у Львів з Дніпра на сесії. Господиня квартири, на якій вона живе, має кота - вік 2-3 роки (може й старший), некастрований, ймовірно без прививок. Кіт раптом (більше року тому точно) почав пісяти всюди, де попало, засцяв всю квартиру. До ветеринара ймовірно водила. Пробувала комусь віддати - ті потім відмовились. Серйозно налаштувалась усипити. Моя знайома її поки-що відмовила.
Наразі вся інформація йде як по поломаному телефону - її я отримую від знайомої, та мало що знає (взагалі тільки сьогодні приїзала) і з господинею буде говорити ввечері. Будемо пробувати вговорити її повести до нормального вета (ну і всю інфу нормально взнати), здати аналізи, оплатити кастрацію. І взагалі взяти відповідальність за тварину, блін :dx: .

Коли буде нова інфа - допишу тут. А наразі прошу поради всіх, хто знає, в чому може бути проблема - які аналізи варто здати, які вет.проблеми підозрювати, які проблеми поведінки? Бо я взагалі не по котах...

Якщо що (господиня зовсім від нього відмовиться) - можу зайнятись вет.стороною - завезти, обстежити, проплатити кастрацію. Але забрати до себе не можу ні на день :(
боротьба оптимізму зі здоровим глуздом
Svitovyda

Re: Кіт, 2 роки, почав пісяти де попало, хотіли усипити

Сообщение Svitovyda » 09 мар 2010, 20:00

Вже трохи прояснюється - кота підкинули брату власниці, звідти, через малу дитину дома, передали їй. Власниця не проти пробувати щось з твариною робити. Так що дуже потрібні поради по проблемі.
Svitovyda

Сообщение vivi » 09 мар 2010, 21:27

Здорова тварина, яку нічого не бентежить взагалі не має проблем з туалетом. Можливо він горщик вперше в очі бачить, якщо він з вулиці, можливо він не пісяє, а мітить (бо по віку кіт якраз в самому соці).
В першу чергу потрібно прокаструвати кота - це зніме проблему міток. Додатково, некастрований кіт який не має кішки, через це має проблеми зі здоров"ям, як мінімум з обіном речовин і т.д., тому кастрація знімає і цю проблему.
По друге, треба з"ясувати чи кіт взагалі ходив на горщик в попереднього власника, чи на такий як має зараз, на який наповнювач і т д. Якщо раптом в нього туалетне питання ще не розпочате то йдемо з початку.
Потрібно завести горщик з наповнювачем (наповнювач, наприклад, з недорогих і зручних у використанні саме в квартирі Суперкет або інші подібні з пресованої тирси. Вона потім розмокає в звичайну тирсу і не має запаху, її можна викидати в унітаз).
Ітак, в квартирі вже є горщик і наповнювач і кіт напісяв в іншому місці....туди ставимо горщик (тимчасово доки кіт до нього звикне, потім можна перенести його в інше місце де він буде стояти на постійній основі). В калюжі намочити туалетний папірчик і покласти в горщик, кіт мав би підти на свій запах. А як він српобує наповнювач загрібати то йому б мало сподобатися і питання (при умові що кіт здоровий) мало би на цьому успішно завершитися.
Але починати, доки хазяйка не передумала, потрібно саме з кастрації.
vivi
Старожил

Сообщение rita-lviv » 09 мар 2010, 23:40

100 процентов метит! Срочно кастрируйте!После операции будет продолжать метить пару месяцев.
rita-lviv

Сообщение Svitovyda » 09 мар 2010, 23:47

Ну тобто спершу робимо всі обстеження (на що господарка, на щастя, погоджується), аналізи і кастрацію. Чекаємо трохи (плюс враховуємо "туалетну історію" пацієнта), і тоді/паралельно беремось за проблеми привчення до туалету.

Лоток з наповнювачем є, про попередню історію не знаю. Но те, що проблема є більше року (вже не кажу, що не було відвідин вета) - на багато різних думок наводить, блін.

Дякую!

100 процентов метит! Срочно кастрируйте!После операции будет продолжать метить пару месяцев.
А вони це однаково круглорічно роблять? З постійними повними люраннями де попало? Чи мітять збризгуванням, а основну масу "зливають" в постійних місцях?
Svitovyda

Сообщение Svitovyda » 09 мар 2010, 23:54

А, і ще питання виникло -
vivi писал(а):А як він српобує наповнювач загрібати то йому б мало сподобатися і питання (при умові що кіт здоровий) мало би на цьому успішно завершитися.
Лотки ж очеться зі сіткою (чи як воно там), якраз щоб наповнювач не загрібав і не розносив. То краще все-таки спершу ставити без, чи можна пробувати з накритим?

В мене знайома взагалі киці ставить два лотки (накриті сіткою) - щоб якщо та в одному накакала, мала другий чистий. І має повний спокій.
Svitovyda

Сообщение rita-lviv » 10 мар 2010, 00:06

Если хотите можете мне позвонить 067 3950090\ У меня большой кошачий опыт.
Последний раз редактировалось rita-lviv 25 окт 2010, 17:51, всего редактировалось 1 раз.
rita-lviv

Сообщение vivi » 10 мар 2010, 11:20

Горщики з сіткою - профанація. Я б радив глибокий лоток з бортиками (щоб менше розносилося) і без сітки, з наповнювачем. Наповнювач потрібний далеко не тільки задля знешкодження запаху. В пешу чергу він зручний тварині для загрібання. Коту природньо загрести свої випорожнення. Якщо він матиме де це робити - має перестати ходити по інших кутках. З наповнювачем, можливо, доведеться "погратись" - підібрати такий, який підійде тваринці. Деякі тваринки бувають вельми примхливі щодо структури і розміру гранул наповнювача. Але, з огляду на вік і некастрованість, найімовірніше мова йде саме про статеву поведінку. Може бути ще нюанс із захворюваннями сечової системи, але мітки набагато імовірніші. Тож, хороший ветеринар Вам скаже - якщо проблем на кшталт запалення сечового, циститу, сечокам"яної нема - кастрація і приблизно місяць на нормалізацію гормонального балансу.
vivi
Старожил

Сообщение Svitovyda » 10 мар 2010, 14:46

Маю трохи нової інфи: ну, по-перше, власниця точно нормально ним займеться - обстежить, каструє, дала їй номер свого ветеринара. Усипляти не буде - від цього її відговорила моя знайома точно (ну і постановочки в деяких людей бувають, блін - але що зробиш, часом в людей таке уявлення про комфорт тварин :bn: , просто треба вести роз'яснювальну роботу).
Про кота - оця моя знайома теж пів життя мала з котами справу, за ці дні спостережень каже, що все-таки не мітить, а дує калюжі (ну вона не стверджує, що її думка 100% вірна, просто з її досвіду - нічого не виключаєм). При чому і в лоток ходить - до нього привчений, взагалі з лотком все нормально. Але і поза лоток дує - і на шафу вилазить, і по хаті. Вона кота оглянула, прощупала - так поверхнево не виявила ніяких болячок.
Так що поки-що чекаєм огляду вета і кастрації.
Svitovyda

Сообщение sola » 22 окт 2010, 21:42

Як тут справи? Актуально?
Fais се que dois, advienne que pourra.

Изображение
sola
Старожил

Сообщение Svitovyda » 25 окт 2010, 09:59

я більше нічого не чула про цього кота, тим більше що переїхала зі львова працювати в київ

спробую розпитати знайому чи спілкувалась вона ще з цією власницею і чи знає яка доля цього кота
Svitovyda

Вернуться в Неактуальні теми