Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Філософські роздуми на тему котів з ЛКП

Модераторы: sola, а-лиса, vivi, moresai, Управляющий, ФинКом

Re: Одинадцять котів в ЛКП

Сообщение Maya » 30 май 2012, 20:45

я розмовляла з Танею десь годину тому. ми можемо їх пофоткати. якщо я нічого не наплутала. а де зараз ті кошенята?
Maya

Сообщение Tasia31 » 30 май 2012, 20:58

Одрі писал(а):
sola писал(а):Отже, прохання до наших фотографів і "піарщиків": зв"яжіться, будь ласка, з п. Уляною (097 450 86 68) і порекламуйте інтенсивненько цих котенят. Бо інакше вони опиняться в ЛКП, а потім - хврі, брудні і смердючі - знову-такі в нас.

Дівчата,а цих кошенят хтось піде фотографувати?????

Я можу пофотографувати з пятниці.. Чи хтось може завтра (треба чим пошвидше, я думаю). Я поставлю всюди оголошення про них!
Tasia31

Сообщение vivi » 30 май 2012, 22:02

Перепрошую, я затупив і всіх ввів в оману. Кошенята п.Уляни в пані Уляни. Пофоткані двоє кошенят з тих, що вчора побували в ЛКП.
vivi
Старожил

Сообщение sola » 30 май 2012, 22:28

Прийшла додому :ad:

Почну з фінансів, бо то для мене найскладніше. Сьогодні отримали:

від Марини 250 гр
через ветаптеку 200 гр
ше від когось через ветаптеку 200 гр
Софія 100 гр
Олена 100 гр
через Олену з контактів 500 гр
Галина Михайлівна 400 гр
______
1750 гр
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Витрати

5 дублікатів ключів 90 гр
Таксі до ветеринара О.Б. 45 гр

Ветеринару О.Б.
2 кастрації 120 гр
дезинфікуюч. засіб 25 гр.

у ветаптеці біля Скрині
вчорашній борг 180
сьогоднішні ліки 185
ДУЖЕ ДЯКУЮ ВСІМ!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
А тепер про сьогоднішній день.
Дуже дякую Марині і її чоловіку Богдану, які відвезли мене в ЛКП і потім назад.
В ЛКП я забрала 7 котів.
Одна з них - черепашка (див. фото) дуже лагідна. Всі решта були або просто перелякані, або агресивні і перелякані.
Про черепашку, на жаль, вже мабуть можна сказати, що там нічого доброго: якісь велетенські новоутвори, болючі. Понесемо до лікаря в п"ятницю.
Решта ніби нічого.
Портрети будуть трохи пізніше: Софія активно фоткала сьогодні ввечері всіх, зараз мабуть, півночі оброблятиме і виставлятиме.

Двоє некастрованих котів зі вчорашньої партії зробили за одну ніч з квартирою ТАКОЕ :ap: , що я швиденько вирішила не чекати ні карантину, ні австрійців. Короче, пацанів уже кастрували!

У ветаптеці взяла 2 глобфели для малечі, а дорослі отримали препарат імуновет - теж сироватка, але тільки від панлейкопенії. Зате вона значно дешевша - по 15 гривень!
Так що сьогоднішні витрати на ліки:
глобфел (2 шт) 100
імуновет (5 шт) 75
амоксицилін 20

Ввечері в шість рук (Максим, Софія і я) вкололи всіх всім, обробили від бліх майже всіх.

Одна кішка є ДУУУУЖЕ дика. Щодо неї вирішили з Максимом таке: веземо завтра до О.Б. Якщо повезе, то це буде кіт, якщо не повезе - то кішка.
Стерилізуємо і віддаємо одному моєму знайомому, який має на селі декілька котів і може забезпечити коту більш-менш нормальні умови життя.

Дуже тішить мене, що кошенята, яких вчора врятувала від ЛКП Галина Михайлівна, все-таки не підуть до "гурту", а зможуть підлікуватися і окріпнути у Фаїни. Фаїно - велике дякую! :dh:
Кошенятам вкололи сьогодні глобфел і амоксицилін. Завтра докуплю їм імунофан і гамавіт.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Невеличке повідомлення: я сьогодні розбила в друзки свій телефон, мусила швидко купити новий, але в мене тепер немає майже жодних телефонів. Добре, що я принаймні Терезин, Максимів і Олени Борисівни телефони знаю напам"ять, а то б зовсім пропала сьогодні... Може, кому не лінь, пишіть смски - мовляв, це я, такатотакато.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Тепер щодо планів на завтра.
Вранці за мною заїде водій від Терези. Заберем пацанів після кастрації. Відвезем дике коте на стерилізацію.
Заберем те, що нам дадуть в ЛКП. Спробую довідатись наперед, скільки переносок брати. ДАЙ БОГ, щоб це були тільки оті два!!!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Завтра під вечір і ввечері я б хотіла трохи відпочити від котів. Маю невелику роботу, потім концерт. Дуже б не хотілось при цьому смердіти котами. Тому планую завершити на завтра свою діяльність десь о 15.00. Між 5 і 9 буду недосяжна.
Fais се que dois, advienne que pourra.

Изображение
sola
Старожил

Сообщение Kary » 30 май 2012, 22:46

Ребята, я в котах уже запуталась,кто ЛКП овский,кто хозяйский!
Подтверждаю вторник,два вопроса:где взять ключи и в чем,собственно,заключается дежурство? Ну,дать поесть и лотки высыпать-насыпать,это понятно. Колоть умею, только кого чем?
Пожалуйста,кто уже был,не пожалейте пару минут времени,объясните,как это выглядит в принципе! Можно в личку,чтоб эфир не засорять.
Kary

Сообщение yu.z. » 30 май 2012, 23:09

Наскільки я розумію, фотографи вже є. Але якщо треба буде підмінити і сфотографувати котів завтра чи в інший день, я це можу зробити!

мій телефон +380676762925
Юта
yu.z.

Сообщение ozric » 30 май 2012, 23:36

даруйте, фото викладатиму поступово. можливо, варто взагалі створити окрему тему, щоб не засмічувати цю?
а поки ось що:
(якщо комусь потрібні будуть full-size фото, можу скинути на скриньку)

Изображение
Изображение
Изображение
093 649 58 89
ozric

Сообщение aniaf » 30 май 2012, 23:36

Передала Олі від Галини Іванівни 400 гр.
Взяла на лікування двох маленьких- чорно-білого і темно-попелястого до себе.
Дісталося кошеняткам... :ac:
p.s. Маєм вдома маленьке 1,5-місячне дитинча-кошатко, яке увесь час липне до мене. Довелось закрити йому перебіжку в одну кімнату... І ще він не розуміє, чому я його не зачіпаю, поки руки не помию після пациєнтів).
Последний раз редактировалось aniaf 31 май 2012, 00:31, всего редактировалось 2 раз(а).
aniaf

Сообщение Maya » 30 май 2012, 23:45

фото шикарні!!! Коти шикарні!!! як таку красу можна викидати???
Maya

Сообщение ozric » 30 май 2012, 23:49

фото дууже попсулись через радикал( тому не бийте!
093 649 58 89
ozric

Сообщение Maya » 30 май 2012, 23:51

а може дійсно варто окрему тему з фото? чи якось принаймні підписати.
і ще було б добре якби хтось написав скільки вже є котиків. скільки кошеняn. кому нагально потрібна допомога. тобто я розумію зараз накладно це зробити. але було б незле бо я чесно заплуталась. так шоб можна було поширювати точну інфу з фотками.

ozric - фото супер. не переймайтесь. давайте ще!!!
Maya

Сообщение rita-lviv » 30 май 2012, 23:55

Оля написала выше о диком КОТЭ, как запасное пристройсво к знакомому в село, этого делать нельзя и не мне вам говорить об этом, он убежит от знакомого при первой возможности, только вопрос куда, а ведь тёплое лето имеет свойство кончаться, а тёплого городского подвала у него уже не будет. Если он действительно дикий, советую в район многоэтажек под кураторство.
rita-lviv

Сообщение sola » 31 май 2012, 08:08

Иногда с любителями домашних животных случается такая неприятность как использование обуви, ковров, кровати и пр. в качестве туалета ваших домашних любимцев. В 99% случаев их вины в этом нет, виноват хозяин который не обеспечил нормальных условий для питомца или просто не кастрировал¬.
Вымыть запах кошачьей мочи, а тем более меток территории котов, обычными моющими средствами невозможно. В состав мочи входят урина, уриновая кислота, урохром/уробилин, креатинин, натрий и другие электролиты. Кристаллы уриновой кислоты (uric acid) не растворяются в воде, поэтому их невозможно удалить обычными моющими средствами. Когда моча высыхает, мочевина разлагается бактериями, что дает явный запах аммония. При дальнейшем разложении образуются тиоли (thiols) которые делают запах мочи кота еще хуже, а помеченный предмет навсегда становится туалетом для животного.
К счастью есть простой метод избавиться от этой неприятности. Первоначально этот рецепт был разработан химиком для удаления запаха скунса (это самый сильный запах из существующих!), в моче которого содержаться те же белки что и в кошачьей моче придающие столь отвратительный и неистребимый запах.

Удаление мочи делается в два этапа. Сначала удаляется уриновая кислота, а потом тиоли.
Вам понадобятся - столовый уксус 9%, пищевая сода, перекись водорода 3% H2O2 hydrogen peroxide (в аптеке), и любое моющее средство для ручного мытья посуды или жикое мыло.

1) Замочить уксусом.
Пострадавший предмет нужно сначала тщательно промокнуть бумажными салфетками. Намного лучше засыпать самым мелким бентонитовым или цеолитовым абсорбентом для кошачьего туалета. Когда все впитается, пропылесосить. Ни в коем случае не пытайтесь замыть пятно водой - вы только распространите мочу на огромную область! Затем полить место злодеяния разбавленным втрое водой столовым уксусом. Чтобы моча не распространилась на большую область накройте обработанное место бумагой. Оставить до полного высыхания чтобы уксус не мешал следующим шагам. Это разрушит собственно урину, но после этого останутся другие вещества - тиоли (thiols), которые источают намного более неприятный запах чем сама урина. Тиоли разрушит следующий шаг.

2) Посыпать содой.
Слегка притрушиваем пятно пищевой содой, и сразу приступаем к следующему шагу.
Прим.: Перед этим шагом уксус должен полностью высохнуть чтобы он не нейтрализовал соду!

3) Опрыскать перекисью водорода.
Наливаем в емкость с распылителем 100мл 3% перекиси водорода H2O2, добавляем 0.5 чайной ложки моющего средства для ручной мойки посуды или жидкого мыла, доливаем воды доводя объем до 200мл, и слегка взбалтываем. Разбрызгиваем эту смесь по насыпанной соде, так чтобы она покрылась пеной. Оставить на пару-тройку часов. Реакция перекиси водорода и соды производит большое количество кислорода который связывается с тиолями, реакция окисления разлагает их до углекислого газа CO2 и аммония NH4 который быстро испаряется, тиоли полностью исчезают вместе со своим ужасным запахом, как и все следы данной реакции. Вымывать от химикатов не придется. Теперь можно почистить ковер или паркет от моющего средства при помощи моющего пылесоса. Моющее средство для посуды здесь для того чтобы сделать состав пенистым, замедлить реакцию, и задержать кислород в пузырьках пены.

Запах исчезнет НАВСЕГДА потому что вы химически разложили мочу!

Даже ваш кот/пес больше никогда не определит своих меток. Если животное имеет нормальный туалет с наполнителем который ему нравится и оно кастрировано (или стерилизовано), оно больше не будет ходить в неположенном месте потому что запах полностью исчез. Если он возвращается к этому месту снова и снова, значит обработка была недостаточно эффективной, или же Вы обработали область намного меньше чем следовало бы. Чтобы определить истинные размеры пятна мочи используйте УФ лампу (см. ниже). Повторите еще один-два раза захватив большую чем раньше область, или дополните этот метод средством с бактериями и энзимом (см. ниже).
Составляющие настолько дешевы, что можно чистить не только свою квартиру, но и лестничную клетку, лифты, отвадить уличных котов метить дерево под окном или дверь вашего офиса и пр., в том числе и удалять метки "людей". Намного дешевле перекись можно купить в магазине медтехники. Там она намного более концентрированная, в большой таре.
Метод безотказно работает и для старых многолетних пятен, просто нужно предварительно увлажнив обработать препаратом с энзимами на день-два, на следующий день замочить это место разбавленным столовым уксусом, а в последний день слегка увлажнить и применить перекись+сода. Вместо уксуса для разложения кристаллов уриновой кислоты можно использовать этиловый спирт денатурат или изопропиловый спирт (Isopropyl Alcohol, rubbing alcohol) которые входят в состав препаратов с энзимами, но они ОЧЕНЬ ядовиты.

Уксус и влага вредны для кожи обуви, и если после обработки она усохла воспользуйтесь специальным средством для разнашивания.
Пористые поверхности как бетон, и особенно дерево, требуют нескольких обработок с предварительным замачиванием уксусом. Еще одна крайняя мера для капремонта - обжечь зону бетонного пола или стены паяльной лампой.
Постельное белье и прочие ткани после чистки перекисью и/или энзимами нужно постирать добавив к стиральному порошку 150мл яблочного уксуса.
Fais се que dois, advienne que pourra.

Изображение
sola
Старожил

Сообщение ozric » 31 май 2012, 09:14

093 649 58 89
ozric

Сообщение raindog » 31 май 2012, 09:41

Сегодня оставила в ветаптеке на Городоцкой 175 возле Скрині 200 грн.
raindog

Сообщение aniaf » 31 май 2012, 13:05

aniaf писал(а):Ще ... мене попросили вчора підібрати котика в село. Хлопця (краще стерилізованого, можу виходити після ст. для них) ). Дорослого, або майже. Кажуть: "непородистого", хіба що схиляються більше до великого на зріст з мітлою позаду (пухнастий хвіст бажаний, але необов'язковий) ). Їм потрібен друг і ... щоб миші ловив, село, все ж таки :ab:.
Люди старші...

Пишу тільки для того, щоб виправити власну помилку (на 3 стор. цієї теми):
1. Ці люди, чоловік з жінкою, (67-70р.) постійно проживають у себе в селі.
2. Як втовкмачили мені вони сьогодні - про чоловічу стать господар говорив в ракурсі, якщо ще нестерилізований. Киця, якщо вже стерилізована, для них знахідка. На протязі життя своїх кошенят вони завжди роздавали в добрі руки, а тепер (їх кицька померла від старості) вже постаршали для цього діла, а "гріх на душу ніколи не візьмем"...
3. В їх селі у людей зараз багато кошенят, то чому вони попросили зі Львова? Таким чином хотіли виявити свою громадянську позицію - спасти одне від знищення, вважаючи, що у них безпечно.
...отака я бека, захищаю честь незнайомих вам людей, про добропорядність яких особисто знаю майже 30 років. )
На цьому це відступлення від основної теми закриваю.)
aniaf

Сообщение aniaf » 31 май 2012, 13:16

Maya писал(а):ага. я можу.
але я можу погодувати і прибрати. уколи робити не вмію. хіба що хтось буде зі мною і покаже.
063 644 6641.

Можу сьогодні зробити уколи, прийду за залишеним Олею вет.антибіотиком для кошенят. Бажано якийсь папірець - що кому скільки чого ))). Або, принаймні, інструктаж в телефонному режимі під час уколів. ) :ah: ( мій тел. в профілі )
Последний раз редактировалось aniaf 31 май 2012, 13:19, всего редактировалось 1 раз.
aniaf

Сообщение aniaf » 31 май 2012, 13:22

Maya писал(а):вже зідзвонилась з Максимом. він сьогодні там буде приблизно в 19.00 і він буде колоти. я приїду поприбирати і тп.

Добре, тоді я уколи забираю раніше. :ab:
aniaf

Сообщение nickie » 31 май 2012, 16:20

Дзвонила Оля. Забрали з ЛКП трьох чорно-білих котів, Там наразі нікого не лишилося.
nickie

Сообщение Галина Михайловна » 31 май 2012, 17:40

Дякую,Софійка!
Галина Михайловна

Сообщение Igel » 31 май 2012, 18:23

Від нас з Tasia31 залишив 150 грн у ветаптеці на Городоцькій 175. Підписав "Для Олі або Максима".
Igel

Сообщение vivi » 31 май 2012, 20:56

Igel писал(а):Від нас з Tasia31 залишив 150 грн у ветаптеці на Городоцькій 175. Підписав "Для Олі або Максима".

Треба прямо на грошах підписувати. Ми тоді могли б, розрахувавшись, відразу вимагати нам їх назад віддати. :bj: Дякуємо!

Котів сьогодні вкололи, прибирати мало що було.
Монохромне новопоступлення таке:
1. ч-б гладкошерстна дівчинка, вагітна (місяця півтора);
2. ч-б здоровенний гладкошерстний кіт - ну дуууже вуличний (бруднючий і весь обвішаний кліщами) і ну дууууже лагідний. Найкраща його риса - мармиза. Пика просто фантастично симпатична.
3. ч-б напівпухнастий з пухнастим хвостом кіт.
Перше і третє доволі молоде. Усі три спокійні, достатньо ручні.
Майя їх пофоткала, чекаємо фоток.

P.S. У Нельсона-Кутузова, виявляється, око таки є, дась глибоко там всередині. Хоча сумніваюся, що його можна буде врятувати... Ну та думати про це прийде час коли трохи відїсться і шкіру пролікуємо...
P.P.S. Майже всі (окрім хворої "черепахи" і Кутузова з його хворою шкірою) від бліх оброблені. А от необхідність доволі скоро обробляти від глистів мене трохи лякає...
vivi
Старожил

Сообщение Ліда » 31 май 2012, 21:39

Сьогодні у ветаптеці на Городоцькій залишила 200 грн. на ім"я Олі.
067-878-57-05, 063-072-50-39
Ліда

Сообщение Tasia31 » 31 май 2012, 22:03

Maya, щось фоток не видно!

Оскільки мене вже декілька людей перепитують, і не всі в стані слідкувати за цілою темою, а в мене якась інформація часто збирається, то я вирішила описати, де зараз і скільки котів і кошенят, пов"язаних з ЛКП:
1) На квартирі на Личаківській 17 дорослих котів, забраних з ЛКП + 1 кіт зараз на стерилізації, потім його привезуть.
2) У пані Фаїни 2 кошенят, забраних з ЛКП
3) У пані Уляни 5 кошенят, яких її вмовили не давати до ЛКП, і яких ми маємо пропіарити для неї (на фото кошенят чекаємо, п.Уляна обіцяла сама прислати).
Последний раз редактировалось Tasia31 01 июн 2012, 08:28, всего редактировалось 1 раз.
Tasia31

Сообщение Maya » 31 май 2012, 22:41

фото не відображаються чи як? що показує?
Maya

Пред.След.

Вернуться в Неактуальні теми