Приєднуюсь до вдячних коментів
Можливо, невеличка порада - як "полікошатник" "монокошатникам":
Практично в усіх Вас, хто приходить на чергування, є досвід догляду за котами. Але в більшості людей - і це нормально!!! - цей досвід стосується утримання одного-двох, максимум трьох тварин.
Утримання ж котячого "кодла" має свою специфіку, і слава Богу, більшості з Вас вона (ще) невідома!
ВОДИ І ЇЖІ має бути не просто багато, а ДУЖЕ БАГАТО! Щоб не виникало таких ситуацій, як сьогодні, коли одна мисочка розлита, друга перекинута, третя стоїть у малодоступному місці, з четвертої все випарувалось... Ми не випадково налили ЛОТОК ВОДИ. Так принаймні є надія, що якщо всіх нас шляк трафить, в котів буде шанс на виживання.
Тільки-но починає закінчуватись корм, коти починають битися. Можна довго сміятися, що в мене вдома товсті коти, але щойно корму в мисочках стає загрозливо мало, починаються бійки. А це - рани + стрес. Так що краще вже зайва вага...
Ще один момент:
Деякі коти так стресують і бояться, що не вийдуть до загальних мисок. Якщо ми хочемо, щоб вони не вмерли з голоду, треба підносити їм мисочки під ніс! І хз їжею, і з водою.
НАПОВНЮВАЧА в туалетах має бути БАГАТО!
Це одній тваринці можна кинути жменьку піску, а потім прибирати за нею три-чотири раз на день. Якщо ми хочемо, щоб не було запаху і какашок по всій хаті, треба дати можливість котам закопувати свої екскременти!
Тепер про конкретні речі:
В нас два дуже хворі коти. Це великий старий сірий і маленька чорненька.
Я лікую їх, консультуючись з ветеринарами по телефону.
Якщо хтось би міг звозити їх до лікаря, було б дуже добре. Гроші в нас на то є, і на дорогу, і на лікування. В мене, на жаль, немає часу. Якщо повезете, подзвоніть, розкажу, що вже робилося. Придумаю, як передати гроші.
До речі, хто чергує завтра?