Модераторы: sola, а-лиса, vivi, moresai, Управляющий, ФинКом
мидык писал(а):Везу за свой счёт на такси 5 собак. С Сыхова. Грузовой бусик.
eliss писал(а):мидык писал(а):Везу за свой счёт на такси 5 собак. С Сыхова. Грузовой бусик.
мидык, не смогла удержаться, вау , Вы просто молодец!!!
nickie писал(а):Mosska, при всій повазі, в мене починає складатися виаження, що ви знущаєтеся. А якби вас більше дванадцяти годин не пускали в туалет?
Ви записані на 10-11 годину- невже не можна іх в той день в 7-8-9 ранку спробувати половити ? Не хочу здатися нечемною, але я вже не знаю як детальныше пояснити.
Щодо собаки: ви про неі попереджали? Бо кожне собакомісце розписане. І яущо ви той виклик, про який я думаю, то з вашими котами з цього району мінімум 5 собак забирають, відповідно, скорше за все місця не буде.
Галина Михайловна писал(а):Галя!Щось я десь у Вас читала, що Ви пишете, чи можна зразу іх після стерилізації випустити? Тварині взагалі тяжко вставати після того.Треба забезпечити хоча б один день тим тваринам якесь місце або на лоджії, або в загальному коридорі, або в квартирі, пити поставити на другий день, щось постелити.Може, в когось із них є кошенята, яких вони годують, тих не можна брати.
rita-lviv писал(а):Решается ли вопрос о стерилизации собак в приюте ? Попадают ли они под эту программу ?
sola писал(а):Не бачу нічого страшного в тому, щоби зловити кішок напередодні. Сама таке практикую досить часто. В переноски підстеляю одноразові пеленки (це в принципі так потрібно робити, після операції теж!). Навчилась ще такому додатковому "трюку": краї пеленки защемлюю переноскою, таким чином кішка, навіть коли товчеться, не перевертає пеленку. Пеленка гарно всотує сечу, так що тварині не доведеться сидіти в мокрому. Пеленки продаються в аптеках поштучно або в супермаркетах пачками по 5-10 шт., стараюсь купувати найменші - 40х60.
Потримавши якийсь час кішку у переносці, можна проконтролювати, щоб вона не їла перед операцією, а це дуже важливо, бо нема нічого гіршого, як коли пацієнт на столі в хірурга починає захлинатися рвотними масами.
Про годувальниць: Якщо кішка ручна, можна самому перевірити - притискаєш сосок: якщо цідиться молоко, значить годує.
В крайньому разі можна лікарів попередити, щоб ще раз перевірили, перед тим, як вводити в наркоз. Якщо виявиться, що годує, доведеться відвозити назад. - Не дуже зручно і ефективно, та й для киця зайвий стрес. Так що краще самому подивитися.
Про випускання.
Залежить від кількох факторів. Насамперед треба переконатися, що кішка повністю вийшла з наркозу. ТОбтьо, що вона абсолютно свідома, нема розкоординації рухів. Зазвичай це буває на наступний ранок після операції.
Післяопераційну ніч тримаю завжди всіх зачиненими у переносках, незалежно, ручні чи дикі. Тільки ручним міняю пеленки, а диким, на жаль, ні.
По-друге, залежить,де живе кішка: в безпечний теплий підвал можна випускати швидше, ніж, наприклад, на автостоянку.
По-третє, погода. Якщо на вулиці дощ і холодно, то все-таки краще потримати на пів-доби довше.
Ну, і стан здоров"я тварини. Якщо раптом виявиться, що в кішки булозапалення матки і треба проколоти курс антибіотиків, то випускати теж не можна. Добре. що це не часто трапляється, бо тут вже доводиться думати про перетримку, клітку тощо.
Успіхів вам, Mossska!
Галина Михайловна писал(а):Сьогодні поки чекала на ветеринара, говорила з п.Гарматієм на цю тему, виявляється, вони так і ловили, і ловлять, як болгари, навіть краще, а болгари, виявляється теж застосовують петлі і т.д. Був зі мною неприязний і високомірний.
мидык писал(а):Очень волнуюсь за своих подопечных, они ручные и доверчивые, и как перенесут операцию, неизвестно...Я никогда никого не стерилизовала, хоча понимаю необходимость этой процедуры. Сколько времени надо, чтобы сучка стала здоровой- я пристраиваю их через газеты и меня спрашивают, когда можна забрать собаку? Заранее благодарна за ответ! Через полчаса выезжаем, всех уже собрала в квартире.
мидык писал(а):Працівники від організації "4-и лапи мені сподобалися, вони люблять тварин і, мені здається, працюють за покликанням...Мої собаки зразу собі їх сподобали. Завтра забиратиму. Єдине, що мене заспокоїло- ні одного смертельного випадку не було! Працюють професійно.
мидык писал(а):Відповідь Mosska: ще є два кобеля і підліток сучечка- її я не можу спіймати- зовсім дика. Якщо вони ще приїдуть- хотіла б відвезти. Але не відомо, чи болгари ще будуть! Якщо їхатиму- дам знати на форумі.
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1