Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Лікування кошенят

Модераторы: sola, а-лиса, vivi, moresai, Управляющий, ФинКом

Re: І знов біда - допоможіть, хто може!

Сообщение aniaf » 05 сен 2013, 06:37

Здалося б,) щоб форум був місцем, де, принаймні, накопичується інформація у хронологічному порядку, куди може написати по темі людина, яка біжить в ліс, підвал, ветклініку чи перетримку; місцем, звідки людина, яка не може бігти чи, навіть, ходити, може взяти інформацію і по телефону чи інтернету передати це тим, хто, на їх думку, зможе; місцем, куди адміни любих інтернет-ресурсів чи чисельних груп в соцмережах заглянуть і допоможуть тим, що поширять інформацію; місцем, де обговорюють не людей, а дають цінні поради щодо тварин і моральну підтримку людям - як початківцям, так і тим, хто давно виснажився, роблячи в інтенсивному режимі справу, до якої хтось тільки планує долучитись;
Місцем довіри, а не осуду, місцем, яке гуртує і куди з любого інтернет-ресурсу на нього не соромно буде кинути ссилку;
Першоджерелом однієї інформації і накопичувачем корисної інформації з інших першоджерел.

Взагалі то, я не хотіла, щоб інформація про те, що ті милі кошенята вже не в лісі, потрапила так швидко в інтернет. Бо мерзота, яка підкидує їх туди, моніторить ресурси захисників тварин, а вона не гідна того, щоб знати і "зі спокійною душею" підкидувати нову партію кошенят, бо "там всіх підбирають". Правда, навіть прочитавши це, вона не зможе намалювати в своїй обмеженій уяві сюрпрайз, який на неї там може очікувати.

Я дякую Богу і добрим людям, що кошенята з іншої теми: viewtopic.php?f=91&t=49771 - прилаштувались швидко, бо старшу жіночку, яка мала тих кошенят і яка виснажена доглядом за чоловіком-інвалідом, ледь не ввели в оману для того, щоб вона віддала кошенят тим, хто завезе їх ТУДИ (не буду називати адресу), що ТАМ всіх беруть, годують і прилаштовують. Добре, що людина, яка не користується "благами" інтернету і не має доступу до джерел, які інформують і попереджуть, довірилась своїй інтуїції і, подзвонивши, повірила мені, а не своїм "доброзичникам", яких, у свою чергу, ввели в оману їхні друзі.

Ці кошенята будуть в іншій темі, але загальне фото (після фронтових подій з тилу) я таки поставлю.
Изображение
Зліва (3-є старшеньких) - хлопці, справа (троє меншеньких) - дівчатка. Двоє едентичних чорненьких бесслідно щезли в лісі.
При більш детальному огляді (електрика, коли темно, сила!), ми виявили, що це кошенятка 4-х вікових категорій. Найстаршенькі попелясті (трохи більше 2-х міс.), потім мейнкунистий смугастик-хлопчик (1,5 міс.), далі - смугаста дівчинка (1міс.і тиждень). Чорненкі дівчатка - найменші, їм не більше місяця.
Всі мегаласкаві, домашні, ручні. В перші хвилини в переносці, поки перезнайомились, буркотіла тільки одна чорна бомбейка.) В дорозі - ніякого стресу і мяукотінь, всі позасинали одне на одному.
Ліда купила 4 шт. Глобфелу. Так як кошенят виявилось на двоє більше, довелось його поділити на 6 доз, враховуючи вік. Можливо, доведеться всіх проколоти ще раз по повній дозі. Ще одна деталь... попелясті кошенятка досить непогано вгодовані, чорненькі і смугаста дівчинка - теж нівроку, а от смугастий, з китичками на вухах, красунчик, побув десь трохи довше на голодних хлібах (скорше всього, перекупка намагалась продати його дорожче).
Придивіться, може хтось впізнає своїх прилаштованих...
aniaf

Сообщение nickie » 05 сен 2013, 09:29

Фаїночко, я ж кажу, я жодним чином не хотіла нікого образити! Але я реально дивлюся на ситуацію. Клянчити гроші по соцмережах безкінечно теж не можна - соцмережі не резинові :( cay.pollard правильно каже.

А щодо того, щоб ссилку скинути - то хібя я написала щось страшенно кримінальне і образливе сторонній людині? Написала як є - що ми, волонтери, нікому разом з нашими котами не треба. Думаю, будь яка здорова людина, яка це прочитає, цілком з цим фактом погодиться. Щодо осуду - ну тут вже вибачте, в кожного різне сприйняття інформаціїї. Може комусь це здасться осудом, а я просто констатую факт. Повторюся - без жодного бажання образити будь-кого, тим більше, з форуму.

Зі свого боку, як і обіцяла, грошима трошки допомагатиму. Але звісно на 4 зайвих малят цього не вистачить :(

Словом, вибачте. Це напевно просто осіння депресія. Більше постараюся не писати. :ac:
nickie

Сообщение alba » 05 сен 2013, 10:12

Таня, пишіть! Справді осінь і навала кошенят не сприяють доброму гумору. Я і Фаїна також розуміємо, що всіх не врятуєш, грошей в соц. мережах не назбираєш і т.д і т.п., але я на 100% впевнена, що якби ці кошенята трапились на Вашому шляху то Ви б також не залишили їх там помирати.
тел. 06731405-65 Наталя
alba

Домашні кошенята, викинуті перекупкою напризволяще

Сообщение aniaf » 05 сен 2013, 17:33

Написане мною зранку - моє суб'єктивне бачення форума як такого. Не хочеться, щоб він вмер. Мені деколи легче швиденько заглянути на форум, щоб не пропустити якого числа треба вакцинувати, якого віку собака чи кіт, чи не пора нагадати комусь з моїх про стерилізацію чи ревакцинацію... ніж подивитися те саме в інших записах або згадати. :ab:
Навіть якщо не доводилося висвітлювати на форумі якусь подію, пов'язану з тими чи іншими моїми тваринками, то, всеодно, спрацьовує асоциативне мишлення і я згадую, коли це було. :ab: Так що все нормально! :ax:
aniaf

Re: Домашні кошенята, викинуті перекупкою напризволяще

Сообщение nickie » 05 сен 2013, 20:10

Перевела 160 грн для оплати перетримки Ліді на картку.
nickie

Re: Домашні кошенята, викинуті перекупкою напризволяще

Сообщение aniaf » 05 сен 2013, 21:55

nickie писал(а):Перевела 160 грн для оплати перетримки Ліді на картку.
Респект і вдячність від кошеняток в Бірках.
aniaf

Re: Лікування і підтримка кошенят на Пасічній

Сообщение aniaf » 05 сен 2013, 22:42

До кого ще в такий час можна подзвонити?) Пишу і слухаю в телефонну трубку Сергія, який вигулюючи собак, знайшов де перебуває решта кошенят. :dx:
Скільки їх там - двоє чи більше, він не бачить. Викликати і видобути він їх з тої схованки не може - бояться собак або що... та й брати до рук він їх не хоче, щоб не заразити. Просить на ранок допомоги у вилові: 093 8825428, Сергій Йосипович. А куди далі?

Я не знаю на чому я завтра і невідомо ще скільки часу(тиждень, два ,три...) буду стояти... чоловік за годину-дві привезе мого тяжкохворого брата і почнеться справа з лікарями т.д.
Ще й моїх мацьопок-підкидьків треба встигати покормити щодня по 3 рази на перетримці, дотримуючись всіх правил гігієни після П...

Буду намагатися хоч чимсь зарадити спільній ситуації за цей час, дай Бог...
aniaf

Сообщение aniaf » 06 сен 2013, 22:31

Підкинули ще одне кошеня Сергію в під'їзд. Явно хворе.Темно-попелясте, місячне. Після вигулу собак Сергій заїхав до нас і отримав у подарунок велику переноску, в яку тепер вміщатимуться всі його коти. Маля везе зранку на Глобфел. Мінетте вже майже закінчився, тому передала йому, вчасно придбаних 2 кг. Новому хворому кошеняті Сергій дає мокрий корм.
aniaf

Сообщение sola » 11 сен 2013, 20:55

Текст сьогоднішньої радіопередачі

Не купуйте тварин на Краківському ринку і найголовніше — не віддавайте перекупницям приплід від своїх домашніх кішок і собак,— вкотре закликає наш постійний кореспондент Ольга Сидор у рубриці “Потрібні добрі руки”.

Коробки з напівживими кошенятами чи цуценятами — такі страшні західки, на жаль, трапляються у нашому місті доволі часто. Це тварини, яких легковірні громадяни несуть на базар, а перекупниці, взявши чималі гроші за прилаштування — а зараз ця послуга коштує 50 гривень — викидають ввечері під найближчий смітник. Так було, так є і так буде, поки люди не зрозуміють, що треба стерилізувати своїх домашніх тварин, як це робиться в усьому цивілізованому світі.
Одна з таких перекупниць, пані Марія, мало не щодня десятками викидає інфікованих кошенят неподалік від свого дому - на розі Медової печери - Пасічної. Зоозахисники знають її прізвище і адресу і готують заяву на неї у міліцію, а також скаргу у податкову ­ на пані Марію та на таких самих її колег по базару.
А вас, шановні наші слухачі, просимо не підтримувати злочинний базарний бізнес. Ви можете подарувати шанс живій істоті, не обтяжуючи свого сумління фінансуванням шкуродерів. А саме – взяти одну з тварин, врятованих волонтерами Львівського товариства захисту тварин. Тож, якщо ви маєте бажання взяти котика чи песика, телефонуйте за номером:
243 41 53
Будьте відповідальними за тих, кого приручили!
Fais се que dois, advienne que pourra.

Изображение
sola
Старожил

Сообщение aniaf » 11 сен 2013, 23:02

Оля, дякуєм за це чудове радіозвернення. Це саме те, що було потрібно. Текст прекрасно читається і тому можна було б його спробувати розмісти у тижневиках.
aniaf

Сообщение Галина Михайловна » 12 сен 2013, 13:14

Оля!Дуже дякую від себе.Гарно сказано.Ви молодець!!!
Галина Михайловна

Сообщение aniaf » 13 сен 2013, 14:34

Підкинуте останнє кошеня кожен день возиться на крапельниці.
aniaf

Сообщение Ліда » 14 сен 2013, 21:25

Звіт по фінансах:

Залишок на 01.09.: - 438,00 грн.
Прихід:
02.09. + 102,90 Фаїна Aniaf
05.09. + 160.00 Таня Nickie
+ 50.00 Світлана Raindog
06.09. + 200,00 Голяк М.Е.
09.09. +100,00 нам перепало з акції на виставці котів
Всього: 612,90 Дякуємо :ax:
Розхід:
09.09. - 59,00 Глобфел (1 доза) для останнього кошеняти
- 45,00 корм для Дейзі (деталі в її темі)
14.09. -210,00 вет.клініка Панча (лікування кошеняти)
Всього: 314,00
Залишок на 14.09: -139,10 грн.

Уточнення: це фін.звіт тільки по моїй карті, тут не враховано готівку, яка передавалась безпосередньо Фаїною і Наталею Аlba на оплату перетримки.
067-878-57-05, 063-072-50-39
Ліда

Сообщение aniaf » 15 сен 2013, 12:52

Останнє кошеня заразило решту 10 тварин, які живуть в квартирі, отодекозом, в тому числі і єдину не підібрану там з вулиці собаку; доросла кішка, крім того, додатково обстежується в клініці і буде призначено лікування - стала припадати на ноги.
aniaf

Сообщение Ліда » 15 сен 2013, 13:13

14.09. в 210 грн. входить тюбик "Орідермілу" для лікування отодектозу.
Ліда

Сообщение aniaf » 15 сен 2013, 20:01

Темно-попелясте кошеняточко дуже маленьке, дуже красиве. Щойно ввела призначений розчин та надії нема, що воно ніч переживе... не їсть, голови не піднімає... температура тіла дуже занижена.

Изображение

У кішки Наді висока температура. Не встає. Вколено антибіотик.
Ліда, я передала, щоб не закидувати на карточку, на загальний та гематологічний аналіз на одну тваринку - 150 грн.
aniaf

Сообщение aniaf » 15 сен 2013, 22:25

Кошеня щойно померло. Красиве... біднятко, а могло б жити. Воно було виснажене і потрапило в заражену квартиру. Люди, схаменіться і подумайте про долю тих, кого ви викидуєте, підкидуєте або віддаєте в нечисті руки на продаж!(((
У кішки тепер ті ж симптоми.
Після оплакування померлого кошеняти, подзвонила в цілодобову клініку і домовилась про негайне обстеження і надання швидкої допомоги, про лікування в борг на мене. На жаль, трубку власник кішки не підняв, мабуть, не чув.(
aniaf

Сообщение aniaf » 17 сен 2013, 13:40

У кішки ослаблені задні кінцівки, мало п'є. Дивним видається те, що вона, декілька років тому простерилізована, має кров'янисті виділення, як при тєчці (можливо, це запалення або (при пальпації не виявлено) пухлина).
Кішці зробили на Панча аналіз крові. По телефону лікар сказав, що у неї:
1) незначно підвищений рівень лейкоцитів в крові ( таке буває при бактеріальних інфекціях, запаленнях, некрозах, інтоксикаціях, злоякісних новоутвореннях, лейкозах, алергії, від кортикостероїдів, адреналіну, гістаміну, ацетилхоліну, отрут комах, ендотоксинів, препаратів наперстянки... лікар сказав, що бактеріальна інфекція або запальний процес).
2) підвищені еозінофіли (їх рівень підвищується від алергії, паразитарних захворювань або від непереносимості лікарських препаратів... лікар сказав - блохи).
3) занижений рівень кальцію.
Свою кішку господар, з його слів, лікує в борг - 100 грн чи то один візит чи то одна крапельниця.

Чорні кошенята і смугаста здорові. Вони є у рубриці "віддам". Для двох чорненьких актуальна перетримка.
aniaf

Сообщение aniaf » 26 сен 2013, 02:45

Киця підлікована і жива - це головне і одне з двох чорненьких кошеняток прилаштоване.
aniaf

Сообщение Ліда » 27 сен 2013, 19:39

Свою кицю Сергій лікував в Михайла на Панча у борг, який висить вже більше тижня - 360 грн.
З приводу лікування кошенят у нас була домовленість: я телефоную, прошу про візит і потім оплачую. На рах. лікування киці такої розмови не було. :bn:
З дозволу Наташі А-Ліси прошу про допомогу у покритті цієї заборгованості, гроші можна занести або напряму у клініку (вул.Панча, 5), або через мою карту Приват.
Я зараз маю трохи неперадбачених витрат (стерилізації, перетримки), тому сама оплатити не можу, а втрачати довіру Михайла не хотілось би.
Ліда

Пред.

Вернуться в Неактуальні теми