Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

ПРОБЛЕМА - вуличні коти, які заважають!

Модераторы: sola, а-лиса, vivi, moresai, Управляющий, ФинКом

ПРОБЛЕМА - вуличні коти, які заважають!

Сообщение sola » 02 июл 2012, 15:45

В результаті наших скарг ЛКП припинило відлов котів, а скарги мешканців переадресовує тепер на нас, як ми і хотіли.
За сьогодні надійшло два звернення.

1) вул. Панча. Опікун наплодила котів, зараз їх бл. 10. Є кошенята, нібито гарні, але дикуваті. Хоче всіх приспати.
Детальніше ситуацію опише Таня chucho , яка під"їде поговорити з опікуном.
Потрібно:
- забезпечити опікуна кормом (дешевим, сухим)
- забрати частину кошенят
- постерилізувати двох кішок (вже є попередні домовленості, тому, хто візьме це на себе, розповім детальніше)

2) вул. Сірка, (Левандівка)
бл. 18 кішок. Вимагають забрати, щоб не було.
Потрібно:
- поговорити з людиною, бо я вже сьогодні не можу - всі сили на бабцю з Панча витратила.

НА ПЕРСПЕКТИВУ:
Хто готовий бути дипломатом- миротворцем- переговорщиком в аналогічних ситуаціях, яких, очевидно, буде щодня по декілька?
Fais се que dois, advienne que pourra.

Изображение
sola
Старожил

Re: Замість ЛКП - допомога котам, яких НЕ відловлюють!

Сообщение sola » 02 июл 2012, 16:18

Можливо, поділити обов"язки по районах?

Изображение
sola
Старожил

Сообщение Tasia31 » 02 июл 2012, 16:25

Та, по районах - це хороша ідея. Я би за свій район взялася - Стрийський автовокзал, ну прилегле і до перехрестя з Науковою, певно. Але, якщо чесно, мені би дуже потрібен інструктаж, що і як пояснювати, і що пропонувати-обіцяти, бо я до того зовсім з опікунами справ не мала і, напевно, багато що собі не так уявляю і можу чогось не того нарозказувати їм!
Tasia31

Сообщение мидык » 02 июл 2012, 23:43

А може на район- по двоє, бо коли є конфліктна ситуація, вдвох легше зняти напругу? Я, взагалі, дипломат ніякий, але маю певну "стрессоустойчивость"- коли хтось до мене кричить, я вмію не заводитись...Якщо буде необхідність- Санта-Барбара, Сихів. Теж потрібен інструктаж моїх повноважень.
Мы в ответе за тех, кого приручили!
мидык

Сообщение chucho » 03 июл 2012, 09:54

Була вчора на Панча. Там дві кішки - обидві годують кошенят, в одної - 2, в іншої -3. Є ще 1 кіт, якого бабця називає "своїм" і ще 2 "зальотних", як я зрозуміла, кавалери.

Бабця, у якої вони живуть під балконом виявилась вже не так радикально налаштована, мабуть, попередня співбесіда з Олею sola пішла на користь.
В загальному, бабця не погана, і як я зрозуміла, що в ЛКП вона подзвонила з відчаю - її ніхто не підтримує, кажуть, що дурна, тиск низький...чи високий :bw:
Коротше, їй просто треба було з кимось поговорити.

Я коротко розказала їй про перспективи, які чекали б на котиків після відлову. Коротко - тому, що більше доводилось слухати.

Про генеалогічні древа і родовід усіх котів переказувати не буду :ca: Якщо по суті, то домовились, що пофотографуємо кошенят і допоможемо з прилаштуванням, двох кішок стерилізуємо у клініці поруч.

Корм беру на себе.
Наразі прошу допомогти з фотографуванням кошенят - вони вже мають місяці по 2.
А далі, як то кажуть - по ходу п"єси.
chucho

Сообщение nickie » 03 июл 2012, 10:28

Я точно пас :ac: (як показала співпраця з 4 лапами, з мене поганенький комунікатор з бабулями, ну ви в курсі). Вибачте, що тут не допоможу :ac: (Мої чергування в квартирі лишаються актуальними, звичайно)

Жодним чином не критикую цю ідею, тільки маю дві конструктивні/раціональні ідеї (тільки будь ласка, не кидайтеся тапками):

1) Це, я так зрозуміла, ми маємо не одноразово кормом забезпечимти, а на постійній основі тих котів годувати? Тоді... ееее.... знаючи любов наших людей до халяви, боюся, що вже за 2 тижні ми будемо вже *абязани* корм половині опікунш львова... :ac: І кількість дзвінків зросте геометрично. Тіко їх мульйон а нас двадцятеро максимум :ac: Окремо від фізичних-емоційних сил - нам тупо грошей не вистачить на всіх...

2)Про корм: пригадую, на ПесІКоті російському опікунам корми привозили вже без упаковок (щоб уникнути перепродажу тощо), Я не кажу що конкретно ця бабуля буде тим займатися - але то на майбутнє, коли кількість опікунів досягне промислового масштабу. (Там були ситуайції, коли котів було 20-50, привозили недешеві корми мішками, коти так і помирали з голоду, а опікуни перепродували корми за половину ціни - а що, їм то і так на халяву дісталося, а пенсія маленька... :aq: )

3) Просто як ідея: а може їх одну з одною знайомити - телефони давати? Такий собі Клуб Опікунів влаштувати? Бо їм же явно просто поговорити треба в основному. :bn: :bw: А в таких людей явно більше вільного часу і душевних ресурсів (вільних вух) ніж в нас - молодих працюючих волонтерів :az:

Перепрошую якщо хтось образиться. :ax:
nickie

Сообщение sola » 03 июл 2012, 10:50

з мене поганенький комунікатор з бабулями, ну ви в курсі

А як на рахунок іншої категорії населення, з якою доведеться мати справу, якщо ми не хочемо, щоб коти потрапляли в ЛКП, - твариноненависники?
Це не бабулі, а якраз навпаки - там, наприклад, по Левандівці молодий хлопець хоче, щоб забрали всіх котів. Хтось може пояснити йому, що це нераціонально?

не одноразово кормом забезпечимти, а на постійній основі тих котів годувати?

Альтернатива: коти потрапляють в ЛКП, ми їх звідти забираємо і годуємо вже на постійній основі в нашій далеко не безрозмірній квартирі.

корми привозили вже без упаковок (щоб уникнути перепродажу тощо)

Дуже добра ідея. До речі, було б добре пошукати спонсора на "Ензимі" - де виробляють "Мяу" і "4 лапи". Хтось може тим зайнятись?

Такий собі Клуб Опікунів влаштувати

Добра ідея. Там на Панча, до речі, мережа опікунів досить розвинена - це я знаю з зими, коли ми мали справу там з отруєннями собак. Попрошу собачу опікунку підтримати ту пані Катерину.

Изображение
sola
Старожил

Сообщение Tasia31 » 03 июл 2012, 11:29

Оля, повторю ще тут пропозицію озвучувати суми, потрібні на стерилізацію

Щодо цих двох кішок, то ми ще маємо надію, що вдасться домовитись за безкоштовну стерилізацію через ЗУТЗТ, оскільки в тому самому будинку мешкає пані Рая - член ЗУТЗТ.
Tasia31

ПРОБЛЕМА - коти, які заважають!

Сообщение nickie » 14 июл 2012, 09:15

Отримала звернення у ФБ. проігнорувати не можу, як і виходу не бачу. :ac: Може, хоч хтось з пасивних читачів форуму відгукнеться... :ci:

Доброго дня! Звертаюся до Вас з відчаю і проханням допомогти, якщо є можливість.
Я мешкаю на Сихові, на вулиці Ск.....
Звісно, що у теплу пору у нашому дворі є коти-їх не багато-3 дорослі дівчинки (одна з них зараз має котят), один рудий з сумними очима кіт (не частий гість) і періодично бувають кошенята. Саме зараз у дворі мешкає чудове сіре кошеня (хлопчик), масимум 2,5 місяці йому. Я його підгодовую-коли його знайшла воно було дуже слабке. Заледве відійшло, а його братик-ні :((
Сусідка з сусіднього під"їзду годує трійцю кішок
В принципі, така ситуація була і минулого літа-котів годували, восени вони йшли кудись, навесні-повертались. Але! Знайшлося таке бидло (перепрошую), у нашому домі, яке заявило, що начебто у підвалах будинку (у підвалі мого під"їзду так точно-ні), завелися блохи, і він ВИМАГАЄ від нас перестати годувати котів, інакше він їх потруїть (я вірю, що ця тварюка на це здатна-там ні інтелекту немає, ні нічого всередині [:(] ). Ця істота вже не одноразово особисто мені погружувала і я дуже переймаюсь, якби дійсно він не втілив у життя свій план.
Поки я даю йому відсіч, але він непрацює і часто сидить, лузаючи насіння у дворі, ганяючи нещасних тварин.. Я не маю фізично можливості контролювати постійно, що там відбувається.
Самотужки поки я не змогла знайти прихисток, хоча би одній тваринці :((. Сама взяти не маю змоги (житло-не власне, + маю уже кота, якого теж рік тому принесли заледве живого з вулиці і виходили).
Тому я Вас дуже прошу, якщо є можливість-допомогти знайти господарів, взяти на перетримку, чи у притулок цілком нормальних тваринок (без видимих вад і хвороб), в протилежному випадку-боюсь-вони загинуть від рук цього бидла.
Мій контактний номер-068-5000-380
nickie

допомога котам, яких НЕ відловлюють!

Сообщение aniaf » 14 июл 2012, 19:52

Звичайно, ТАКІЙ людині не доведеш, що не буде котів - бліх буде ще більше... є ще птахи, миші... порохи...Спеціальних місць для відкладання яєць блохи не шукають.
Можливо, комусь згодяться наступні поради:
1. Блохи не люблять ялицевої олії ( пихта (рос.) ) – продається у багатьох аптеках, у Львові є в Ашані (все для лазні);
2. Для них згубний також полин. Можна просто розкидати гілочки полину;
3. Можна зробити відвар полину:
(40 г свіжого або 20 г сухого полину на 2 склянки води. Варити протягом 10 хв). До процідженого відвару додати 25 г наструганого мила. (у підвалі можна скористатись розпилювачем, а в квартирі просто помити підлогу);
4. Дорослі блохи і їхні яйця ефективно знищуються наступним розчином:
На відро води: 200 г мила, 100- 150 мл гасу й 1-2 г карболової кислоти (фенолу)*. У такій емульсії блохи гинуть протягом двох хвилин ( підлогу - мити, а у підвалі - розпилювачем).
5. Якщо ж ви хочете скористатись препаратом у балончику, то провітрювати приміщення треба через кілька годин після обробки, а не через 30 хвилин як зазначено на балончиках. Перед початком обробки - видалити з приміщення людей, тварин, птахів, упакувати продукти... І надіти респіратор. )
*Фенол (карболова кислота) — безбарвна кристалічна речовина, що рожевіє на світлі, розчинна у воді. Антисептик. Можна придбати у місцях продажу товарів по боротьбі з комахами-шкідниками.
Последний раз редактировалось aniaf 03 дек 2012, 04:36, всего редактировалось 4 раз(а).
aniaf

Сообщение Велена » 16 июл 2012, 19:27

Ну вот на тему бездомных котов очередной "вброс". http://misto-lviv.livejournal.com/1644108.html
Велена

Сообщение sola » 16 июл 2012, 22:25

Хотіла розмістити сама, але виявилось, що забула свій пароль в ЖЖ. Тому - ось - перепощуйте, де вважаєте потрібним!

-=-==-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=--=-=-=-=

Звичайно, Ваша справа, труїти котів, порушуючи "Закон України про захист тварин від жорстокого поводження", чи вдатися до гуманного, але від того етично не менш сумнівного способу - евтаназії.
Але я Вам зараз напишу, що треба зробити, щоб вирішити проблему, залишаючись при цьому Людиною:

- зібрати з мешканців гроші на кастрацію/стерилізацію
- кішок постерилізувати
- котів покаструвати
- обробити тварин від паразитів
- зробити гарні, "піарні" фотки
- дати оголошення в газети, на різні інтернет-ресурси
- прилаштувати котів у добрі руки
- навчитись самостійно ловити мишей і щурів :ab:

Чим Вам можуть допомогти волонтери Львівського товариства захисту тварин?

- підказати ветеринарів, які йдуть назустріч зоозахисникам і каструють/стерилізують якісно, але недорого (кішка - 250 гр, кіт - 70 гр)
(у Львові ще є Західноукраїнське товариство захисту тварин, у них є можливість безкоштовної стерилізації - тел. для довідок: 067 954 36 72 Євгенія (член організації), 050 370 92 93 Курач Андрій (Голова організації)
- допомогти з відловом диких котів для стерилізації
- порадити недорогі, але дієві антипаразитні засоби
- сфотографувати котів, розмістити на різних ресурсах, насамперед на власному форумі (lviv.ua-vet.com)
- скеровувати до Вас потенційних бажаючих взяти котів, які телефонують у товариство
- у разі необхідності - порадити Вам "перетримки" - людей, які за певну оплату тримають у себе тварин до їхнього прилаштування мін. 10 гривень за добу).
- у випадку, якщо коти дуже дикі, волонтери підкажуть Вам варіант прилаштування "на село"

Волонтери Львівського товариства захисту тварин НЕ МОЖУТЬ забрати у Вас тварин і вирішити негайно всі Ваші проблеми. На відміну від того, що Ви, можливо, бачили на каналі "Animal Planet", всі вони займаються захистом тварин добровільно, у вільний від роботи і родини час, ЗА ВЛАСНІ ГРОШІ.
Котів волонтери утримують у власних квартирах - в кожного максимальна допустима кількість.

_)-)_)_)_)_)_)_)_)_)_)_)_)_)_)_)_)_)_)_)_)_)_)
П.С.: Позбувшись котів, будьте готові до наступу гризунів!

Изображение
sola
Старожил

Сообщение sola » 17 июл 2012, 09:29

Хто готовий долучитися до спілкування з бабками і котоненависниками?

Актуапльні адреси:
- вул. Перова (бічна Городоцької, Привокзальна)
- вул. Ряшівська (то десь там, де Патона)
- вул. Сірка (Левандівка)

Як надумаєте, дам точні адреси-телефони.

Изображение
sola
Старожил

Сообщение а-лиса » 19 июл 2012, 23:47

sola » 17 июл 2012, 10:29
Хто готовий долучитися до спілкування з бабками і котоненависниками?

Актуальні адреси:
- вул. Перова (бічна Городоцької, Привокзальна)
- вул. Ряшівська (то десь там, де Патона)
- вул. Сірка (Левандівка)

Як надумаєте, дам точні адреси-телефони.
80936587820 Наташа
Мир не изменится из за спасения собаки, но для собаки,мир изменился навсегда...
а-лиса
Старожил

Re: ПРОБЛЕМА - коти, які заважають!

Сообщение sola » 01 мар 2013, 15:51

Гостро встала проблема котів з вулиці Сірка (Левандівка).
Одна родина, яка живе на першому поверсі, з липня (! - див. пост вище!) добивається вилову і вивоу котів з їхнього подвір"я.
Котів годує інша сусідка, цілком адекватна пані.
Коти стали заручниками війни сусідів. На початку наступного тижня їх таки заберуть в ЛКП.
Тоді будемо кричати "Гвалт! Рятуйте! Коти в клітках!" Настправді, ЛКП тут трималось, скільки могло, просто люди вже дуже наполегливі.
Котів треба забирати і вивозити. КУДИ?

- Хто може підійти СЬОГОДНІ поцікавитись, про яку кількість котів ідеться? Потрібно максимально повна інформація: кіт/кішка, стерилізований/нестерилізований, соціальний/дикий)
- Хто може організувати збір грошей на стерилізацію нестерилізованих?
- Хто може взяти по 1-2 ручних-лагідних котів на перетримку - а) після стерилізації (3-4 дні)? б) до прилаштування?
. Хто знає добрі місця для випускання котів (з підвалами і годуванням)?

Изображение
sola
Старожил

Сообщение nickie » 01 мар 2013, 20:41

ой :(

Оля, я можу на мою картку Приват гроші збирати, і в ФБ зараз попрошу допомоги (як і постопераційної перетримки, хоча б тимчасової, на пару днів.) Єдине - було б добре, щоб хтось міг перехопити гроші в бажаючих, які НЕ через картку захочуть передати.

На 3-4 дні після операціїї можу взяти до себе (але в мене лишай :( ) - якщо потім кудись заберуть.

Якщо хтось зголоситься (наприклад на перетримку) - чий телефон давати?
nickie

Сообщение а-лиса » 02 мар 2013, 00:15

Якщо хтось зголоситься (наприклад на перетримку) - чий телефон давати?

Можете мой лайф,я в этой теме .... Общалась с людьми которые против котов на ул.Сирка ,мой телефон дала миськрада (именно противникам котов в доме), потом общалась с представителем западно -украинского общества защиты животных ( Юрием Микитюком)-пока не знаем результата.. Сегодня он должен был перезвонить, переговорив с людьми ,(и кто кормит,и кто против всего),но пока никакой информации... Поэтому,если что, я на связи....
Но главным остается этот вопрос-
Тоді будемо кричати "Гвалт! Рятуйте! Коти в клітках!" Настправді, ЛКП тут трималось, скільки могло, просто люди вже дуже наполегливі.
Котів треба забирати і вивозити. КУДИ?
80936587820 Наташа
Мир не изменится из за спасения собаки, но для собаки,мир изменился навсегда...
а-лиса
Старожил

Сообщение eliss » 02 мар 2013, 21:40

nickie писал(а):
Єдине - було б добре, щоб хтось міг перехопити гроші в бажаючих, які НЕ через картку захочуть передати.

Танечка, по збору, как всегда, давайте мой номер. Соберу, отчитаюсь. Вам спасибо. :ax:
eliss

Сообщение sola » 02 мар 2013, 22:45

Була сьогодні на місці.
Спілкувалася з обома сторонами конфлікту.
Група противників котів сильніша (кількісно і статусно). Сперечатись з ними - марна справа. Їхні діти вдихають з повітрям глистів. Думаю, ми тут безсилі.
Погано те, що опікунів - тобто справжніх опікунів - у котів немає. Є прикормщиці.

Була вранці, між 10.00 і 11.00 - бачила 4 котів.
Вдруге була ввечері - бачила одночасно близько 10 котів.
Розібрати, хто підвальний, а хто домашній і на вільному вигулі неможливо.

Забрала одного кота, який мені видався найзанедбанішим. Як виявилося потім, він десь там "в особняках" має господарів. Дуже хочу подивитися в очі цим господарям, які довели кота до такої анемії і дистрофії.
Кота покастровано, лікується від ринотрахеїту.

Ввечері забрала ще одну кішку, як виявилося, - стерилізовану. (Лікар, поголивши живіт, побачив шрам від шва, а так бабці-опікунші і не сказали навіть! Добре хоч наркоз не вколов!)

Завтра іду ловити боброловкою одну дику вагітну і двох кошенят-підлітків. Кошенята дикі, одне точно дівчинка, друга - швидше за все дівчинка.

Забрати звідти всіх (ВСІХ!) котів пообіцяв Юрій Микитюк (Західно-Українське товариство захисту тварин). Хочеться вірити.
Було б непогано зібрати для початку на стерилізацію
250 х 3 = 750 гр.
а також на кастрацію того сьогоднішнього здохлика - 100 гр. Разом - 850 гр.

До речі, здохлика назву Хасаном - на честь сусіда з 84-ї квартири.

Изображение
sola
Старожил

Сообщение sola » 03 мар 2013, 21:58

Сьогодні виловила двох кошенят-підлітків. Одне з них виявилось дівчинкою, друге - хлопчиком. Коти дикі, так що після стерилізації будуть випущені - де? Пропонуйте! Це має бути місце з теплим підвалом, з регулярним годуванням, чимподалі від Левандівки.
Погано те, що не вдалось зловити їхню маму, а вона знову вагітна, так що у вівторок знову піду на лови. Можливо, рано вранці, бо сьогодні мої лови - це було шоу для трьох під"їздів.

Изображение
sola
Старожил

Сообщение nickie » 06 мар 2013, 11:34

Оля,
Галина з ФБ передала 200 грн на цих котиків в Єврозоо:

Залишила сьогодні 200 грн в зоомагазині на Галицькій, попередньо сказала, що для котиків з Левандівки, але якщо потрібні більше гроші на перетримку хворого песика, то я нічого проти не маю.

Налія з ФБ передала на картку 75 грн. Перевірю, якщо вже буде - зніму і віддам.
nickie

Сообщение nickie » 07 мар 2013, 21:13

nickie

Сообщение eliss » 07 мар 2013, 21:50

150 грн. передала Олена з вконтакті. :ax: :ax: :ax:
eliss

Вернуться в Неактуальні теми