Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Терміново потребую поради!! (тема тимчасова)

Модераторы: sola, а-лиса, vivi, moresai, Управляющий, ФинКом

Терміново потребую поради!! (тема тимчасова)

Сообщение alba » 09 мар 2012, 20:06

Чому почала тему в термінових? Бо без ВАШОЇ, хоча б консультативної, допомоги мені не обійтись. Хто має досвід у відлові великої бездомної собаки допоможіть порадою як це краще зробити. А може хтось знає людей які за платню можуть це зробити? Якщо найближчим часом дамочку не відловити і не стерилізувати то мої теми з цуценятами ніколи не закінчаться. На тому самому місці де народились цуценята-ведмежата вже є троє новеньких 1,5 місячних цуценят. Їх мамаша досить велика. Вона ніби спокійна ,але на руках я її в легковика аж ніяк не запхаю (та й хто захоче?), вона важить напевне як пів мене. Допомоги від місцевих жителів я не дочекаюсь, дядько який не хотів допомогти мені зловити попередніх цуциків розказує всім, що я бізнесменша і заробляю продажем його цуциків (про це мені розповіли особи які тусуються біля смітника поблизу). Як тільки я буду знати як зловити і доправити мамашу на стерилізацію буду шукати перетримку. Нових цуциців забирати звідти не буду, по-перше: вони зараз страшенно дикі, по-друге: як тільки вони зникнуть мамаша також зникне в невідомому напрямку. Томупопробую їх піарити не забираючи з місця дислокації і одночасно попробую їх якось приручити, я підозрюю, що до вказаного дядечка вони підходять, але чесно кажучи, з ним мені справ мати зовсім не хочеться. Може я щось неправильно думаю, прошу мене виправити. Буду рада почути хоч якісь думки з приводу ситуації, що склалася. :bp: :bp: :bp: :dy:
тел. 06731405-65 Наталя
alba

Re: Терміново потребую поради!! (тема тимчасова)

Сообщение vivi » 10 мар 2012, 00:23

alba писал(а): Вона ніби спокійна ,але на руках я її в легковика аж ніяк не запхаю (та й хто захоче?), вона важить напевне як пів мене.

Так її треба відловлювати, чи просто погрузити і завезти?
vivi
Старожил

Сообщение alba » 10 мар 2012, 14:45

До мене вона підходить, за умови що є на місці, а от як вона поведе себе коли її взяти і завантажувати в автівку я не знаю! Реакція може бути будь якою.
тел. 06731405-65 Наталя
alba

Сообщение Tora » 10 мар 2012, 17:34

Alba По перше з приводу цуценят -якщо їм є вже 2 місяці, то ви втратили 1 місяць!Собака в цьому віці звикає до оточення - або людей, або собак.В подальшому, особливо після місяців 3, щенята потім все життя побоюються людей,добре ще, якщо їх вихованням хтось займається, а якщо підуть жити в село,то охорона з них ніяка, бо гавкають і втікають.А по селах з собаками багато не "панькаються".Щенята, яких я взимку в морози привезла, мали по 2 місяці, а другі 1 місяць.Ті, хто старші, всі вже без винятку мають страх до людей.Одному з господарів це вже не сподобалось і я щеня забрала.А відносно собаки - де вона, в якому районі? Може поможу? Я ловлю собаку на петлю - довгий повідок просовую в петлю для руки і за шию.А тим часом даю щось смачне і затягую петлю.Тоді знов щось смачненьке і заманюю в машину.Якщо не йде, то ззаду підштовхує хтось.Краще,правда подивитись як вона себе веде, чи не дуже боїться.Можна ще зробити петлю типу намордника на морді, як роблять ветеринари.Але тільки почекати,щоб у неї пройшов перший переляк.
Души собак безгрешны.
Tora

Сообщение alba » 11 мар 2012, 16:27

З приводу того, що я втратила 1 місяць з цуценятами, то ви маєте рацію, але як правило, раніше вони, нажаль, не вилазять з нори. Літом, можливо, вони б вийшли скоріше, а так було дуже холодно і вони не показувалися на поверхню. Дістати з нори їх також не реально бо вона дуже глибока, руками до них не дотягтись. Всі вони знаходяться в районі вул. Личаківська-Пасічна. Сьогодні ходила годувати їх і хотіла попробувати одягти мамочці ошийник і подивитись на її реакцію , але на жаль цуценята до мене так і не вийшли, а мамочки я взагалі ніде не побачила. Дякую за пораду на рахунок петлі, якщо щось ще буду знати конкретніше відпишуся і можливо проситиму допомогу у відлові, але це на крайній випадок, бо не хочу Вас грузити щн й чужими проблемами, у Вас і своїх вистачає.
тел. 06731405-65 Наталя
alba

Вернуться в Неактуальні теми