Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Ботокс - це безпечно чи потім обличчя "дерев'яне"?

Разговоры обо всем

Модераторы: Управляющий, ФинКом

Ботокс - це безпечно чи потім обличчя "дерев'яне"?

Сообщение Summer15 » 30 апр 2026, 11:15

Моя дівчина замислилася над ботоксом, бо на лобі з'явилися помітні заломи. Я трохи побоююся, що після цих уколів у неї обличчя стане як нежива маска. Бачив таких дам, у яких міміка взагалі відсутня, виглядає це моторошно. Хто реально стикався, це справді безпечно для здоров'я і чи можна зберегти нормальну рухливість брів, щоб не було ефекту дерев'яного обличчя?
Summer15

Re: Ботокс - це безпечно чи потім обличчя "дерев'яне"?

Сообщение fejo » 30 апр 2026, 11:17

Тут усе залежить від дозування та рук майстра. Моя дружина вже два роки робить лоб і міжбрівку, міміка залишається цілком живою. Ефект маски зазвичай буває, коли вколюють забагато препарату або не туди цілять. Якщо лікар толковий, він робить так званий бебі-ботокс. Це коли зморшки розгладжуються, але брови спокійно рухаються. Здоров'ю це не шкодить, бо токсин працює локально в м'язах і через пів року повністю виводиться з організму.
fejo
Старожил

Сообщение Summer15 » 30 апр 2026, 11:17

Цікаво, а як щодо побічних ефектів типу головного болю чи набряків, про які часто пишуть? Бо якщо воно блокує м'язи, то це ж не зовсім природний процес для організму. Скільки взагалі тримається такий ефект і чи не стає гірше, коли дія препарату закінчується? Мені важливо зрозуміти, чи не підсяде вона на ці уколи назавжди, бо м'язи атрофуються без навантаження. Може краще почати з якихось лайтових масажів чи апаратних процедур, ніж одразу переходити до ін'єкцій? Хочеться, щоб результат був максимально натуральним, а не як у зірок з перетягнутими обличчями.
Summer15

Сообщение fejo » 30 апр 2026, 11:17

Від масажів глибокі заломи точно не підуть, це більше для тонусу. Набряки чи легкий біль можуть бути пару днів, але це швидко минає і не у всіх трапляється. М'язи не атрофуються, вони просто відпочивають, тому після закінчення дії ботокса все повертається до початкового стану, а часто навіть зморшки стають менш глибокими, бо людина відучується постійно хмуритися.
Щодо безпеки, то раджу обирати місця з медичною ліцензією, де використовують сертифіковані препарати. Наприклад, ботулінотерапія в Nemyrovska Beauty Clinic робиться професіоналами, які чітко розраховують дози під індивідуальні особливості.
Можеш сам почитати про деталі процедури за посиланням https://nemyrovska.com.ua/services/injektsiyna-kosmetologiya/botulinoterapiia-oblychchia-ta-tila щоб зняти зайві питання.
Раджу спочатку сходити на консультацію, де лікар перевірить тонус м'язів і скаже, скільки одиниць реально потрібно. Головне не гнатися за низькою ціною у майстрів на дому, бо саме там найчастіше і виходить той самий ефект маски через неякісний препарат або помилки в точках введення.

Изображение
fejo
Старожил

Вернуться в Беседка