Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Хто перевіряв щитовидну залозу, які аналізи реально потрібно

Разговоры обо всем

Модераторы: Управляющий, ФинКом

Хто перевіряв щитовидну залозу, які аналізи реально потрібно

Сообщение fejo » 10 апр 2026, 17:19

Підкажіть, будь ласка, хто з вас уже перевіряв щитоподібну залозу і які саме аналізи виявилися справді необхідними? Я трохи заплуталась, бо варіантів дуже багато: ТТГ, Т4 вільний, Т3, антитіла тощо. Хочеться зрозуміти, з чого краще почати, якщо є втома, коливання ваги і відчуття тривожності. Чи достатньо базового набору, чи ви одразу здавали розширений? Буду дуже вдячна за ваш досвід і пояснення, як ви для себе визначили оптимальний список аналізів.
fejo
Старожил

Re: Хто перевіряв щитовидну залозу, які аналізи реально потр

Сообщение Summer15 » 10 апр 2026, 17:20

Я довго відкладала перевірку щитоподібної, але коли з’явилася постійна втома, сонливість і серцебиття, все ж вирішила пройти обстеження. Почала з ТТГ і вільного Т4, і вже ці показники дали перше розуміння ситуації. Далі додала антитіла, щоб уточнити причину змін. Після цього лікар пояснив мені, як саме працює система гормонів, і після корекції стан поступово нормалізувався.
Summer15

Сообщение fejo » 10 апр 2026, 17:21

Скажіть, будь ласка, а як швидко у вас після здачі ТТГ і вільного Т4 вдалося отримати перше розуміння ситуації, і чи були ще якісь симптоми, окрім втоми та серцебиття, які підштовхнули вас додати антитіла для більш точного уточнення діагнозу?
fejo
Старожил

Сообщение Summer15 » 10 апр 2026, 17:21

Хочу поділитися корисною інформацією, яку я для себе відкрила під час вивчення теми підвищення Анти-тпо https://invivo.ua/uk/blog-detail/shitopodibna-zaloza/ щитоподібної залози. Дуже зрозуміло і доступно все пояснено в матеріалі лабораторії Інвіво, де описується, які аналізи найчастіше використовують для первинної перевірки та чому саме ТТГ є базовим показником. Окремо там розглядаються випадки, коли додають вільний Т4 і антитіла, щоб отримати повнішу картину стану.
Мені особисто це допомогло структурувати знання і зрозуміти, з чого починати обстеження, якщо є підозри на порушення. Після прочитання стало набагато простіше орієнтуватися в аналізах і розуміти, як вони між собою пов’язані, що дуже заспокоює і додає впевненості у власних діях.
Изображение
Summer15

Вернуться в Беседка