Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Хто літав у США — як розібратися з нормами ввезення?

Разговоры обо всем

Модераторы: Управляющий, ФинКом

Хто літав у США — як розібратися з нормами ввезення?

Сообщение Summer15 » 01 дек 2025, 18:46

Привіт усім. Планую вперше летіти до США, і от виникло питання щодо того, що саме можна брати із собою в багаж чи ручну поклажу, аби не виникло проблем на контролі. На різних сайтах інформація суперечлива, десь пишуть про суворі заборони, десь — що можна багато чого, тільки декларуй. Хотів би зрозуміти реальний досвід людей: що саме пропускають без зайвих питань, а з чим можуть виникнути труднощі. Йдеться передусім про продукти, особисті речі та подарунки. Поділіться, будь ласка, якщо хтось уже проходив це нещодавно.
Summer15

Re: Хто літав у США — як розібратися з нормами ввезення?

Сообщение fejo » 01 дек 2025, 18:48

О, я якраз нещодавно повернувся, тому можу трохи підказати! Там головне — не панікувати, бо все доволі логічно. Американці чітко дивляться на те, щоб нічого «ризикового» не заносили. Вони багато уваги звертають на м’ясо, молочку, ковбасу — це взагалі краще не тягнути. А щодо інших речей — якщо щось має комерційний вигляд або коштує більше певних норм, тоді можуть розпитувати. Але загалом, якщо не намагаєшся везти щось дивне, то все нормально. Я теж переживав, але пройшов швидко. Можу розказати детальніше, якщо треба.
fejo
Старожил

Сообщение Summer15 » 01 дек 2025, 18:48

Дякую за відповідь, стало трохи зрозуміліше. Я теж чув про обмеження щодо м’ясних та молочних продуктів, тому й боюся щось зайве пакувати. Але цікавить ще момент: чи перевіряють сувенірні продукти, наприклад запаковані солодощі фабричного виробництва? І що з фруктами — там усюди пишуть по-різному. Хотілося б уточнити, щоб не втрачати час на контролі та не потрапити у неприємні ситуації. Якщо маєш конкретні приклади — буду вдячний.
Summer15

Сообщение fejo » 01 дек 2025, 18:55

Хочу сказати, що коли почав готуватися до подорожі — натрапив на статтю з актуальними митними правилами для тих, хто їде зі України до США, і вона мені справді дуже допомогла. Саме там чітко розписано, які продукти можна перевозити через кордон https://www.hotvisa.com.ua/blog/ssha/mitni-pravila-ssha , а які заборонені або вимагають додаткових перевірок.
Наприклад, у статті зазначено, що цукерки і солодощі (фабричного виробництва) допускаються, якщо це особисте використання. Також там є інформація про те, що м’ясо, риба, домашня їжа, деякі продукти тваринного походження — категорично заборонені для ввезення, якщо не мають відповідних сертифікатів.
Це допомогло мені зрозуміти, що не варто брати з собою домашні ковбаси чи саморобні продукти — краще обмежитися фабричними солодощами або сухими продуктами.
Якщо ти зараз роздумуєш, що взяти з собою — радив би прочитати цю статтю як орієнтир. Вона справді дає чітке уявлення, як поводитися, що зручно взяти, а від чого краще відмовитися.

Изображение
fejo
Старожил

Вернуться в Беседка