Summer15 писал(а):Порадив би ще звертати увагу на вологість зерна і цілісність. Часто продають те, де половина зернин потріскана, і це сильно б'є по аромату. Я так кілька разів брав дешевше, а потім довго не міг зрозуміти, чому напій виходить порожній. Коли перейшов на зерно з однієї обсмажки без домішок, різниця стала очевидна. Тепер беру тільки там, де не перемішують старі залишки.
З мого досвіду найбільше стабільності дає зерно gemini. В них обсмажка йде рівна і можна спокійно брати різні сорти не боячись стрибків. Я довго міняв бренди, поки не натрапив на нормальні партії, і потім вже випадково замовив на маудау через розділ з кавою gemini
https://maudau.com.ua/category/kava/pro ... and=gemini там партії надходять швидко і не встигають залежатися. Брав кілька разів під різні способи приготування, смак всюди виходить прогнозований.
У френч-пресі м'який аромат, в еспресо більш щільний профіль. Якщо хочеш просто стабільного зерна без сюрпризів, то спробуй їхню середню обсмажку. Це не реклама, просто варіант який реально не розчаровує.