Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Обираємо фото на памʼятник

Разговоры обо всем

Модераторы: Управляющий, ФинКом

Обираємо фото на памʼятник

Сообщение Summer15 » Вчера, 16:38

Маю непросте питання і дуже хочу почути поради тих, хто вже стикався з подібним. Ми з родиною зараз обираємо фото на памʼятник для нашого дідуся, і вибір здається надзвичайно складним. Є кілька світлин: одна офіційна, зроблена в ательє, але там він виглядає занадто серйозним, навіть трохи відчуженим. Інша - зроблена вдома, де дідусь усміхається, і в цій усмішці є все його тепло і доброта, які ми памʼятаємо. Проте фото не дуже якісне, бо зроблене ще старою камерою, і я хвилююся, чи підійде воно для нанесення на камінь. Що порадите - обрати технічно якісніше, але менш душевне фото, чи ризикнути і взяти емоційне, проте неідеальне за якістю?
Summer15

Re: Обираємо фото на памʼятник

Сообщение fejo » Вчера, 16:38

Я дуже добре розумію твої сумніви, бо коли ми робили памʼятник для моєї бабусі, мали ту саму проблему. Майстри завжди радять брати фото, яке передає характер людини, адже саме його будуть бачити всі рідні і нащадки. Навіть якщо світлина не надто якісна, сьогодні існують технології ретуші та відновлення, які дозволяють прибрати дефекти, зробити контрастнішим і чіткішим обличчя. А фон чи інші деталі завжди можна прибрати і залишити лише сам портрет. Я б радив брати те фото, яке найбільше передає живу емоцію, бо саме це важливо для памʼяті.
fejo
Старожил

Сообщение Summer15 » Вчера, 16:39

Тобто виходить, що можна обрати домашнє фото з усмішкою, навіть якщо воно старе і має неідеальну якість? Це для мене важливо, бо я хочу, щоб дідусь виглядав саме таким, як ми його памʼятали в житті. Але все одно хвилює питання довговічності - чи не втратить портрет вигляду через кілька років?
Summer15

Сообщение fejo » Вчера, 16:39

Так, зараз майстри мають змогу робити навіть зі старих і неідеальних фото дуже якісні зображення для памʼятників. Використовують спеціальні програми для обробки, які відновлюють чіткість, прибирають подряпини, вирівнюють освітлення і роблять портрет максимально наближеним до живого образу. Щодо довговічності, то багато залежить від технології нанесення - гравіювання на граніті, наприклад, зберігається десятки років без втрати вигляду. Якщо ти хочеш звернутися до перевірених фахівців, я можу порадити сайт Фото на пам'ятник https://foto-na-pamjatnyk.com.ua/ Це команда, яка спеціалізується саме на підготовці та обробці фото для памʼятників, вони допомагають підібрати оптимальне фото, зробити професійну ретуш і підібрати стиль, який буде виглядати найкраще. Завдяки їхньому досвіду можна бути впевненим, що портрет буде довговічним, виразним і гідно збереже памʼять про близьку людину на довгі роки.
Изображение
fejo
Старожил

Вернуться в Беседка