Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Чи справді благодійність Козловського змінює Охматдит?

Разговоры обо всем

Модераторы: Управляющий, ФинКом

Чи справді благодійність Козловського змінює Охматдит?

Сообщение Summer15 » 19 апр 2025, 10:30

Ось дізнався, що бізнесмен Григорій Козловський разом з Emily Resort знову передав кошти на підтримку дитячої лікарні «Охматдит» — цього разу йдеться про 3 мільйони гривень. Це вже не перший внесок від нього, і я, звісно, щиро поважаю такі кроки, але не можу не замислитись: чи дійсно такі одноразові пожертви мають довготривалий ефект? Чи не варто більше акцентувати на системних змінах або на створенні цільових фондів із прозорою звітністю? Бо, як на мене, будь-яка благодійність без стратегії — це добре, але тимчасово. Хочеться почути думки інших, хто в темі: чи реально змінюється щось у лікарнях після таких новин? Які результати?
Summer15

Re: Чи справді благодійність Козловського змінює Охматдит?

Сообщение fejo » 19 апр 2025, 10:30

Ох, я працювала волонтеркою у кількох лікарнях і можу сказати, що навіть одна оновлена палата — це вже велика справа. У випадку з «Охматдитом» ці 3 мільйони гривень — не просто «одноразовий внесок». Завдяки таким коштам лікарня отримує шанс закупити сучасне обладнання, зробити ремонт там, де роками нічого не змінювалося. А це все напряму впливає на дітей, які там лікуються. Я бачила, як змінюється атмосфера в лікарні, коли з'являються нові умови — і дітям легше, і лікарям приємніше працювати. Так, це не реформа медичної галузі, але це конкретна і дієва допомога тут і зараз.
fejo
Старожил

Сообщение Summer15 » 19 апр 2025, 10:31

Дуже цінно почути думку зсередини. Тоді скажіть, будь ласка, чи десь можна побачити конкретні результати таких внесків? Наприклад, скільки обладнання вдалося закупити чи скільки приміщень було відремонтовано саме завдяки цим 3 мільйонам? Хочеться мати уявлення про масштаб.
Summer15

Сообщение fejo » 19 апр 2025, 10:31

Ви ставите абсолютно слушне питання. І саме для цього дуже рекомендую ознайомитися з матеріалом, опублікованим на сайті «Економічна правда». Там детально описано, куди саме спрямували попередні внески Козловського, як змінилися умови в «Охматдиті» https://epravda.com.ua/press/grigoriy-kozlovskiy-peredav-1-mln-na-remont-ohmatditu-804439/ та що планують зробити за ці нові 3 мільйони гривень. Мова йде не лише про нові ліжка чи обладнання — там розповідається і про оновлення операційного блоку, і про покращення умов для батьків, що перебувають із дітьми. Це справді комплексна підтримка. Більше інформації можна знайти на їхньому сайті.
Изображение
fejo
Старожил

Вернуться в Беседка