Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Як краще почистити автомобільні диски?

Разговоры обо всем

Модераторы: Управляющий, ФинКом

Як краще почистити автомобільні диски?

Сообщение fejo » 17 апр 2025, 09:31

Хлопці і дівчата, підкажіть, будь ласка, як краще почистити автомобільні диски, щоб і блищали, і не пошкодити покриття. Уже кілька разів пробував звичайні миючі засоби, але результат не дуже. А деякі засоби навпаки залишають розводи або плями, ще й запах хімії стоїть тиждень. Хочу знайти щось ефективне, але безпечне як для металу, так і для лаку, бо диски не дешеві. Може, хтось пробував щось із професійної автохімії? Чи краще взяти щітку і натерти вручну до дзеркального блиску?
fejo
Старожил

Re: Як краще почистити автомобільні диски?

Сообщение Summer15 » 17 апр 2025, 09:35

Мити диски бажано в тіні, оскільки під сонцем засіб може швидко висохнути і залишити плями. Не рекомендується використовувати агресивну хімію чи металеві щітки, оскільки вони можуть пошкодити покриття диска.
Summer15

Сообщение fejo » 17 апр 2025, 09:36

Дякую за відповідь. Я цього й не знав. А можеш ще сказати, яким саме засобом користувався? Бо бачу, їх купа різних і за складом, і за брендами. І ще: чи можна таким засобом чистити й пластикові ковпаки, чи він тільки для металу? Бо я маю ще друге авто з ковпаками — теж би не завадило освіжити їх.
fejo
Старожил

Сообщение Summer15 » 17 апр 2025, 09:48

Я десь рік тому мав таку саму проблему після зими, коли диски були просто чорні від гальмівного пилу і реагентів. Миючі засоби зі супермаркету взагалі не брали. Врятувала ситуацію спеціалізована автохімія https://testmaker.com.ua/avtohimiya/ Наносиш засіб для очищення дисків, чекаєш кілька хвилин, поки розчин подіє, і змиваєш водою. Я користувався піною з нейтральним pH, щоб не пошкодити лак і емаль. Головне не шкребти жорсткими щітками.
Взагалі, я вважаю, треба користуватися спеціальною автохімією, автоаксесуарами та автокосметикою, якщо хочеш мати результат. Бо старі дідівські методи не завжди діють.

Изображение
Summer15

Вернуться в Беседка