І. Три автори по-різному попереджають, що і на внутрішньому фронті йдуть активні бойові дії. І в цьому сутність гібридної війни, з якою має впоратися передусім суспільство. Українське суспільство мусить бутити настільки мудрим, щоб розрізняти, хто є хто у владі, і де закінчується некомпетентність і починається зрада, з якою не можна миритися.
8. Гарань назвав два варіанти розвитку подій на Донбасі http://www.ukrlife.tv/video/politika/po ... na-donbasi Україні потрібно визнати Донецьку та Луганську області своєю територією, яка тимчасово контролюється терористами, або визнати захоплені бойовиками території окупованими. Про це в ефірі UKRLIFE.TV розповів політолог Олексій Гарань. "Перший варіант - нам потрібне формальне визнання, що захоплені території є частиною України, але їх контролюють бойовики, і ми перераховуємо туди якісь гроші і фактично легітимізуємо їх. Вони ж готові визнати, що це Україна і це передбачалося законом "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" на три роки. Але на три роки їх легітимізувати...Вони це визнають, але хочуть з нас брати гроші на відновлення економіки Донбасу. Є небезпека, аби нас не змусили платити ще за це. Другий варіант - ми визнаємо ці території тимчасово окупованими територіями і не йдемо на політичну легітимізацію бойовиків. Ми встановлюємо жорсткий кордон і живіть собі, як думаєте. Якщо це тимчасово окупована територія, то ми не несемо відповідальності, що там відбувається. Ми її не контролюємо і цим не займаємося. Ми можемо направляти туди гуманітарні конвої, але тільки під контролем ООН, Червного хреста тощо. Якщо ж визнають ці території українськими, то ми направляємо туди ресурси, проводимо обміни, навіть проводимо там місцеві вибори. Але ми маємо розуміти, що на цих місцевих виборах виграють бойовики", - сказав він. Також політолог зазначив, що у мінських домовленностях є недоліки, на яких гратиме Володимир Путін.
6. Юрій Костюченко. Наука безпеки У міжнародному науковому співтоваристві не є секретом, що з 2003 - 2005 російські математики розробляли моделі, які є основою того, що сьогодні назване модним терміном «гібридна війна» - методи інформаційно-психологічного впливу і методи оперативного управління бойовими підрозділами в багатоагентному середовищі. Саме з цим ми і маємо справу зараз. Деякі наші вчені знали про ці роботи, багато хто з них неодноразово намагався донести цю інформацію до відома влади, проте безрезультатно. Зрозуміло, чому цю інформацію ігнорувала минула влада, але чому в цьому не зацікавлена влада сьогоднішня, пояснити набагато важче. А ми, між тим, непогано уявляємо, як працюють використовувані супротивником методики, на яких принципах вони ґрунтовані, а головне - де їх вразливі місця. http://www.day.kiev.ua/uk/blog/nauka/nauka-bezpeky
7. Валентин Торба. Тести на 2015-й. Від «Кучміністану» до України Єдине, що ми не маємо права робити — це розслаблятися. Жодна економічна чи політична криза Путіна не зупинить. Понад те, він вдало використовував і використовує зовнішні фактори для відволікання уваги від внутрішніх проблем. Не забуваємо, що для більшості росіян війна в Україні — це джерело агресії, що начебто спрямована на них. Саме так «геббельсівська» російська пропаганда подає конфлікт на Донбасі. Анексія Криму для росіян — це не просто відновлення «історичної справедливості», це забезпечення «безпеки» від зовнішнього ворога. Тривалий і тяжкий бій на нас чекає і наступного року. Саме тому українці мають вибудувати в собі відповідні укріплені стіни. Стіни ці мають бути насамперед інформаційними. Це фільтри, що мають не допустити зіграти на провокаціях чи деморалізувати нас. Не забуваємо, що необмежена влада сильно психологічно впливає на диктатора, невід’ємною складовою психіки якого стає манія переслідування. Путін живе в спотвореній системі координат, про що говорить зокрема й така його фраза: «Это Украина первая ввела войска на юго-восток Украины». Він не раз обмовлявся, що вважає Україну лише умовною територією, що складається від «подареных» царями українцям земель. Це, так би мовити, відправний пункт його мислення щодо нашої країни. Отже, можна зробити чіткий висновок — крім біди з півночі нам чекати нічого. Із багатовекторної країни ми впевнено перетворюємося не просто в країну проєвропейську, а країну з відвертим пронатівським спрямуванням. Саме тому Путін наразі буде не стільки окуповувати інші території України (є реальна загроза проторування «коридору» до Криму), що лише посилює санкції Заходу, скільки робити все для провокацій, диверсій та розпалювання конфліктів усередині України, які можна зовні видати за громадянську війну. http://www.day.kiev.ua/uk/blog/polityka/testy-na-2015-y
8. Юрий Бутусов. Полтора миллиарда для бюджета Украины со счетов Януковича - прямо сейчас! Власть создает план повышения налогов - ок, но покажите нам также план конфискации денег у преступников. Давайте государство будет начнет работать головой, а не только тупо отжимать налоги. http://obozrevatel.com/blogs/72645-polt ... ejchas.htm
11. Ніна Тимків. Портрет української міжусобиці Нав'язуючи толерантне ставлення до агресивних квазі держав ДНР та ЛНР, українські ЗМІ забули про найголовніше - злагоду всередині України, яку визначає вміння розуміти один одного. http://espreso.tv/blogs/2014/12/23/port ... izhusobyci
... поки політика і зброя спрямовані на ідеали провінційності, вони означають тільки марні загибелі кращих людей. Юрій Шевельов, мовознавець, історик літератури, професор Гарвардського, Колумбійського університетів
Слава Україні! Нехай Господь Саваот захистить Донбас і Україну! Збереже нас і наших вояків!
З представниками республік-привидів, мабуть, перемовлятися можуть лише політики-привиди. Бо постаті Кучми і Медведчука давно тхнуть політичною мертвечиною. 3. Леонід Чумак. Медведчука хочуть зробити донбаським Кадировим http://espreso.tv/article/2014/12/24/kh ... erorystamy
Виявляється, вата донбаська і київська – це одна порода. Бо ті ж самі печерно-антисемітські аргументи чути і тут із вуст членів клубу розбитих сердець полковника ФСБ Путіна. До слова, а що там у ВВХ з єврейством? Подейкують, його дідусь – гомельський єврей. Навіть фото в архіві розшукали. Точно не угро-фін. )))) 4. Денис Казанский. Пресса антифашистов http://obozrevatel.com/blogs/04386-pres ... histov.htm
4. Митрополія скаженіє, бо я руйнував основи «Русского мира» - отець Віктор Бедь Сьогодні йде реальна війна, війна ординсько-імперської Московії проти України та її незалежності. І вона йде на церковно-духовному рівні, через зомбування вірних. Я та моя академія потрапили на перший рубіж, тому по нас завдають таких ударів. Якби Московська патріархія думала про вірних, вона б уже давно дала своїй церкві статус автокефалії, і питання подолання розділення було б вирішене. Але Москва не робить цього через свої імперсько-ординські інтереси. Я не можу домовлятися про те, любити чи не любити свою Батьківщину, говорити правду своєму народу чи не говорити. Я ж служу Господу Богу, а не Гундяєву чи Березовському. Я як священик собі цього не дозволяв. http://www.ukrinform.ua/ukr/news/otets_ ... ra_2004980
6. Обличчя одного з кращих саперів Збройних Сил України з позивним «Француз» тепер можна побачити на поштових марках «Укрпошти» Серія марок із зображенням військовослужбовця має назву: «За честь! За славу! За народ!» Україна має знати своїх героїв!
А пісня — це душа. З усіх потреб потреба. Лиш пісня в серці ширить межі неба. На крилах сонце сяйво їй лиша. Чим глибша пісня, тим ясніш душа. Іван Драч
Слава Україні! Нехай Господь Саваот захистить Донбас і Україну! Збереже нас і наших вояків!
2. "Путіна вигодували, як у 1930-х випестили Гітлера" – Оксана Забужко Не тільки в Україні політичний клас неадекватний теперішнім історичним викликам. Сьогодні глобальна криза політиків і політики. Вона у відриві від етики, як виявилося, не справляється з управлінням. Вигодували Путіна, як у 1930-х випестили Гітлера. Тільки з тією різницею, що сьогодні, холєра, нема Черчилля. Нема й Рузвельта". http://gazeta.ua/articles/culture/_puti ... hko/601024
4. Євген Середа. Від сепаратизму до «особізму» Сьогодні не зовсім зрозуміло, про яку взагалі модель спеціального статусу може йтися в контексті нині захоплених територій Донбасу http://www.day.kiev.ua/uk/blog/polityka ... o-osobizmu
6. Дар’я Тарасова. Пухнасті бойові товариші, які рятують та охороняють військових у зоні АТО Цей собака оберігає наших військових на 31-му блок-пості. Першим відчуває загрозу та біжить до бліндажу. Бійці називають його барометром сепаратистської агресії.
7. Камікадзе на зв’язку Камікадзе – саме таку назву має один із постів на дорозі до донецького аеропорту. Тут стоять бійці з добровольчої чоти «Карпатська Січ» http://tyzhden.ua/Society/126545
12. "Украина победит в 2015 году", - политолог Виктор Небоженко «Реформы в Украине не начнутся в начале 2015 года. Украинская политическая элита делает все, чтобы не проводить реформы, хотя на них нужно всего 180-200 дней. При этом не обязательно ставить на колени всю страну. Политическая элита не хочет начинать реформы, потому что не видит в них своего места. Если население к реформам готово и надеется, что спустя время жить станет легче, то правящий класс не знает, с какой стороны начать изменения. Победа Украины начнется в ноябре-декабре 2015 года. До этого нас ждет большой и тяжелый период реализации реформ. Самое худшее в реформах это то, что наши политики думают, что для их проведения необходимо всю тяжесть переложить на население или олигархов. Они не учли, что можно все разделить поровну», - считает Небоженко. Кроме того политолог отметил, что Украине необязательно вступать в НАТО, а необходимо лишь интенсивное сотрудничество со странами, которые являются членами Альянса.
18. Спасти рядового Райена Да,трудно даже представить,чтобы в России рядового Иванова сделали символом борьбы против проклятых укров и завели его в ПАСЕ.Это противоречит самому существованию России,где государсвто-Все,человек-ничто,винтик для работы этой самой машины. http://nazlo-vsemu.livejournal.com/1130840.html
Ми звикли традиційно ховати від себе ту правду, над якою треба було б найбільше подумати Євген Сверстюк, письменник, філософ
5. Світлина. День шахтаря в Первомайську (Луганщина), 1962 рiк
Жодного кокошника, балалайки чи косоворотки...
6. Євгенія Белорусець: «Донбас всіма силами протистоїть війні» Євгенія Белорусець розповіла Сultprostir про роботу фотографа на Донбасі, солідарність і життя підчас війни. http://cultprostir.com.ua/uk/post/yevge ... oyit-viyni
Микола Миколаєнко, інженер, місто Горлівка. Як стають «ополченцями» «Нас обдурили: все в руки взяли росіяни, а нас, місцевих, посилають в найбільш небезпечні точки…» http://www.radiosvoboda.org/content/art ... 62444.html
Р. Кіплінґ «Солдат» Зайшов я до пивниці раз, щоб горло промочить, Аж чую: «Правила у нас, свій камуфляж змініть!» Дівки за стійкою у сміх: «Тримайте, бо впаду!» Я відвертаюся від них, на вулицю іду… «Солдате, те, солдате, се! Солдате, геть іди!», Але «Спасибі, наш герой», як дійде до біди. Як дійде до біди, синки, великої біди. Тоді «Спасибі, наш герой», як дійде до біди!
В театр увечері пішов, не брав ні краплі в рот, Пияк без клопотів пройшов, я знов надворі – от… Навіть на виставці якій кричать: «Куди попер», Та щойно гряне, Боже мій, то садять у партер! «Солдате, те, солдате, се! Солдате, зовні жди!», Але «Героя наперед!», як дійде до біди. Заграє барабан, синки, тоді вже в стрій іди, Тоді «Спасибі, наш герой», як дійде до біди!
Та що ж, пошарпався мундир, який ваш сон хранив, Простий солдат – не командир, не густо заробив. Попробуй, жевжику, разок, то й докоряй мені, Зробити хутко марш-кидок з вагою на спині! «Солдате, те, солдате, се! Напився вже, гляди!», Але «Там воля або смерть!», як ворогів ряди Супроти нас ідуть, синки, що спробуй обійди, Тоді «Там воля або смерть!», тоді вперед іди.
Ні, не герої ми, проте не сміття і не грязь. Хоч не в казармі живете – не кращі й ви од нас! Хто у тилу знай кривить рот від нас – людей простих, То хай би сам пішов на фронт і там шукав святих. «Солдате, те, солдате, се! Не швендяй, одійди!», Але коли повіє дим, то перші ми завжди. Коли повіє дим, синки, коли повіє дим, «Проходьте, пане, наперед» кричать мені завжди.
Держава пільги нам дає у цей буремний час, Та важливіші речі є для нас, але й для вас. Затямте – важко вам хіба – щоб кожен знати звик, Що форма – честь, а не ганьба, якщо ти чоловік! «Солдате, те, солдате, се! Із килима зійди!», Але коли ведуть вогонь: «Спаси і одведи!». Вони кричать «Спаси!», синки, за них на фронт піди… Солдат – не дурень, знає все. Та все ж іде туди.
2. Голова російського Червоного Хреста: "Гуманітарка" для Донбасу є вторгненням в Україну Особливе занепокоєння в Московського відділення організації викликає інформація про постачання зброї, боєприпасів і палива бойовикам http://tvi.ua/new/2014/12/25/holova_ros ... v_ukrayinu
10. Волонтерські будні: Щирість Волонтер - це не особистість для картинки і політичних дивідендів. Це людина, яка вкладає свою душу в справу під назвою "допомога бійцям АТО". Але якби не народ, то всього цього не було б. Про щирість простих людей і розповідає цей сюжет...
17. Чи зможе Антикорупційне бюро ліквідувати корупцію? Боротьбу з корупцією має очолити людина, яка ніколи не працювала в державних органах України чи у правоохоронній системі й вже має успішний досвід. Такою людиною для України може стати Міхеїл Саакашвілі, вважає член конкурсної комісії з виборів директора Антикорупційного бюро, головний редактор «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов. На його думку, Саакашвілі зможе організувати й надихнути тих чесних й амбітних людей, які підуть працювати у НАБ. Результати роботи будуть вимірюватися доведеними у суді справами проти корупціонерів.
Галино, ви оце почитайте, що ота армія скажених дикунів коїть! Я маю на увазі москалів. Ось почитайте
Приют для собак "Ильинка". ‼ВСЕМ ДЕЛАТЬ ПЕРЕПОСТ ‼С-Пб. Ржевка. Красногвардейский район.Воинская часть 33491. Эти собаки жили на территории, их кормили, стояли будки... А потом их офицерье расстреляли. 8 собак.. из них 2 щенка девочки маленькие, 5-ти месяцев..старый пес, беременная собака,которая должна была родить.. рыжий пес,сильно хромал..был сбит машиной, т.к рядом с частью Дорога Жизни., Серый, Чернушечка. Их трупы лежали по всей территории на протяжении 2х недель.. Солдаты мимо них ходили..Чернушку убили прямо в будке.. Когда мне анонимно позвонили и сообщили.. я не поверила, т.к с лета ходила в эту часть и договаривалась о стерилизации собак. И меня уверяли, что их любят и они в безопасности..стерилизовать не плохо бы,но и не приносит им помех. Щенков пристраивают. Вот только две девочки остались.. Хотя я предлагала мамку и щенков забрать в приют. УВЕРЯЛИ,ЧТО ЭТО НЕ НУЖНО.. Когда я нашла трупик рыженькой щеночки..я позвонила охране в/ части и сказала,что собака застрелена.. мне сказали, что такого не может быть.. рядом я нашла в будке Чернушку.. а в 10 шагах от нее труп Хромого..он был прикрыт доской.. После солдаты,наблюдавшие за мной и ржавшие как кони в стороне сообщили,что это старшИе развлекались Чернушка..молоденькая, не крупная собачка.. 40 см в холке.. была убита прямо в своей будке... Рыжий,хромой мальчик был убит у дерева,где его накрыли фанеркой.. Щеночек рыжая девочка убита была у дороги.. так и лежали все более 2х недель.. Представляете, даже трупы не убирали.. Солдаты сказали,что это старшие убили..веселились так, а трупы не убирали,типо привыкайте к смерти.. БРЕД!!! Бред и позор Армии России!! Когда ко мне подошли офицеры,то их даже не волновало,что я снимала на мобильник.. мало чего успела,но все же....Меня выставили за территорию,сказав,что в кирилловском их коллега расстрелял собак и ему чуть ли не орден дали... Вояки просто уверены в своем великом подвиге и безнаказанности. Ведь подвиги поощряются.. а о том, что это УБИЙСТВО..расстрел ,ради забавы.. не думают абсолютно. Зачем прикармливать, давать иллюзию дома, уверять людей, как они любят собак и им при воинской части хорошо... а на самом деле.. Конечно это героизм.. стрелять в напуганных щенков..Старого,бородатого пса..В хромого,ласкового... В маленькую черненькую девочку..очень кстати удобно в будке то убить..а в ласковую,беременную собачку..вообще в радость. ОТЛИЧНЫЕ МИШЕНИ!!! Браво нашей Российской армии! Браво нашим офицерам!
Я вважаю, що ці дикуни, армія россіян, вони не мають право на життя, через усі їхні злодіяння. І проти тварин, і проти людей.
Я навіть не певна, чи можна довіряти "зоозахистникам" із тої тюрми народів - Москви. Особисто раджу - ніяких контактів іх москалями. Бо це хвора нація. Нація садистів, яким убти безневинну тваринку, або мирного жителя України - дуже і дуже просто.
"И вот, Господь пройдет, и большой и сильный ветер, раздирающий горы и сокрушающий скалы пред Господом, но не в ветре Господь; после ветра землетрясение, но не в землетрясении Господь; после землетрясения огонь, но не в огне Господь; после огня веяние тихого ветра, и там Господь" (3 Цар. 19:11-12).
Весь этот год с его тоскою и злобою, из каждой трещины полезшими вдруг, я слышу ноту непростую, особую, к любому голосу примешанный звук, похожий, кажется, на пены шипение, на шелест гальки после шторма в Крыму, на выжидающего зверя сопение, но только зверя не видать никому.
И вот, пока они кидаются бреднями, и врут, как водится у них искони, плюс измываются уже над последними, кто не уехал и не стал, как они, пока трясут, как прокаженный трещоткою, своими байками о главном-родном и глушат бабками, и кровью, и водкою свой тихий ужас пред завтрашним днем, покуда дергаются, словно повешенный, похабно высунув язык-помело, — я слышу голос, незаметно примешанный к неутихающему их трололо. И сквозь напавшее на всех отупение он все отчетливее слышится мне — как будто чайника ночное сипение, его кипение на малом огне.
Покуда зреет напряженье предсудное, рытье окопов и прокладка траншей — всё четче слышится движенье подспудное, однако внятное для чутких ушей. Господь не в ветре, урагане и грохоте — так может действовать испуганный бес; и нарастание безумства и похоти всегда карается не громом с небес; Господь не действует ни криком, ни порохом — его практически неслышимый глас сопровождается таинственным шорохом, с которым лопается пена подчас, и вот я чувствую, чувствую, чувствую, хоть признаваться и себе не хочу, — как в громовую какофонию гнусную уже вплетается нежнейшее "Чу"…
Пока последними становятся первые, не остается ни порядков, ни схем, оно мне сладостно, как ангелов пение за темнотой, за облаками, за всем: такое тихое, почти акапельное, неуязвимое для споров и драк.
5. Предсказание Глеба Якунина (Помер 25 грудня 2014 у Москві). Глеб Якунин, советский и российский религиозный, общественный и политический деятель. Интервью на "Конгрессе интеллигенции",19.03.2014 Съёмка и монтаж - Александры Агеевой
Столиця України — Київ. Виконує обов’язки "матері городів руських". Батька городів руських не знайдено, але він безперечно десь є. Остап Вишня, письменник, громадський діяч
2. Вечір із Миколою Княжицьким | Валентин Сильвестров UA - На Еспресо ТВ інтерв'ю з видатним композитором Валентином Сильвестровим. Інтерв'ю про Путіна, якого він називає кривавим Хлєстаковим. І про Бога.
Найкращий діалог у нинішній ситуації – дії військових України, спрямовані на звільнення окупованої землі від чужої армії і озброєних колабораціоністів. Потім можемо говорити: ми за мир, тому що чужого нам не треба, а свого грабувати і руйнувати не дозволимо. Але стараннями всіх гарантів маємо ту військову потугу, яку маємо. Це нині. Все може змінитися. Але поки хтось мудріший намагається знаходити слова, щоб достукатися до розуму і серця "опонентів". Дякувати Богу, не всі по той бік є "опонентами". 4. Олег Скрипка. Ми виграємо війну обов'язково, але спочатку ми переможемо війну в наших серцях http://blogs.pravda.com.ua/authors/skry ... 26393dfd0/
Прослухала всі привітання цього проекту. Більшість росіян уникає оцінок українсько-російських політичних взаємин, говорячи про музику, на яку нічого не повинно впливати. Деякі україномовні москвичі взагалі марять, говорячи про соціалістичну Україну. Українці здебільшого правильно окреслюють теперішню ситуацію, знайшовши відповідні слова без ненависті. Найвлучніше висловився Олег Скрипка. 5. Проект "Поздравления Оттуда Сюда" Русские и украинские музыканты поздравляют друг друга с Новым годом и Рождеством. В акции участвуют Юрий Шевчук, Олег Скрипка и другие музыканты, которые верят в то, что мир возможен, и хотят противопоставить добрые слова словам ненависти. Нам очень важны ваши репосты. No war! https://www.youtube.com/channel/UCORAmf ... YPrLoxircg
А тут можна сказати одне: "Дуракам закон не писан…". Та це не дурість, а ницість пересічного х****па. 7. Актер из фильма «Любовь и голуби» Александр Михайлов выступил перед боевиками в Луганске http://hvylya.net/news/digest/akter-iz- ... anske.html
2. Костянтин Матвієнко. Перепис у Криму. Київ має бути готовим до звільнення півострова Процеси дезінтеграції Росії, які стануть головними чинниками звільнення Криму від окупації, можуть набути лавиноподібного і карколомного характеру
6. Юрій Береза. Сьогодні вранці, в районі Пісків, диверсійно-розвідувальна група терористів у кількості п'яти осіб намагалася спалити важку техніку 93- ї бригади... https://www.facebook.com/yra.bereza/pos ... nref=story
9. Як воюють псевдо-воїни на Сході України UA - Як воюють псевдо-воїни на Сході України. Корупційну схему взяли на озброєння чиновники, які за законом мають право зберегти посади, якщо підуть служити. Замість життя в окопі - спортзал, масаж і вечеря в ресторані. Так служить в АТО - один з мобілізованих чиновників Донеччини. На війні він числиться кулеметником, а в цивільному житті, мав би потрапити під першу хвилю люстрації. ТСН вистежила одного з псевдо-воїнів. Випуск ТСН.12:00 за 26 грудня 2014 року
10. Если сепаратисты прорвут оборону, то местная милиция развернет оружие против Украины, - депутат горсовета Северодонецка http://www.ukrlife.tv/video/politika/es ... rodonetska 23 мая текущего года террористы так называемого «народного ополчения ЛНР» похитили депутата городского совета Северодонецка Сергея Самарского. Его захватили внутри помещения, посадили в черную "Волгу" и увезли в неизвестном направлении. В студию UKRLIFE.TV Сергей Самарский пришел вместе с представителем Центра Гражданских Свобод Александрой Романцовой. Он рассказал, как его похитили, как с ним обращались в плену, а также о ситуации в городе и местных сепаратистах.
3. Плотницький не контролює всю "ЛНР" Губернатор Луганської області Геннадій Москаль заявив, що в так званій "ЛНР" є багато груп впливу і сама "ЛНР" контролює лише Луганськ та передмістя, але не іншу територію. Про це пан Москаль розповів в інтерв’ю ВВС Україна. "Великою силою є козаче так зване Всевелике військо Донське…козачки тримають під контролем південні райони області. Алчевськ контролює якийсь Мозговий, Стаханов – якийсь Дрьомов, який влітку тримав під окупацією Сєвєродонецьк із своєю "Армією південного сходу". Первомайськ контролює якийсь Іщенко, судимий у Росії за вбивство", - розповів пан Москаль. http://svidok.ua/ua/news/article/7596-p ... e-vsju-lnr
8. Роман Кабачій. Православна «заказуха»? Поки Юрій Стець думає над методами контрпропаганди, один із них лежить на поверхні – карати за джинсу. Приміром, релігійного характеру Проводячи моніторинг джинси на сайті УНІАН, експерти ІМІ надибали ще один тип джинси – релігійний. Причому, це той випадок, коли матеріали зведені в одну рубрику і представляють точку зору однієї сторони – УПЦ МП та окремо РПЦ. Православна джинса на УНІАН і «кадети» висвячені руськомирськими попами в ліцеї ім. Богуна. Новий міністр інформаційної політики, кум віруючого УПЦ МП президента України Петра Порошенка вочевидь проінформований про ці всі факти? http://www.day.kiev.ua/uk/blog/polityka ... a-zakazuha
Ще одна спроба діалогу з "старшим братом", тамбовським вовком за сумісництвом. 9. Ольга Пешнина. Ответ "сионистской сучки"-жЫдобЭндэровки великоватнику http://oleg-leusenko.livejournal.com/2033522.html
13. Россия будет рушиться и попытается утащить за собой Украину, - Виталий Портников http://www.ukrlife.tv/video/politika/ro ... -portnikov "В следующем году нам необходимо провести экономическое преобразование, которое затронет социальную сферу. Это очень опасно, учитывая финансовый кризис, в котором мы находимся. Нужно понимать, что в такой ситуации политические кризисы неизбежны, и разочарования неизбежны, и люди не будут довольны. Но без таких преобразований мы рискуем застрять в межвременье надолго. При это нужно понимать, что все эти действия будут происходить на фоне непрекращающейся диверсионной деятельности России против нашего государства. Россия сама будет рушиться, при этом пытаясь утащить за собой Украину, как утопленник, чтоб мы тоже утонули. Она будет пытаться всех утащить за собой. Я не уверен, что это получится, но год будет тяжелый, когда мы будем сопротивляться этому мертвяку", - сказал Портников. Между тем он отметил, что Запад не готов к краху России и тем вызовам, которые ждут современный мир в следующем году.
2. Патріарх Філарет: Мені пропонували очолити все українське православ'я під омофором Москви Церква повинна виховувати віруючих у любові до свого народу. Будь-яка. Чи це російська, чи українська, чи грузинська, чи румунська, чи грецька, - вона виховує віруючих у любові до свого народу, до своєї землі, до Батьківщини. І тому нема церкви патріотичної і непатріотичної. Усі церкви православні, без виключення, виховують своїх віруючих у дусі любові до своєї Батьківщини, і всі вони патріотичні. Так повинно бути, бо народ - це наші ближні, а ближніх Бог заповідає любити, як самого себе. Але ця любов, цей патріотизм не повинні перетворюватися у шовінізм. Церква не має проповідувати ворожнечі або служити чужим інтересам, бути інструментом чужої, ворожої політики. http://www.ukrinform.ua/ukr/news/patria ... vi_2006680
3. Отець Петро Балог. ПРО НАДІЮ ДЛЯ УКРАЇНИ Коли в Україні буде краще? Коли всі візьмуться її відбудовувати. Так було з усіма країнами, які виходили з кризи: ніколи і ніде жоден уряд сам не в змозі піднести країну з кризи, жодні реформи не діють магічно. А тим більше - їх відсутність... Коли всі візьмуться відбудовувати Україну? Коли в неї повірять. А в неї повірять лише тоді, коли керівництво стане на передовій кризи, повиходить з Конче-Засп, перестане бути корумпованим, поставить закон справою номер один спочатку для себе, потім для всіх інших, і то без винятку. Коли народ побачить, що під час кризи важко теж керівництву, у народа появиться солідарність з цим керівництвом, коли побачать чесних правоохоронців і суддів, появиться тяга співпрацювати у поборенні злочинів, коли побачать, що основний податковий тягар несуть ті, які найбільше нажилися, тоді і самі долучаться до цього тягара... Є ще інший варіант "спільного підйому" країни, а саме, коли підйом можливий у формі примусовій, як за часів Сталіна: рабський труд, розстріли, переслідування. Так як це нам, слава Богу, не світить, залишається перший варіант. Без нього у народу не буде ніякого стимулу працювати для спільного блага. Нема надії - нема майбутнього. Дорогі чиновники, не забирайте у народа надію. Почніть її привертати. Почніть з себе! P.S. Громадянське суспільство не повинно пасивно чекати, коли керівництво відважиться почати з себе, бо може не дочекатися. Громадянське суспільство повинно до цього змушувати керівництво, цього вимагати і за це всіма силами вести немилосердну боротьбу. http://risu.org.ua/ua/index/blog/~Petro+Balog/58654/
5. Ігор Гулик. Новорічне. На мою думку, спільнота наразі хворіє конфліктом очікувань та реалій. Ми хочемо всього й одразу, але так не буває, хіба у казці http://espreso.tv/blogs/2014/12/31/novorichne
Пісня 551. Слова: Олег Лишега. Музика: Мертвий півень. Виконання: Мертвий півень
Поки не пізно бийся головою об лід, Поки не темно бийся головою об лід, Пробивайся, вибивайся, - Ти побачиш прекрасний світ, Ти побачиш прекрасний світ.
Короп - той навпаки, зануриться в глибини, Втече на саме дно, Та короп і служить для того, Щоб колись бути пійманим раніш чи пізніше... Але ж ти людина, тебе не впіймає ніхто, Але ж ти людина, тебе не впіймає ніхто.
Коропи, ті не такі, Цілі століття повільно осідають Їхні зграї полохливі і темні, Вони віддаляються в протилежний бік. Бач, Наше століття давно поспішає їм вслід.
Торкається плавником, Як рукою, їхніх плавників І втікає. - Ти покинутий? Але ж ти людина, Не відчаюйся, ти проб'єшся, Не відчаюйся, ти проб'єшся, Не відчаюйся, ти проб'єшся.
Поки не пізно бийся головою об лід, Поки не темно бийся головою об лід, Пробивайся, вибивайся, - Ти побачиш прекрасний світ, О, прекрасний неозорий засніжений світ! Засніжений світ...
Слава Україні! Героям слава! Нехай Господь Саваот захистить Донбас і Україну! Збереже нас і наших вояків!
Без власної держави, без визволення, отже і без визвольної боротьби, Україна не може мати ані свободи, ані добробуту, ані демократії. Степан Бандера, український політичний діяч, голова проводу ОУН
Шалений рік відійшов. Початок нового року хотілося зустріти за старою довоєнною традицією перед екраном, де б були сюжети з натяками на святкову дату. Але в екрані траплялися остогидлі ворожі обличчя, які нагадували про головну біду, що тяжіє над країною. Якраз побачити українських вояків було б доречним, та не всі канали спромоглися їх показати. А за вікном гриміло від вибухів петард, бо не всі в столиці знають, що в нас війна, і в кожному українському місті існує терористична загроза. Вранці інтернет відреагував на виклики першої ночі року. Дякувати Богу, не лише інтернет. Держава ніби прокидається після тривалого сну вже в палаючій хаті.
1. Вікторія Кодиляцька. Новорічне ТБ: своє, майже своє і вороже Асортимент телевізійного новорічного меню не вразив, а місцями навіть потішив. Вірність "Інтера" російському інформпростору теж не стала несподіванкою http://tyzhden.ua/Society/126984
Людина, чиє ім'я вправні кремлівські пропагандисти використали в боротьбі проти України. Діяч суперечливої епохи, який заклав підвалини сучасної України.
3. Борислав Береза, официальный представитель "Правого сектора", один из двух депутатов от этого движения в Верховной Раде гордится своим еврейским происхождением Под флагами УПА уничтожались не евреи, а их нынешние носители – не ксенофобы. http://izrus.co.il/diasporaIL/article/2 ... z3NbeUzHLF
Ні на що не здадуться навіть найкращі нагоди й готовність допомогти, якщо сама нація не виборює й не кує своєї долі власною боротьбою. Степан Бандера, український політичний діяч, голова проводу ОУН
2. Тетяна Штифорко. Війна на ураження України: чи заберуть в «Інтера» ліцензію? Водночас є великі сумніви у тому, що «Інтер» насправді таки позбавлять ліцензії. Нацрада з питання телебачення та радіомовлення лише 15 січня зможе розглянути ситуацію щодо «Інтера» – такою є відповідь цієї структури на вимогу Турчинова негайно зібратися і вирішити це питання. Можна не сумніватися, що до цього часу власники каналу зможуть натиснути на відповідні важелі, вийти на потрібних людей, які «легко і невимушено» закриють усі проблеми «Інтера». Звідси і млява реакція представників української влади на ляпас «Інтера» – за винятком Турчинова, кількох нардепів та представників Нацради усі решта намагаються відмовчуватися. Обурення людей – ще зовсім не означає, що та чи інша справа буде вирішена на користь незалежної країни, якою бачать у свої помислах мільйони українців. Розстріл «Небесної сотні» та інші кримінальні справи проти посадовців періоду Януковича, які надовго застрягли в нетрях МВС та Генпрокуратури, цьому беззаперечний доказ. «Вони відчули силу разом з перемогою на виборах і в силу постійних переговорів з Путіним, Фірташ же зрозуміло, ху із ху... СБУ, наприклад, не хоче таки зрозуміти, як фінансується канал? Або хоче точно так само, як і з холдингом «Вести»?», – дуже чітко охарактеризувала ситуацію в Україні та яким буде результат щодо «Інтера» головний редактор «Телекритики» Наталія Лігачова. http://zik.ua/ua/analytics/2015/01/02/v ... iyu_553776
3. «Усіх загиблих шкода... Але Влада не вистачає» Побратим загиблого під Іловайськом лікаря батальйону «Херсон» Владислава Ковальова Володимир Мазур розповів Тижню про гумор Влада, розмови віч-на-віч, останні зустрічі та людей, які заважають перейменувати на честь героя лікарню в обласному центрі, де той працював хірургом. http://tyzhden.ua/Society/125514
1. Олег Романчук. Війна проти власної країни. «Інтер» не означає інтернаціональний Обурює, що процес зросійщення українців не припинився і після Революції гідності. У листопаді 2012 року Алєксандр Владіміров, російський генерал-майор, член Ради з національної стратегії, звернув увагу на таке: «Основная борьба ведется на всех уровнях и сферах, но наиболее жестко на уровне и в сферах национального сознания и базовых национальных ценностей». А ще він запропонував «изменить отношение к национальной информационной сфере в сторону формирования ее однозначной патриотичности». РНБОУ мала б звернути увагу на сентенції російського генерала. Бо для того, щоб «Карфаген рускава міра» був зруйнований, треба знати плани ворога, треба знати, про що він думає. http://www.radiosvoboda.org/content/art ... 74138.html
Як довго ще це триватиме, і хто нарешті спинить церковно-енкаведистську експансію в Україні? 5. Московські попи моляться за Путіна і кличуть окупантів на західну Україну. Відео http://infoprostir.te.ua/?p=72071
ІІ. На культурному, чи радше, міжкультурному фронті
1. Вчора в ЛиНиРи намалювалася така собі Юля Чичеріна, представниця "уральського року", нібито правнучка наркома Чичеріна. У Вікіпедії цей факт уже зафіксували:
2 января 2015 года Юлия Чичерина дала благотворительный концерт во Дворце культуры имени Ленина в г. Луганске, что вызывало шквал критики со стороны фанов из Украины. Данный поступок был расценен поклонниками из Украины, как поддержку сепаратистов и неуважение к Украине. Кроме того, сам факт выступления в Луганске имеет юридические последствия - были нарушены правила пересечения границы Украины (фактические незаконное пребывание в Украине). Как результат, репутация певицы в Украине значительно пострадала. Многие ее фаны в Украине, в знак протеста, перестали слушать ее композиции.
Сьогодні блідий Панін виправдовувався перед співвітчизниками. Не лукавить: йому було страшно, немає колишнього куражу, навіть щось розумне в очах з’явилося.
3. Радіо Свобода. Вплив культури на політику Протягом століть культура завжди мала першочергове, провідне значення – передусім тому, що завжди була могутнім фактором соціального розвитку й відображала особливості суспільного життя. І як тільки сепаратисти на сході захоплювали місто чи будівлю, то відразу знімали український прапор й піднімали свій. Тривалий час штучно Україну намагалися культурно розділити – на захід, на схід, ніби два різних світи. Саме тому, вважають деякі експерти, й стало можливим збройне протистояння. Утім, якщо можна впливати культурою у мирний час, чи можна використати її як інструмент врегулювання ситуації зараз? Про це ведучий програми «Донбас.Реалії» Олексій Мацука розмовляв із засновницею культурного фонду «Ізоляція» Любов’ю Михайловою.
1. Кіт і Москаль Губернатор Луганщини Геннадій Москаль підібрав на розбомбленому згарищі безпритульного котика Про це він розповів на своїй сторінці в Facebook.
1. Виктория Герасимчук. Георгий Тука: “Даже если бы я стал министром обороны, это ничего бы не изменило” "Желание порулить и попилить у власти сильнее, чем инстинкт самосохранения. И все эти постоянные посылы о том, что во время войны власть нельзя критиковать, что Украина не переживет третьего Майдана - это все направлено только на то, чтобы нынешние руководителям страны остались в своих креслах. Украина переживет еще 333 майдана. То, что они не переживут Майдан, - это другое дело".
"Сейчас целенаправленно ведется охота на волонтеров. Через фейсбук находят людей, начинают с ними общаться. Как правило, выбирают женщин - возраст около 40 лет, пользуясь их предрасположенностью бросаться помогать, не думая о безопасности. Грубо говоря, их просто разводят и заманивают в ловушки. Возвращаясь к защите волонтеров. Во-первых, физическая защита. Во-вторых - защита от государства. Государство - это система, которая на сегодняшний день имеет негативную направленность. Ибо по результатам Майдана никаких измнений не произошло. Ожидать, что эта организация будет способствовать волонтерам - наивно. Волонтеры для власти - как кнопка на стуле. Поэтому непонимание или недопонимание присходит практически во всех ситуациях, начиная от таможни, которая не стесняется требовать взятки за провоз волонтерских грузов, и заканчивая попытками налоговой взымать 15% налог с денежных поступлений".
"Конечно, есть усталость. Большая проблема - не только наша, известный исторический факт еще со времен Александра Македонского - армия, которая стоит без действия, начинает деградировать. И тут сто вопросов к командирам. У солдат не должно быть свободного времени. Существует масса способов занять бойцов - боевой подготовкой, которая часто на низком уровне, обустройствоом фортификационных сооружений: окопы, блиндажи, брустверы и т.д. Другое дело, есть ли на это воля командиров. К сожалению, далеко не всегда".
"Пьянство процветает? Конечно. Но, подчеркиваю, это проблема любой армии мира, любого мужского коллектива. Если мужчины в расцвете сил ничем не заняты - начинается разложение. Это аксиома". http://ukr.lb.ua/news/2015/01/03/291256 ... _stav.html
2. Юрий Бирюков. Фейсбук Завтра очень важный для нас день. Очень. Титаническая работа по подготовке, сжатие пружины собственных ресурсов до предела, десятки встреч, неоценимая помощь Ernst & Young... Konstantin Lesnik, Виктор Пузанов, Nelly Stelmakh, Татьяна Рычкова, Yuriy Husyev, Диана Петреня - мы сделали это! Вчера концепция была показана Первому на общем заседании силовиков, проговорены ключевые моменты и кадровые решения. Итак, завтра в 19:00 состоится пресс-конференция. Отчет о проделанной работе и запуск реформы по вещевому и продовольственному обеспечению.Пресса, ждем вас.Аккредитация по телефонам: (044) 253-20-73, (044) 253-03-19, (044) 245-44-01. Прошу, очень, расшарить. Это важный шаг, это бооольшой шаг. https://www.facebook.com/yuri.biriukov/ ... 4585932353
100 бійців Слова написав Олекса Негребецький, музику - Віталий Телезин, заспівала Юлія Донченко.
Що Юрій Андрухович знову наговорив? Своїх сепаратистських ідей щодо Донбасу він зрікався десь півроку тому. Постмодерністська література – це питання смаку, але воєнний час вимагає точних і виважених слів публічних осіб. Гадаю, відповідь письменника не забариться…
4. Отар Довженко. Кожен другий замовний матеріал – про Ахметова "Висновки Головні вектори маніпуляцій у теленовинах залишаються незмінними: надмірна присутність «Опозиційного блоку» в новинах «Інтера» та «України», агресивний захист та гіперактивне вихваляння доброчинності Ріната Ахметова, а також атаки на Ігоря Коломойського відразу на кількох фронтах: «Приватбанк», «Міжнародні авіалінії України», Одеський нафтопереробний завод тощо. «Інтер» видав в ефір маніпулятивні матеріали на нові або «нові старі» теми – про Миколу Княжицького, керівництво Державної іпотечної установи та рівненський бурштин. Усе це відгомін бізнесових або бізнесово-політичних конфліктів власників «Інтера» - Дмитра Фірташа та Сергія Льовочкіна. Висвітлення ситуації навколо бюджету не дає підстав ділити канали на «опозиційні» та «провладні», адже однобічно позитивних матеріалів про урядові пропозиції телеглядачі не побачили – натомість, незбалансована критика й негатив були зосереджені все на тих самих «Інтері» та «Україні». Водночас ці телеканали роблять своєрідні реверанси в бік родини Петра Порошенка, висвітлюючи доброчинні акції його дружини Марини. «1+1» без жодних інформаційних приводів привертає увагу до справи Ґонґадзе, наголошуючи - переважно без доказів і достовірних посилань, із порушенням стандарту відокремлення фактів від коментарів, - на тому, що винуватцем загибелі журналіста був Леонід Кучма. Згадується в цьому контексті й опонент Ігоря Коломойського Віктор Пінчук. Загалом упродовж тижня на центральних телеканалах було зафіксовано 42 матеріали з порушеннями стандартів, які можуть свідчити про замовність. Половина з них – про Ріната Ахметова: 19 випадків корпоративної джинси на «Україні» та по одному на «Інтері» та ICTV. З-поміж політичних сил найактивніше джинсує, як і раніше, «Опозиційний блок»". http://osvita.mediasapiens.ua/monitorin ... akhmetova/
5. Андрій Куликов. Старий Новий рік "Ця Новорічна ніч могла перетворитися на представлення десятків українських артистів та інших цікавих людей мільйонам інших українців. Натомість ми кинули конфетті до незгасимих вогнищ війни і спробували зробити вигляд, що бенгальські вогники здатні відволікти увагу від тих вогнищ. Святкові концерти - блюзнірство, коли гинуть люди, по який бік фронту вони не гинуть; блюзнірство, коли сотні тисяч (мільйони?) страждають від холоду і голоду і покладаються для виживання на справжню чи уявну гуманітарну допомогу; коли сотні тисяч чекають на вісті з війни, що їх рідні і дорогі живі. Розвеселі комедії у ці дні - блюзнірство, особливо ті, що імпортовані з країни, керівники якої (і, на жаль, мільйони громадян) вважають нас - чи роблять вигляд, що вважають - не гідними і не здатними самостійно вирішувати власну долю; з країни, агресивні дії якої спричинили братовбивчу війну в Україні; з країни, яка вже приросла Кримом і невідь на чому зупиниться. А ми робимо вигляд, що нічого страшного не відбудеться, якщо ми вчергове заб'ємо телеефір російською продукцією - концертами, комедіями, мультфільмами, мелодрамами, удаваними науково-популярними програмами... (Принагідно зазначу, що в багатьох випадках не набагато краще і показувати продукцію інших країн, якщо вона дібрана без урахування наших нинішніх обставин)". http://www.telekritika.ua/kontent/2015-01-04/102239
6. Український перформансист, представник Мистецького об’єднання "Дзиґа" Влодко Кауфман: Поява Кобзона на "Інтері" - це ганебний ляпас на весь світ "Валерію, Газманова і Кобзона не запросили в Юрмалу – при тому, що вони не образили Прибалтику. Це було зроблено з солідарності з нами. В результаті, коли там побачать, що люди, яких вони не запросили в Юрмалу, крутяться на українських каналах, вони в ліпшому випадку не зрозуміють нас. Бо це зневага щодо них, адже люди солідаризуються з нами, а ми…", - зазначив митець. http://espreso.tv/news/2015/01/04/kaufm ... a_ves_svit
Дитяче виховання в сусідній країні, яке поширюють і на Україну
Новини, схожі на фейк. Тим страшніша реальність. Чи просто смішніша?
1. Днище: детское новогоднее представление в России 2015 В России с детства приучают к такой вот "культуре". В Липецке в киноконцертном зале "Октябрь" с 30 декабря идет новогодний детский спектакль "Сказка-ложь (да в ней намёк…)". Из анонса: "Сюжет не обойдется без чудес и традиционных сказочных персонажей. Зрители в очередной раз задумаются о вечных человеческих ценностях – любви, дружбе и мире..." Отзывы побывавших: "Анонс сказки не соответствует действительности! Сказка политическая для зрителей 18+! Пошлые шутки "америкосы", "хохлы", "дура Псаки" разжигают межнациональную вражду и ненависть! Автор сценария данной постановки и понятия не имеет о вечных человеческих ценностях и что интересно детям категории 3+! Бюджетные деньги выброшены на ветер!!!"; "Пришли с 3х-летним сыном на спектакль. Хотели порадовать малыша. Но такого я даже представить себе не могла. Постановщик этого критинизма, ты в курсе, кто такие дети и чем они живут? Думаешь они знают слова "госдеп" и"пропаганда"? Или ты хотел посмешить взрослых? Тогда зачем приглашали детей?? Нигде не смешно. Ни разу. Время в пустую. Г**но."
1. Белорусы против "Русского спецназа" http://www.belaruspartisan.org/politic/291125/ Згуртаваньне Патрыетаў Руssкий мир готовит плацдармы для новых операций. В Киеве в магазинах игрушек появились наборы солдатиков " русский спецназ". Примечательно, что в качестве противоборствующих сторон , для русских витязей, выбраны - Казахстан и (внимание!) Беларусь под национальным бело-красно-белым флагом. Так што дзеткi рыхтуймася) https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... permPage=1
При світлі волі всі краї хороші, Всі води гідні відбивати небо, Усі гаї подібні до Едему! Леся Українка
Слава Україні! Героям слава! Нехай Господь Саваот захистить Донбас і Україну! Збереже нас і наших вояків!
И вновь отправляю я поезд по миру. Я рук не ломаю, навзрыд не кричу. И мне не навяжут чужих пассажиров — Сажаю в свой поезд кого захочу… Владимир Высоцкий