Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Як краще приготувати сибаса вдома?

Разговоры обо всем

Модераторы: Управляющий, ФинКом

Як краще приготувати сибаса вдома?

Сообщение Summer15 » 22 фев 2026, 20:54

Підкажіть, будь ласка, як краще приготувати сибаса вдома? Раніше ніколи його не готувала, але хочу спробувати щось не надто складне. Цікавить варіант для вечері без зайвого смаження та складних соусів.
Summer15

Re: Як краще приготувати сибаса вдома?

Сообщение fejo » 23 фев 2026, 10:55

Ой, сібас — це взагалі знахідка! Він сам по собі ніжний, тому краще не перевантажувати спеціями. Я запікаю його цілим з лимоном і травами, виходить дуже ароматно і зовсім не важко.
fejo
Старожил

Сообщение Summer15 » 25 фев 2026, 17:12

Дякую за ідею, звучить досить просто. А скажіть, будь ласка, його краще запікати у фользі чи відкритим способом? І приблизно скільки часу тримати в духовці, щоб риба залишилася соковитою, але повністю приготувалася?
Summer15

Сообщение fejo » 27 фев 2026, 00:47

Я зазвичай обираю охолодженого сібаса в Metro https://www.metro.ua/chomu-metro/products/riba-ta-moreprodukti/morska-riba/sibas — там можна взяти як цілу рибу, так і вже підготовлену тушку, що зручно, якщо не хочеться займатися чищенням. Для запікання надаю перевагу відкритому способу: змащую рибу оливковою олією, всередину кладу скибки лимона, трохи часнику та гілочки чебрецю. Запікаю за температури приблизно 180–190 градусів близько 20–25 хвилин, залежно від розміру. Головне — не перетримати, тоді м’ясо залишається соковитим і легко відділяється від кісток. Фольгу використовую лише тоді, коли хочу більш м’який, «паровий» ефект. Загалом ця риба хороша тим, що не потребує складних маринадів: достатньо солі, перцю та свіжої зелені — і вечеря виходить ресторанного рівня без зайвої метушні.

Изображение
fejo
Старожил

Вернуться в Беседка