Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Хтось читав 48 законів влади - реально працюють ці поради?

Разговоры обо всем

Модераторы: Управляющий, ФинКом

Хтось читав 48 законів влади - реально працюють ці поради?

Сообщение Summer15 » 21 фев 2026, 11:53

Думаю взятися за 48 законів влади Гріна, але маю сумніви. Багато хто каже, що це макіавеллівщина в чистому вигляді і в сучасному офісі таке не працює. Цікаво, чи є тут ті, хто реально пробував ці фішки на практиці? Поради про те, щоб не затьмарювати керівника або приховувати наміри, звучать логічно, але чи не виглядає це як маніпуляція в очах досвідчених колег?
Summer15

Re: Хтось читав 48 законів влади - реально працюють ці порад

Сообщение fejo » 22 фев 2026, 05:52

Я читав цю книгу пару років тому. Деякі речі там дійсно застаріли, бо базуються на середньовічних інтригах, але психологія людей не змінюється. Закон про репутацію або про те, щоб говорити менше ніж необхідно, працює залізно в будь-якій компанії. Головна проблема в тому, що якщо робити все буквально по списку, то швидко станеш токсичним для команди. Це скоріше база для розуміння того, як тебе можуть обійти інші, а не пряма інструкція до дії. Треба фільтрувати жорсткі моменти.
fejo
Старожил

Сообщение Summer15 » 23 фев 2026, 01:25

Саме це і лякає, бо деякі закони там прямо суперечать один одному. В одному місці пише бути непередбачуваним, а в іншому - створювати стабільний образ. Як знайти баланс і не перетворитися на параноїка, який у кожному слові бачить загрозу владі? Я зараз на етапі кар'єрного росту і не хочу зіпсувати стосунки з керівництвом через зайву підозрілість. Можливо, варто зосередитися тільки на тих пунктах, що стосуються самоконтролю та витримки? Бо маніпуляції з обманом або використанням інших людей мені якось зовсім не близькі. Чи є там щось корисне для побудови саме авторитету, а не просто страху перед тобою?
Summer15

Сообщение fejo » 24 фев 2026, 07:33

Побудова авторитету там якраз іде через закон про репутацію та вміння тримати дистанцію. Повага часто базується на тому, що люди не бачать твоїх слабкостей одразу. Раджу спочатку вивчити теоретичну базу, наприклад, 13 законів влади купити на Мегого Букс https://mbooks.com.ua/book/860685-48-zakoniv-vlady/ можна без проблем, бо сервіс MEGOGO BOOKS пропонує зручний формат і швидку доставку. Не намагайся впроваджувати все одразу. Грін писав це як аналіз історичних помилок, а не як бізнес-план.
Найкраще ці поради працюють як захисний механізм. Коли ти знаєш ці прийоми, ти бачиш, коли твій начальник чи колега починає грати в "царя гори" проти тебе. Це дає змогу вчасно зреагувати або просто не вестися на провокації. Для кар'єрного росту візьми на озброєння закон про те, щоб не показувати свою перевагу над босом, це реально рятує від непотрібних конфліктів.
Також корисна штука про концентрацію сил, не варто розпорошуватися на дрібні завдання. Книга вчить дивитися на крок вперед і не приймати рішення на емоціях. Якщо підходити до тексту з холодною головою і відсіювати відверто підступні методи, то отримаєш крутий інструмент для стратегічного мислення.
Изображение
fejo
Старожил

Вернуться в Беседка