Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Коли вперше показати дитину офтальмологу у Дніпрі?

Разговоры обо всем

Модераторы: Управляющий, ФинКом

Коли вперше показати дитину офтальмологу у Дніпрі?

Сообщение Summer15 » 19 дек 2025, 13:08

Привіт усім. Підкажіть, будь ласка, коли вперше показати дитину офтальмологу? У нас скоро виповниться рік, і я не зовсім впевнена, чи варто вже планово йти до лікаря, чи чекати якихось симптомів. Просто я чула, що очі в малюка можуть розвиватися нерівномірно, і деякі проблеми непомітні без огляду, але не надто розумію, коли саме це робити правильно. Хтось уже проходив такі перші огляди, і можете поділитися, у скільки місяців це було та чи варто йти навіть без видимих симптомів?
Последний раз редактировалось Summer15 19 дек 2025, 13:11, всего редактировалось 1 раз.
Summer15

Re: Коли вперше показати дитину офтальмологу?

Сообщение fejo » 19 дек 2025, 13:10

Ой, я з цього приводу зовсім не розгубилась, бо нам педіатр одразу порадив не тягнути з очима. Ми пішли приблизно в півроку дитині до лікаря, бо, по-перше, він вже почав активно реагувати на предмети, а по‑друге, всі ці навички зору все ще формуються і важливо вчасно побачити, чи не виникають якісь питання. І чесно кажучи, навіть без серйозних симптомів це було дуже корисно — лікар подивився реакцію зіниць на світло, як дитина стежить за іграшками, чи немає вроджених відхилень. Мені здається, краще перестрахуватися, ніж потім шкодувати, адже рання діагностика реально важлива.
fejo
Старожил

Re: Коли вперше показати дитину офтальмологу у Дніпрі??

Сообщение Summer15 » 19 дек 2025, 13:10

Дякую велике за відповідь, справді корисно почути ваш досвід. Я так розумію, що важливо перевіряти очі ще до року, навіть якщо малюк ні на що не скаржиться. Але з приводу симптомів теж не все зрозуміло: наприклад, може бути таке, що малюк часто мружиться або тре очі, чи це вже привід йти позапланово? І що робити, якщо сімейний лікар каже, що все в нормі, а педіатр радить прийти до спеціаліста лише в певному віці? Чи варто слухати педіатрів, чи одразу звернутися до офтальмолога?
Summer15

Re: Коли вперше показати дитину офтальмологу?

Сообщение fejo » 19 дек 2025, 13:13

Так, точно варто звертати увагу і на сигнали, і на планові огляди. Загалом фахівці радять перший профілактичний візит до дитячого офтальмолога у Дніпрі https://visium.ua/dnepr/ua/uslugi/detskaya-oftalmologiya/ уже у віці приблизно 6–12 місяців, навіть якщо явних скарг немає, бо на цьому етапі зорова система активно розвивається і деякі речі може не помітити педіатр чи сімейний лікар. Потім рекомендовані повторні огляди у 3 роки, перед школою (6–7 років) і щороку після цього, щоб вчасно виявити аномалії рефракції, амбліопію, косоокість чи інші проблеми. І ще важливо не ігнорувати тривожні симптоми — часте мружіння, тривала втома очей, нетипова поведінка при розгляданні предметів чи книжок можуть бути причиною для позапланової консультації. Регулярні візити до дитячого офтальмолога дозволяє зберегти зір і попередити серйозніші порушення в майбутньому.

Изображение
fejo
Старожил

Вернуться в Беседка