Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Хто перевіряв розрахунок митного калькулятора?

Разговоры обо всем

Модераторы: Управляющий, ФинКом

Хто перевіряв розрахунок митного калькулятора?

Сообщение fejo » 15 ноя 2025, 17:07

Хто з вас реально перевіряв розрахунок митного калькулятора перед оформленням авто? Я провів розрахунок через онлайн‑інструмент, ввів об’єм двигуна, рік випуску й вартість машини, і отримав одну цифру, але не впевнений, чи це буде насправді після митниці. Чи можна довіряти таким калькуляторам, чи варто перепровірити, щоб не отримати сюрприз на кордоні або при розмитненні?
fejo
Старожил

Re: Хто перевіряв розрахунок митного калькулятора?

Сообщение Summer15 » 15 ноя 2025, 17:08

Так, я свого часу розраховував митні платежі саме за допомогою такого калькулятора для розмитнення авто, це дало не дуже точну, але достатньо близьку до реальності цифру. Авто, яке я пригнав, мало двигун середнього об’єму й вік, і реальні податки вийшли трохи вищі, ніж у розрахунку, але не критично.
Загалом, калькулятор допоміг зорієнтуватись.
Summer15

Сообщение fejo » 15 ноя 2025, 17:09

Це зміцнює мою думку, але хотів уточнити, куди саме звертатися, якщо хочеш перевірити свій розрахунок не просто самостійно, а через когось, хто має досвід? Я не хочу залазити в брокерські схеми, але було б класно мати когось, хто гляне мої дані вік, об’єм двигуна, документи, щоб зрозуміти, чи мій калькулятор не занижує платежі.
Чи є сенс шукати саме фахівця з розмитнення, чи можна просто звернутися на форумах або в спільноті, щоб хтось глянув мій розрахунок?
fejo
Старожил

Сообщение Summer15 » 15 ноя 2025, 17:12

У мене був досвід, коли я перевіряв свої розрахунки із митним калькулятором, і я користувався приблизними даними, а потім звернувся до ресурсу, який дає можливість перевірити мій розрахунок, він врахував мито, 10 % від митної вартості, акциз за формулою залежно від об’єму двигуна й віку машини, а також ПДВ 20% від суми вартості, мита й акцизу.
Крім того, я тестував інший калькулятор після цього, навіть вставив дані в митний калькулятор авто https://mitridat-container-transport.com.ua/mytnyui-calculator/ і він показав результати, дуже близькі до моїх початкових розрахунків.
Тож мій висновок, так, варто перевірити розрахунок, один калькулятор дає орієнтир, але повторна перевірка іншим дає значно більшу впевненість.

Изображение
Summer15

Вернуться в Беседка