Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Як уникнути шахрайства при купівлі авто на автобазарі?

Разговоры обо всем

Модераторы: Управляющий, ФинКом

Як уникнути шахрайства при купівлі авто на автобазарі?

Сообщение fejo » 22 окт 2025, 20:41

Всім привіт. Хочу порадитися, бо збираюся купувати машину на автобазарі вперше і чесно хвилююся, щоб не потрапити на шахраїв. Читала, що бувають історії, коли продають авто після серйозних ДТП, а документи виглядають як нові, або пробіг скручений. Як перевірити, що машина дійсно належить продавцю, і чи можна якось упевнитися, що вона не перебуває під арештом чи в заставі? Поділіться своїми лайфхаками, хто вже проходив через це.
fejo
Старожил

Re: Як уникнути шахрайства при купівлі авто на автобазарі?

Сообщение Summer15 » 22 окт 2025, 20:41

Головне не поспішати і перевіряти все самостійно. Я завжди прошу продавця показати VIN-код, щоб подивитися історію авто у відкритих базах. Так можна побачити, чи не було аварій або серйозних пошкоджень. Завжди оглядай машину вдень, бо на світлі видно дефекти кузова. Якщо є можливість, бери з собою людину, яка розуміється на техніці, навіть якщо доведеться заплатити за перевірку. І документи перевіряй особисто, не задовольняйся копіями.
Summer15

Сообщение fejo » 22 окт 2025, 20:42

А як бути з грошима? Багато хто радить не платити одразу, але продавці часто наполягають на завдатку. Чи реально домовитися про огляд у сервісі до оплати? І як зрозуміти, що продавець не зникне після передоплати? Я готова навіть переплатити трохи, якщо це гарантія безпеки, але не хочу ризикувати безпідставно.
fejo
Старожил

Сообщение Summer15 » 22 окт 2025, 20:43

fejo писал(а):А як бути з грошима? Багато хто радить не платити одразу, але продавці часто наполягають на завдатку. Чи реально домовитися про огляд у сервісі до оплати? І як зрозуміти, що продавець не зникне після передоплати? Я готова навіть переплатити трохи, якщо це гарантія безпеки, але не хочу ризикувати безпідставно.

Не роби передоплату, доки не впевнишся в машині та продавцеві. Якщо продавець відмовляється показати документи чи авто до отримання грошей, краще одразу відмовитися. Під час зустрічі уважно дивись, як поводиться людина, чи охоче відповідає на питання, чи не уникає розмов про технічний стан. Добре мати письмову угоду або розписку про передачу коштів.

Якщо не маєш досвіду, звернися до перевіреного посередника, який супроводжує угоди, перевіряє документи і стан машини. Є компанії, що спеціалізуються на підборі авто, наприклад автобазар: б/в машини в Україні від BOSS AUTO https://bossautoukraine.com.ua/autobazar/ вони проводять перевірку історії, технічного стану, допомагають оформити документи і доставити авто. Це зручно, бо мінімізує ризики і дозволяє уникнути типових помилок. Головне не поспішати і не вестися на вигідну ціну, яка здається підозріло низькою.

Изображение
Summer15

Вернуться в Беседка