Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Непереносимість лактози у немовлят: як обрати суміш?

Разговоры обо всем

Модераторы: Управляющий, ФинКом

Непереносимість лактози у немовлят: як обрати суміш?

Сообщение fejo » 19 окт 2025, 20:12

У мене така ситуація: нашому малюку три тижні, і я починаю помічати, що після годування він дуже часто плаче, здувається животик, з’являється пінисте випорожнення і навіть невелика висипка на щічках. Ми вже виключили варіанти з алергією, але педіатр натякнув, що може бути непереносимість лактози. Я вперше стикаюся з таким і зовсім не розумію, як визначити, що саме суміш має бути без лактози, як правильно її вибрати, щоб не нашкодити малюку. Читаю багато відгуків, але всі пишуть різне, а мені хочеться знайти реальні поради від тих, хто вже проходив через це. Чи змінюється стан дитини одразу, коли переходиш на іншу суміш, і як зрозуміти, що вона справді підходить?
Последний раз редактировалось fejo 19 окт 2025, 20:35, всего редактировалось 2 раз(а).
fejo
Старожил

Re: Непереносимість лактози у немовлят: як обрати суміш?

Сообщение Summer15 » 19 окт 2025, 20:13

Ми мали подібну історію, наш син теж погано переносив звичайну молочну суміш. Ознаки були схожі — гази, діарея, здуття, плач після годування. Згодом педіатр підтвердив, що це непереносимість лактози. Пояснив, що у деяких немовлят ще не виробляється достатньо ферменту, який розщеплює молочний цукор, тому їм потрібна суміш без лактози. Ми підібрали спеціальну, і вже за кілька днів помітили, що дитина стала спокійнішою, зникли бурчання в животику, стілець став стабільним. Раджу звертати увагу на маркування «без лактози» або «низьколактозна», а також щоб суміш була адаптована саме для новонароджених, бо є різні за віковими категоріями. І дуже важливо не змінювати відразу декілька речей у харчуванні — тоді буде легше зрозуміти, що саме допомогло.
Последний раз редактировалось Summer15 19 окт 2025, 20:36, всего редактировалось 2 раз(а).
Summer15

Сообщение fejo » 19 окт 2025, 20:13

Так, у нас симптоми схожі. Найбільше непокоїть, що він стає нервовим після годування, постійно підтягує ніжки й стогне, видно, що його щось турбує. Я боявся, що це просто коліки, але вони тривають занадто довго, тому схиляюся до думки про непереносимість лактози. Після твоїх слів розумію, що головне — спостерігати за реакцією малюка і не міняти суміші занадто різко. Хочу знайти перевірене місце, де можна купити безпечну суміш без лактози, щоб не переживати за підробки. Також думаю, як правильно контролювати стан дитини — просто дивитися, чи зменшується здуття, чи він стає спокійнішим, чи потрібні якісь спеціальні аналізи для підтвердження.
Последний раз редактировалось fejo 19 окт 2025, 20:35, всего редактировалось 1 раз.
fejo
Старожил

Сообщение Summer15 » 19 окт 2025, 20:14

fejo писал(а):Так, у нас симптоми схожі. Найбільше непокоїть, що він стає нервовим після годування, постійно підтягує ніжки й стогне, видно, що його щось турбує. Я боявся, що це просто коліки, але вони тривають занадто довго, тому схиляюся до думки про непереносимість лактози. Після твоїх слів розумію, що головне — спостерігати за реакцією малюка і не міняти суміші занадто різко. Хочу знайти перевірене місце, де можна купити безпечну суміш без лактози, щоб не переживати за підробки. Також думаю, як правильно контролювати стан дитини — просто дивитися, чи зменшується здуття, чи він стає спокійнішим, чи потрібні якісь спеціальні аналізи для підтвердження.

Можу сказати з власного досвіду, що знайти якісну безлактозну суміш зараз не проблема. У великому інтернет-магазині MAUDAU є спеціальний розділ із дитячими товарами, де представлені безлактозні дитячі суміші https://maudau.com.ua/category/dytiachi ... ez-laktozy для різного віку, і це зручно, бо все чітко підписано та вказано для кого саме. Там можна знайти суміші, створені для дітей із непереносимістю лактози, що замінюють молочний цукор іншими, більш легкозасвоюваними компонентами. Головне — уважно читати склад, аби не було прихованих молочних добавок, і вибирати ті, що мають повноцінний набір поживних речовин для розвитку.
Після переходу на таку суміш вже за кілька днів ми побачили різницю: малюк спокійніше їв, менше плакав, і навіть сон став глибшим. Такі зміни видно не одразу, але через тиждень-два різниця стає очевидною. Найприємніше, що можна зробити замовлення з доставкою, не шукаючи аптек чи черг. Це зручно, коли маєш немовля і немає часу бігати по магазинах.
Изображение
Summer15

Вернуться в Беседка