fejo писал(а):Так, у нас симптоми схожі. Найбільше непокоїть, що він стає нервовим після годування, постійно підтягує ніжки й стогне, видно, що його щось турбує. Я боявся, що це просто коліки, але вони тривають занадто довго, тому схиляюся до думки про непереносимість лактози. Після твоїх слів розумію, що головне — спостерігати за реакцією малюка і не міняти суміші занадто різко. Хочу знайти перевірене місце, де можна купити безпечну суміш без лактози, щоб не переживати за підробки. Також думаю, як правильно контролювати стан дитини — просто дивитися, чи зменшується здуття, чи він стає спокійнішим, чи потрібні якісь спеціальні аналізи для підтвердження.
Можу сказати з власного досвіду, що знайти якісну безлактозну суміш зараз не проблема. У великому інтернет-магазині MAUDAU є спеціальний розділ із дитячими товарами, де представлені безлактозні дитячі суміші
https://maudau.com.ua/category/dytiachi ... ez-laktozy для різного віку, і це зручно, бо все чітко підписано та вказано для кого саме. Там можна знайти суміші, створені для дітей із непереносимістю лактози, що замінюють молочний цукор іншими, більш легкозасвоюваними компонентами. Головне — уважно читати склад, аби не було прихованих молочних добавок, і вибирати ті, що мають повноцінний набір поживних речовин для розвитку.
Після переходу на таку суміш вже за кілька днів ми побачили різницю: малюк спокійніше їв, менше плакав, і навіть сон став глибшим. Такі зміни видно не одразу, але через тиждень-два різниця стає очевидною. Найприємніше, що можна зробити замовлення з доставкою, не шукаючи аптек чи черг. Це зручно, коли маєш немовля і немає часу бігати по магазинах.