Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Потрібен хороший інтернет у селі

Разговоры обо всем

Модераторы: Управляющий, ФинКом

Потрібен хороший інтернет у селі

Сообщение Summer15 » 07 авг 2025, 20:51

Живемо з чоловіком на дачі майже ціле літо, а інтернету — нуль. Ну як нуль... той модем на дроті взагалі не ловить, а телефон ледве грузить. А я ж і працюю віддалено, і серіали люблю ввечері глянути, ну хоч щось для душі! Сусід щось казав про якийсь 4G роутер з сімкою. То що, воно дійсно витягує інтернет у селі? І який краще брати, щоб без танців з бубном? Бо я не айтішниця, я просто хочу, щоб інтернет був! Підкажіть, будь ласка, хто в темі.
Summer15

Re: Потрібен хороший інтернет у селі

Сообщение fejo » 07 авг 2025, 20:52

Та знайома ситуація, не хвилюйся, я теж колись з тим мучився. Купив якось дешевий модемчик — думав, буде норм, а він тупо ловив тільки в одному кутку хати, і то, коли вітер в правильний бік. Потім плюнув, почитав трохи і взяв 4G роутер з підтримкою зовнішньої антени. І що ти думаєш? Інтернет як міський, серйозно! Я ще спеціально вибрав модель, яка працює з усіма нашими операторами, бо в селі тільки Vodafone хоч трохи ловить. Там треба звертати увагу, щоб була технологія MIMO — воно реально посилює сигнал. І краще брати одразу з двома антенами, бо з однією — то лотерея.
fejo
Старожил

Сообщение Summer15 » 07 авг 2025, 20:53

О, дякую тобі! От реально по-людськи пояснив. А то мені в магазині щось бубоніли про частоти, діапазони, а я стою і не розумію, про що взагалі мова. Слухай, а антену треба обов’язково вішати десь на дах? Чи можна десь в кімнаті поставити? І ще, ти казав, що вибирав модель — а де ти купував, онлайн чи в магазині? Бо я щось переживаю, щоб не нарватися на якусь підробку.
Summer15

Сообщение fejo » 07 авг 2025, 20:57

Та я тебе розумію, бо сам трохи в ступорі був спочатку. Антени — так, краще на дах або хоча б на вікно з того боку, де сигнал сильніший. У кімнаті — ну, можна, але тоді ефект буде не такий. А от купити 4G роутер — то головне не поспішати й не брати перше-ліпше. Я взяв через маркетнет, бо там можна нормально порівняти моделі, і є опис, і люди відгуки пишуть. Дивись, щоб роутер мав підтримку 3G/4G, слот під SIM-карту, бажано акумулятор, якщо плануєш носити його по ділянці. І важливо — перевір, щоб підтримував частоти твого оператора. Бо є такі моделі, що в нас просто не працюють. Я перед тим, як вибрати, ще почитав пару оглядів і вибрав щось середнє — не найдешевше, але й не топ. І тепер в мене на дачі YouTube в 1080p і навіть Zoom не лагає. Так що не бійся, бери і буде тобі щастя з інтернетом!

Изображение
fejo
Старожил

Вернуться в Беседка