Зоотовары для кошек, собак. Зоомагазин.
Зоо–Реформа - изменения уже начались...

У Вас вопрос? - Помощник UA-Vet!Наши контактыХочу помочь!Как анонсировать мероприятие?

Зібрався купувати авто. Як не нарватися на шахраїв?

Разговоры обо всем

Модераторы: Управляющий, ФинКом

Зібрався купувати авто. Як не нарватися на шахраїв?

Сообщение Summer15 » 12 май 2025, 10:42

Потрібна порада! Зібрався купувати авто, але якось страшнувато. Стільки історій чую про те, як люди влітають на гроші, купуючи машини з підробленими документами або після аварії. Як зрозуміти, що авто нормальне і мене не розведуть? Може, хтось стикався з цим? Як не нарватися на шахраїв, щоб не залишитися без грошей і без машини?
Summer15

Re: Зібрався купувати авто. Як не нарватися на шахраїв?

Сообщение fejo » 12 май 2025, 10:43

Ооо, це взагалі тема болюча! Я рік тому ледь не влетів, коли дивився одну "гарну" пропозицію. Машина – цукерочка, ціна – як задарма. Зустрілися з продавцем, усе гладко, але щось не клеїлося. Попросив показати ПТС, а він почав відмазуватися, що документи вдома, а він зараз не може привезти. Уявляєш? А потім виявилося, що та машина взагалі в арешті! Тому дивись уважно і не ведись на надто дешеві варіанти.
fejo
Старожил

Сообщение Summer15 » 12 май 2025, 10:44

Та це жах якийсь! А я ще наївно думав, що все буде просто – знайшов оголошення, зустрівся, купив. Тепер розумію, що треба вмикати максимум уважності. А як краще перевіряти документи? Бо я не дуже розумію, на що дивитися. Є якісь основні моменти, за якими можна одразу зрозуміти, що авто "ліве"? Поділися, як розпізнавати ці підводні камені.
Summer15

Сообщение fejo » 12 май 2025, 10:49

Та звісно! Перше, що обов'язково треба зробити – це перевірити авто по VIN коду vincheck.com.ua Це дає купу інформації: чи була машина в аварії, який стан, чи не перебуває в арешті, чи не вкрадена, коли продавалася. Я завжди раджу спочатку пробити VIN, а потім уже домовлятися про зустріч. Ще важливо перевірити техпаспорт – чи збігаються дані, чи немає слідів виправлень. І обов’язково бери з собою людину, яка шарить у машинах – нехай огляне на місці, бо шахраї можуть і технічний стан підрихтувати так, що й не помітиш.

Изображение
fejo
Старожил

Вернуться в Беседка