Метою Фонду є здійснення благодійної діяльності, спрямованої на охорону ( тварин, здоров"я та життя тварин, ...).
Основними завданнями Фонду є:
- сприяння місцевим, регіональним, загальнодержавним і міжнародним програмам з охорони ....
- сприяння розвитку охорони прав тварин на життя, здоров'я, а також пропагування гуманного ставлення до ...;
- сприяння соціальному і медичному догляду за ....в тому числі підтримка програм стерилізації;
- підтримка розвитку освіти, науки та виконання суміжних програм, пов’язаних із .... метою Фонду;
- благодійна допомога діяльності членів Фонду та інших неприбуткових організацій, які .... беруть участь у благодійній, освітній та науковій діяльності, пов’язаних із охороною прав та здоров’я тварин;
-сприяння розвитку видавничої справи, засобів масової інформації, інформаційної інфраструктури з метою пропагування ..... та інформування населення щодо проблем ....;
- сприяння формуванню державної політики, встановленню і додержанню національних і міжнародних стандартів у галузі охорони прав та здоров"я, а також догляду .... діагностики і лікування ...;
------ Для виконання статутних завдань у встановленому чинним законодавством порядку Фонд має право:
- вносити пропозиції і порушувати клопотання перед органами державного управління і місцевого самоврядування, а також іншими особами стосовно виконання мети і статутних завдань Фонду;
- брати участь у розробці, громадському обговоренні, експертизі та моніторингу регуляторних та інших нормативно-правових актів, що стосуються мети і статутних завдань Фонду;
- представляти інтереси та захищати права членів Фонду та набувачів благодійної допомоги ( тварин, притулків, клінік)
- встановлювати і розвивати гуманітарні і професійні зв’язки в Україні та інших країнах, обмінюватися інформацією, волонтерами і спеціалістами з відповідними організаціями України та іноземних держав;
-самостійно визначати форми, об’єкти та обсяги благодійної діяльності, затверджувати і виконувати благодійні програми, в тому числі на підставі пожертвувань та контрактів про благодійну допомогу;
- поширювати інформацію про діяльність Фонду, пропагувати свої ідеї, мету і завдання, назву і символіку;
- укладати договори та інші правочини з метою виконання статутних завдань Фонду з органами державного управління та місцевого самоврядування, іншими юридичними особами, громадянами та об’єднаннями громадян;
- сприяти проведенню та брати участь у міжнародних, національних і місцевих конференціях, семінарах та інших освітніх, наукових і просвітніх заходах з питань, пов’язаних із метою Фонду;
- сприяти підвищенню кваліфікації фахівців у галузі ..., профілактики ...., а також догляду за ...;
- бути засновником чи учасником спілок, асоціацій та інших добровільних об’єднань, що сприяють виконанню статутних завдань Фонду;
-затверджувати рішення про заснування і припинення діяльності представництв, філій та відділень;
- організовувати збір добровільних пожертв і допомоги, внесків від фізичних та юридичних осіб, іноземних і міжнародних організацій, та інших ресурсів для виконання статутних завдань Фонду;
- бути одержувачем та набувачем гуманітарної допомоги;
- засновувати засоби масової інформації, підприємства, установи та організації з правом юридичної особи, необхідні для статутної діяльності Фонду, сприяти видавничій діяльності та бути її суб’єктом, створювати та утримувати притульні ( не знаю как по-иному сказать?

)оздоровчі і реабілітаційні заклади в установленому законодавством порядку;
- бути учасником інших благодійних організацій і міжнародної благодійної діяльності;
- організовувати конкурси, благодійні фестивалі, концерти, аукціони, ярмарки та інші благодійні заходи у встановленому законодавством порядку;
- встановлювати почесні відзнаки і винагороди для осіб, які мають заслуги в здійсненні статутних завдань Фонду.